Strona 89 z 176 PierwszyPierwszy ... 39798081828384858687888990919293949596979899139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 1751

Temat: Klocki i tarcze

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Ultra Violence
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    Maserati Quatroporte GTS

Domyślnie

Hejo,

Wezta mi doradzcie jakies fajne klocki przod do mojej 2.4 bo już sam nie wiem...najpierw miałem EBC green stuff na tarczach zimmerman standard - powiem tak, hamowały zajebiscie, troche jednak pyliły i skończyły sie jakos koło 20 tys., stwierdziłem więc, że to troche mało i może spróbować z innymi klockami, po przeczytaniu wielu pozytywnych opini na forum kupiłem Galfery sport FDT (na te same tarcze) - moim zdaniem hamowały nieco gorzej niż EBC Green stuff, ale wciaż bardzo bardzo dobrze, pylenie niemal zerowe (tu przewaga na EBC) ale skończyły sie szybciej niż EBC...jakos po 17-18 tysiacach.
    Ja zdaje sobie sprawe, że jezdze dosc agresywnie i dużo autostradami na których robie ostre dohamowania czasami ale wydaje mi sie ze to troche malo jak za klocki za 450 zl

Teraz przymierzam sie do wymiany klocków i tarcz bo tez juz sie konczą i sie zastanawiam co kupic...Galfery maja tutaj bardzo dobre opinie ale jakos sie do nich zniechecilem, bardziej sklonny jestem wrocic do EBC Green stuff...a może jest coś jeszcze godne polecenia o podobnych parametrach?

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

20 000 km i po klockach? Prawa noga na gazie, lewa na hamulcu
    Miałeś wcześniej bardziej "standardowe" ? TRW, Textar. Skoro tak szybko zjadasz klocki, może nie ma sensu przepłacać.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Mieszka w
    Zamość
    Auto
    Maserati Quatroporte GTS

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    20 000 km i po klockach? Prawa noga na gazie, lewa na hamulcu
    no niby nie ale kończą sie jakoś szybko tak sobie zacząłem myśleć, że to może wina tarcz - te standardowe zimmermany nie sa jakies "super", chyba sprawie sobie teraz tarcz TRW i wrzuce zielone klocki EBC i zobaczymy

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawpor
    Auto
    159 2.4 JTDm SW 200@230HP

Domyślnie

swierzak7 - Galfery zakładałeś do nowych tarcz?
    BTW Zimmermanny są duuuużo lepsze Od TRW

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar tedbear
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Stelvio + Giulietta || 159 Ti była

Domyślnie

swierzak7 jeżeli tarcze były używane a klocki nowe to oczywiście mogło wpłynąć na szybsze zużycie klocków. Ja od paru miesięcy mam tarcze i klocki Zimmerman i jestem pozytywnie zaskoczony. Hamują super, również na dohamowaniach autostradowych. Moim zdaniem super zestaw w rozsądnej cenie.

Mieszka w
    Zamość
    Auto
    Maserati Quatroporte GTS

Domyślnie

Cytat Napisał pawpor Zobacz post
    swierzak7 - Galfery zakładałeś do nowych tarcz?
    BTW Zimmermanny są duuuużo lepsze Od TRW
    Galfery zakładałem na tarcze Zimmerman standard używane po EBC green (tak BTW ten zestaw kupiłem u Ciebie ), nie były jeszcze zjechane więc wymieniłem tylko klocki na własnie Galfery.

Cytat Napisał tedbear Zobacz post
    swierzak7 jeżeli tarcze były używane a klocki nowe to oczywiście mogło wpłynąć na szybsze zużycie klocków. Ja od paru miesięcy mam tarcze i klocki Zimmerman i jestem pozytywnie zaskoczony. Hamują super, również na dohamowaniach autostradowych. Moim zdaniem super zestaw w rozsądnej cenie.
    No niby tak ale jak pisałem wcześniej, nowiutki zestaw Zimmerman Standard + EBC green stuff , skończył mi się także dość szybko. Wydaje mi sie, że mimo wszystko tarcze standardowe zimmerman jednak są za delikatne dla mojego stylu jazdy i dla takich klocków jak ebc czy galfery, ,może degradacja tarczy wpłyneła nastepnie na degradacje kolejnych klocków - ekspertem nie jestem ale to sensowny scenariusz, wydaje mi się ze to nie klocki były problemem a tarcze . Pawpor a czy ty nie jezdzisz teraz na tarczach zimmerman sport? Bo sie nad nimi zastanawiam

Użytkownik Świeżak Avatar hipcio
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8v

Domyślnie

Panowie jakie klocki polecacie do tarcz textar??

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar klusiobos
    Mieszka w
    Sandomierz/Krk
    Auto
    AR 156 0'1 115KM SW była/ Jest: ALFA 159 1.9 JTS SW 0'6

Domyślnie

Cytat Napisał hipcio Zobacz post
    Panowie jakie klocki polecacie do tarcz textar??
    Takiej samej marki. 10000tys zrobilem i jest spoko[emoji106]

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 159 2.0 JTDm SW

Domyślnie

Ja miałem zestaw textara ale po paru ładnych tysiącach km. zaczęły niemiłosiernie piszczeć do tego pylą jak żużel z pod kół. Założyłem EBC green stuff hamowanie lepsze zauważalnie do tego zdecydowanie mniej pyłu. Choć czasami pojawia się niestety leciutkie piszczenie czasami jak polatam trochę tylko po mieście, na trasie cisza może to wina tarczy ciort wie.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kędzierzyn/Wrocław
    Auto
    159 2.0JTDM

Domyślnie

Za jakiś czas będę wymieniał klocki + tarcze z przodu, tarcze prawdopodobnie brembo, klocki ATE. Może ktoś mi pomóc znaleźć zestaw naprawczy (reperaturka to się chyba czasem nazywa) do zacisków? Zacisk małe brembo na tarcze 305mm. Niestety nie wiem jaka jest średnica tłoczka (no nie mogę znaleźć albo ślepota atakuje) a w aukcjach czy sklepach pojawiają się konkretne wartości, typu 42mm. Jakby ktoś poratował linkiem do strony...