Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy 123456789101112131415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 171

Temat: gdzie kupiliscie wasze alfy?

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

moje w 2000 przyjechala do niemiec, miala 2 włascicielów i 1 włascicielke W PL od ktorej Belle kupilem nawiasem mowiac calkiem fajna kobieta
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

Użytkownik Rowerzysta Avatar flyberry.pl
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 155 94` 1.7 TS 8v, Alfa Romeo 164 94` 3.0 V6 24V Q4

Domyślnie

Ja swoje "kochanie" zakupiłem w Niemczech od jedynego właściciela - starszego siwego Pana(tak jak większość Polaków). Tyle że ja zrobiłem to osobiście więc mam ta pewność że był rzeczywiście stary i siwy. W zasadzie to pojechałem po 156 a wróciłem 155To była miłość od pierwszego wejrzenia. Po tym jak spojrzała na mnie tymi swoim pięknymi soczewkami, przestał działać rozsądek a zaczeło serceI szczerze mówiąc to pewnie bym ją kupił nawet gdyby mi nie odpaliła, nie sprawdziłem dosłownie NIC!!! A mimo to był to najlepszy zakup jaki mogłem zrobić. Serwisowana do 192 tyś, mało tego na tylnich boczkach i fotelach oraz bagażniku FOLIA!!!Albo od nowości albo żeby broń boże nikt niepobrudziłLakier, wnętrze, zawieszenie idelane, Do tego 16 calowe Azevy na nowych Fuldach 205/45, obniżone zawieszenie i na końcu pięknie grający Ragazzon.
    I to wszystko za 700 Euro(Jaka oszczędność wobec 156). Żyć nie umierać!!!

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

700Euro to jak za darmo !!!!!!! LuckyBoy !!!

Użytkownik Romeo Avatar Dziaru
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    155 2,0TD / 155 2,0TS / 155 1,8TS 8V / 155 2,0 16V / 164 2,0 TS 8V

Domyślnie

E no tylko pozazdrościć szczęścia .

Moje kochanie w 1997 roku przyjechało z Francji ( brat ją kupiła jak miała dwa latka ) . Miałem w tedy 12 lat , ale wiedział w pierwszy dzień ze będzie kiedyś moja , ten Ryjek istna poezja , charakterek nic tylko patrzeć w ten cud rąk . i Stało się po 11 latach odkupiłem ją , była walka bo nie chciał mi jej za bardzo sprzedać - wiadomo interesy w rodzinie to najgorsze co może być .
    Samochód od samego początku w kraju nigdy nie widział rąk mechanika , wszystkie prace były robione przez brata a ja zawsze pomagałem . ( mam taki ala mały warsztacik ) .
    Bella obecnie wygląda tak Index of /Bellla/
    Obecnie konserwuje tylną belkę i regeneracja tylnego zawieszenia

Arik
    Gość

Domyślnie

Ja kupilem moja 156tke od ciaptych (czytac pakistancow) Uzytkowany przez kobiete i jest ona pierwsza wlascicielka kupilem ja w UK bo tam tez mieszkam, a cena za 2001 rok to 2230 funtow i alfinka jest z gurdnia

Khalad
    Gość

Domyślnie

Dobra Panowie Teraz Wymiękniecie Kupiłem moją belle 2.5V6 200r. od polaka 6 właściciela w Polsce . Auto jest pokradzieżowe z przebitymi numerami Vin (starych nie udało sie odczytać bo były przebite) prawie 2 lata stała na parkingu policji potem kupił ja policjant nadano nowe numery Vin zarejestrowano itd. Sprzedana kobiecie która wzieła ja na raty i nie spłacała wiec Bank ja zajął sprzedana na licytacji prawnikowi z lublina i jeżdzona od świeta potem miało ja jeszcze 2 wspólników z tej samej kancelari i tez jeżdżona od świeta jako 2-3 auto ostatni ponieważ kupił sobie kolejna fure a zabrakło miejsca w garażu oddal ja córce a ta z braku chęci do jeżdzenia sprzedała mi i co wy na to ??
    własciciele mieli po 50-60 lat poza kobietką jak widac w karcie pojazdu wiec autko mam niezajeżdzone i sądze że silnik dłuuugo pociagnie. oczywiście panowie nie widzieli jak sie obchodzic z takim autem wiec musze teraz powymieniać ten tani szajs który zakładali zamiast porządnych czesci ale juz jestem na prostej i wiekszość gratów mam tip top.

