Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Temat: Maserati Quatroporte po strzale

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Ultra Violence
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    Maserati Quatroporte GTS

Domyślnie Maserati Quatroporte po strzale

Heja,

Powoli zabieram się na zmiane auta, mam 159 2.4 (wkrotce na sprzedarz ) i swiadomy wszyskich za i przeciw zdecydowalem sie na maserati quaroporte, biore jeszcze pod uwage audi s5 ale serce mowi maserati Interesuje mnie wyłącznie model od 2009 do 2012 czyli poliftowa V (inne swiatla, grill i kilka innych rzeczy). Siedze w tym temacie jakos od roku bo wlasnie rok temu zaczalem sie rozgladac za tym autem i akurat wtedy na otomoto bylo takie auto po strzele w tyłek...i bardzo żaluje że go wtedy nie kupiełm Genaralnie poszukuje tego modelu po wypadku, silnik oczywiscie musi byc nietkniety bo to dla mnie najwazniejsze, siedze i sprawdzam jakos od roku rozne zrodla (autoscout mobie itd) ale nie ma nigdzie bitego neptuna. Wiem ze zaraz sie na mnie rzuca ludzie ze chce kupic szrot ale dla mnie najwazniejsze jest zeby serce bylo zdrowe bo reszte to ja sobie ogarne nie boje sie aut po strzale co jest jakas paranoja w polsce, a ze da sie na tym zaoszczedzic kilka ładnych tysi to mysle ze warto najlepiej jakby to byla wersja GTS sport albo S czyli silnik 4.7, bo podstawowa wersja to silnik 4.2. Jakbyscie gdzies widzieli takie ogloszenie prosilbym o kontkat lub wrzucenie linku ponizej, moze ja szukam nieudolnie a ktos inny widzial taka oferte

pozdrawiam

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    SŁOPNICE
    Auto
    Giulia 2.0 280KM Q4 TI Veloce - była Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 200KM EGR i DPF off

Domyślnie

Super autko tak czy siak.

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

zainteresuj się ściągnięciem auta z USA - aukcje aut powypadkowych.
    Są firmy które się tym zajmują.

Warto !

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał swierzak7 Zobacz post
    Heja,

Powoli zabieram się na zmiane auta, mam 159 2.4 (wkrotce na sprzedarz ) i swiadomy wszyskich za i przeciw zdecydowalem sie na maserati quaroporte, biore jeszcze pod uwage audi s5 ale serce mowi maserati Interesuje mnie wyłącznie model od 2009 do 2012 czyli poliftowa V (inne swiatla, grill i kilka innych rzeczy). Siedze w tym temacie jakos od roku bo wlasnie rok temu zaczalem sie rozgladac za tym autem i akurat wtedy na otomoto bylo takie auto po strzele w tyłek...i bardzo żaluje że go wtedy nie kupiełm Genaralnie poszukuje tego modelu po wypadku, silnik oczywiscie musi byc nietkniety bo to dla mnie najwazniejsze, siedze i sprawdzam jakos od roku rozne zrodla (autoscout mobie itd) ale nie ma nigdzie bitego neptuna. Wiem ze zaraz sie na mnie rzuca ludzie ze chce kupic szrot ale dla mnie najwazniejsze jest zeby serce bylo zdrowe bo reszte to ja sobie ogarne nie boje sie aut po strzale co jest jakas paranoja w polsce, a ze da sie na tym zaoszczedzic kilka ładnych tysi to mysle ze warto najlepiej jakby to byla wersja GTS sport albo S czyli silnik 4.7, bo podstawowa wersja to silnik 4.2. Jakbyscie gdzies widzieli takie ogloszenie prosilbym o kontkat lub wrzucenie linku ponizej, moze ja szukam nieudolnie a ktos inny widzial taka oferte

pozdrawiam
    Powiem Ci tak - pomimo, że mam już jakieś doświadczenie w pracy z samochodami włoskimi to w życiu nie pakowałbym się w naprawę uszkodzonego Maserati, mając takie podejście jak Ty - bo tu można polec naprawdę poważnie na kosztach niektórych części. Jeśli myślisz na zasadzie "zaoszczędzenia paru tysi" to tym bardziej się za to auto nie bierz, bo takie parę tysi to się zostawia na pierwszym lepszym przeglądzie serwisowym i przy widelcu myślenie w kategorii oszczędności to lekkie nieporozumienie. To nie jest marka dla oszczędnych. W ogóle.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Mieszka w
    Zamość
    Auto
    Maserati Quatroporte GTS

