Witam
Ostatnio moja alfa 156 1.9 jtd 115 km zrobiła się strasznie mułowata tak do 2000 tyś obrotów później jest już wszystko w porządku zbiera się bardzo dobrze jak myślicie co możne być tego powodem ?
Witam
Ostatnio moja alfa 156 1.9 jtd 115 km zrobiła się strasznie mułowata tak do 2000 tyś obrotów później jest już wszystko w porządku zbiera się bardzo dobrze jak myślicie co możne być tego powodem ?
Ostatnio edytowane przez dawid221 ; 23-03-2016 o 19:49
Może to być kwestia przyzwyczajenia. Apetyt rośnie w miarę jedzeniaA jeśli faktycznie jest jakiś problem to odłącz przepływkę i zobacz czy jest poprawa.
możliwe że egr to powoduje .
Jeszcze dodam ze po mocnym wciśnięciu gazu robi się dość spora chmura czarnego dymu nie wiem czy turbo się kończy ale wydaje się być jeszcze chyba ok bo oleju nie ubywa ostatnio tez postanowiłem zdjąć rury od intercooler'a było trochę oleju ale nie tak żeby z nich kapało niestety rur przy samej turbinie nie zdążyłem już ściągnąć więc nie wiem co tam się dzieje martwię się ze może to być koniec turbo . Co wy o tym sądzicie ?.
może masz nieszczelność w ukł. dolotowym ? czarny dym to kurde albo nieszczelność , przepływka może i to powodować chyba EGR
Też mam podejrzenia że gdzieś możne być jakaś rura pęknięta i łapie lewe powietrze
Powiedzcie mi jeszcze jak można zdiagnozować uszkodzony EGR i PRZEPŁYWKE
Ostatnio edytowane przez dawid221 ; 23-03-2016 o 21:21
Przecież Ci napisałem.
Odepnij najpierw wtyczkę od przepływomierza i sprawdź, czy jest różnica.
ok a egr w jaki sposób sprawdzić ?
U mnie na komputerze pokazało że po pewnym czasie się zacinał na 1% i stał + błąd EGR