Nikt nie zwrócił uwagi ale ta wersja "bida" ma halogeny w zderzaku.
Nikt nie zwrócił uwagi ale ta wersja "bida" ma halogeny w zderzaku.
A dlaczego to jeździ jeszcze w kamuflażu? Jakaś paranoja... Za 3 tygodnie niby będzie można zamawiać, a do testówki nie można nawet zajrzeć.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Nawet jeśli podstawowy diesel będzie kosztował te sto kilkanaście tys. to trzeba pamiętać, że będzie to wersja dla większości nie do przetrawienia z zewnątrz i wewnątrz, gdyż będzie maksymalnie zubożona i pewnie z podstawowymi brakami w wyposażeniu. Jak wchodziła Giulietta to też była wersja podstawowa za 69900, która była w cenniku ale nikt jej nie kupował, bo nie miała wyglądu ani wyposażenia.
W przypadku Giulii nie jest ważne ile będzie kosztowała podstawowa wersja, istotne jest ile będzie kosztować przyzwoita z wyglądu i wyposażenia wersja benzynowa![]()
Oczywiście, że nie można robić zdjęć. Nikt nie chce pokazywać produktu testowego... w tej testówce pewnie syf kiła i mogiłaAlbo po prostu nie jest tak jak AR chciałaby prezentować.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
159 2.0 136 z navi,ksenonami,klimatronikiem ,czujnikami itp,kosztowala ponizej 120 tys.( fakt koncowka produkcji) .
Giulia nie moze byc maxymalnie biedna,bo jednak jakies standardy obowiazuja.
Co do ksenonow,to nie wyobrazam sobie jazdy noca bez nich. Mowa tu o bezpieczenstwie,a to jest nieprzeliczalne,a juz napewno nie na jazde torowa.
Licze,ze swiatla matrycowe beda min. w opcji.
Alfy raczej nie miały takich całkowitych golasów, nawet Impression już wyglądały i coś tam miały w standardzie.
Co do ksenon / halogen - to naprawdę zależy jak jest zrobiona lampa. Współczesne halogeny są naprawdę bardzo dobre i nie trzeba sobie nic wyobrażać tylko wsiadać i jechać - żadnego niebezpieczeństwa nie ma. To nie taki przeskok jak halogen / ksenon kiedyś w 156. Ledy, matrycowe, laserowe - wszystko fajnie póki działa. Ale to Alfa Romeo nie zapominajmy.
Natomiast ksenony zdaje się są od jakiegoś czasu ograniczane jeśli chodzi o lumeny - aby nie było potrzeby spryskiwaczy i poziomowania stosować. Coś tak gdzieś mi się obiło o uszy. I przy okazji można nowe żarniki wprowadzić kilkukrotnie droższeCo tam Giulia będzie mieć - zobaczymy.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS