Wszystkich siejących starch uspokajam że felgi nie były przetaczane, tylko troche wyprostowane. Gość generalnie mówi że nie przetacza, no chyba że felga jest w strasznym stanie a klient sobie zażyczy z jakiś powodów- w każdym razie stanowczo nie poleca I nie daje wtedy gwarancji
Jak obiecałem, wrzucam fotki felg po zamontowaniu w różnych warunkach oświetleniowych, piewsze zdjęcie przy mocno zachmurzonym niebie, reszta w słońcu. Zdjęcia nie oddają tak dobrze efektu rzeczywistego, ale zawsze to jakiś podgląd dla zainteresowanych
Załącznik 195461Załącznik 195462Załącznik 195459Załącznik 195460
Felgi wyszły ciemniejsze niż się spodziewałem wg innej którą gość mi pokazywał zanim wybrałem kolor:
Załącznik 195463
najpierw troche miałem w gaciach że to nie tak miało wyglądać, ale po zamontowaniu stwierdzam jednak że tak właśnie miało być, bo felga prezentuje się po prostu świetnie na aucie (IMHO).
Słówko odnośnie tego ile było zabawy - po chemicznym zdjęciu lakieru ukazał się taki widok - chyba nie trzeba nawet komentować.
Załącznik 195464
Niestety to spowodowało że mimo dodatkowego nakładu pracy jaki przy renowacji musieli włożyć (szef powiedział że w tym czasie zrobiliby 3 komplety normalnie zużytych felg), z bliska widać że nie jest idealnie - skupili się głównie na zewnętrznych powierzchniach - I te są ładne, wewnętrzne akceptowalne. Cóż, nauczka że lepsze są felgi mocno porysowane na zewnątrz a z oryginalnym lakierem niż takie po tzw "regeneracji" i piaskowaniu (czy śrutowaniu).
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z usługi póki co, od razu zostawiłem im do regeneracji oryginalne zimowe 17" "policyjne" (oryginalny lakier) bo na nich wewnątrz lakier odchodzi całymi płatami a 2 są obtarte (nie przeze mnie).
Zastanawiam się teraz jaki kolor zrobić, czy też iść w chrome shadow (tylko może w bardziej srebrnym wariancie), czy może jednak jasny srebrny taki jak na poniższym zdjęciu:
Załącznik 195465
muszę im dać odpowiedź zaraz po Świętach, więc podpowiadajcie proszę.