sciesill
    Gość

Domyślnie

Z moja tez bylo dosc ciekawie , autko zakupilem od pana ktory sciagnal ja sobie z Francji. Ta czesc historii jest nudna , autko jest z '05 i pojezdzilo sobie nieco po Francji , ale w wyniku roznych perturbacji wyladaowalo na parkingu ubezpieczalni i tam stalo kilka miesiecy i a poprzedni wlasciciel czekal , az ubezpieczalnia zdecyduje sie je wystawic na aukcje i tak autko wyladaowalo u niego , l bylo nieco obite i potrzeba bylo mu lakiernika . Ja w tym czasie oplakiwalem starte poprzedniej belli ale olsnilo mnie i rzucilem sie na nia z zebami i oto jest . 50 tys. udokumentowanego przebiegu !!!! , ot i caly moral

Mati
    Gość

Domyślnie

Pewnego pięknego lutowego dnia, wstałem w bardzo dobrym humorze i nie przeczuwając późniejszej katastrofy (dla budżetu), wsiadłem do mojej Meg II i pojechałem do pracy. Jako, że pracuję w salonie samochodowym to zacząłem od przeglądnięcia prasy (poniedziałek to był więc Auto Szmata i Motor akurat były świeże), później były jakieś mailiki, szmery bajery i nagle wchodzi klient do salonu. Standardowa gadka szmatka, wpakowałem klienta do auta, zaczęliśmy rozmawiać o finansowaniu, podpisaliśmy zamówienie na C5 i klient wypalił: "ale ja chciałbym zostawić auto w rozliczeniu"... Standardowa procedura czyli eurotax w łapkę i pytanie co to za auto. Po usłyszeniu odpowiedzi i spojrzeniu przed salon zaczęłem dziwnie się jąkać, wystąpił silny ślinotok i... już wiedziałem że to cudo musi być moje Klient zaakceptował cenę bo nie chciało mu się szukać kupca, a ja z prędkością światła sprzedałem swoją Meg, zadłużyłem się na trzy lata i mogę się cieszyć moją piękną czerwoną GT

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Cytat Napisał Mati Zobacz post
    ...a ja z prędkością światła sprzedałem swoją Meg, zadłużyłem się na trzy lata i mogę się cieszyć moją piękną czerwoną GT
    Prawdziwy Alfista
    Nie umniejszając nikomu!!
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Mati Zobacz post
    Pewnego pięknego lutowego dnia, wstałem w bardzo dobrym humorze i nie przeczuwając późniejszej katastrofy (dla budżetu), wsiadłem do mojej Meg II i pojechałem do pracy. Jako, że pracuję w salonie samochodowym to zacząłem od przeglądnięcia prasy (poniedziałek to był więc Auto Szmata i Motor akurat były świeże), później były jakieś mailiki, szmery bajery i nagle wchodzi klient do salonu. Standardowa gadka szmatka, wpakowałem klienta do auta, zaczęliśmy rozmawiać o finansowaniu, podpisaliśmy zamówienie na C5 i klient wypalił: "ale ja chciałbym zostawić auto w rozliczeniu"... Standardowa procedura czyli eurotax w łapkę i pytanie co to za auto. Po usłyszeniu odpowiedzi i spojrzeniu przed salon zaczęłem dziwnie się jąkać, wystąpił silny ślinotok i... już wiedziałem że to cudo musi być moje Klient zaakceptował cenę bo nie chciało mu się szukać kupca, a ja z prędkością światła sprzedałem swoją Meg, zadłużyłem się na trzy lata i mogę się cieszyć moją piękną czerwoną GT

Prawie jak scenariusz do filmu - pięknie zacząłes historię z AR - pozdrawiam !!!