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Powiem Ci tak - pomimo, że mam już jakieś doświadczenie w pracy z samochodami włoskimi to w życiu nie pakowałbym się w naprawę uszkodzonego Maserati, mając takie podejście jak Ty - bo tu można polec naprawdę poważnie na kosztach niektórych części. Jeśli myślisz na zasadzie "zaoszczędzenia paru tysi" to tym bardziej się za to auto nie bierz, bo takie parę tysi to się zostawia na pierwszym lepszym przeglądzie serwisowym i przy widelcu myślenie w kategorii oszczędności to lekkie nieporozumienie. To nie jest marka dla oszczędnych. W ogóle.
    Napisałem na poczatku, że biorę sie za to auto z głową i już od roku a nie na zasadzie "kupie i wyklepie - jakos to bedzie". Wiem ile kosztują naprawy i części do tego samochodu bo byłem w kontakcie z ludzmi, którzy serwisują i naprawiają takie auta (lambo, maserati ferrari - serwis z warszawy) i wiem dokładnie w co sie pakuje Wiem też ile kosztują akcje serwisowe i jakiego rzedu jest suma np. wymiany rozrzadu w tym samochodzie.To nie jest jakies fiu bzdziu ktore wymyslilem sobie wczoraj Maserati po strzale zazwyczaj wystawiane sa za smieszne pieniadze, bo zazwyczaj wlascicielami sa bogaci ludzie, ktorym nie chce sie go naprawiac i wola kupic nowe, wiec czemu z tego nie skorzystac? Z dostepnoscia czesci nie jest tak zle jak sie wydaje patrzac w kontekscie całej europy. Wyzej wspomniane ogłoszenie sprzed roku - wlasnie taki model ktory napisalem byl po strzale delikatnym w tyl, do wymiany zderzak , jeden błotnik, lampa, tylnia belka była nieruszona czyli w skrocie sama blacha do wymiany, a auto było 45 tysiecy tansze niz modele z tego samego roku w podobnej konfiguracji. Kiedyś spotkałem też ogłoszenie na autoscout, uderzone maserati z belgi, napisalem maila i typ mi odpisal na drugi dzien ze juz poszło...dlaczego nie ma duzo takich ogloszeń? bo ludzie wiedza ze to dobry interes i mozna na tym niezle zarobic wiec takie perełki szybko schodzą, tak też ja chce zrobic stad ten temat - nie widze w tym nic złego.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Nie no, ale to fuksa by trzeba mieć żeby jakieś pierdołki lampka, zderzaczek , nic poważnego nie strzelone była, a za 45tys mniej. Ja bym (choć nie uważam się za dopatrującego się spisków na lewo i prawo) podejrzewał zaraz że poważniejszy strazał był a tylko dla pozorowania zrobione na lekkie uszkodzenie, lub że coś z silnikiem czy skrzynią (cambiocorsa tam jest czy co? ) . No bo jak rozbitym sprawdzić jak jeździ ? przecież nie sprawdzisz. A to chyba podstawa. I to dobrze żeby ktoś znający takie wozy się przejechał. Pewnie możliwe takie trafienie, ale ja wolałbym starszy/gorszy/słabszy itp. - ale cały a też tańszy o te 45tys. A nie kombinowany. Taki wóz to ma za..ć i być przewidywalny i łojony na ile się da, a nie stać w garażu czy na podjeździe , pyrknąć parę razy bo strach jechać nim jak należy. A bałbym się jakby był w tył walnięty, z taką mocą na tyle zwłaszcza.

Użytkownik Rowerzysta Avatar takpoprostu
    Mieszka w
    Czarnków
    Auto
    159 SW 1,9 jtdm 16v 2006r

Domyślnie

J bym poczekał.... na Giulie
    Alfa Romeo

145 2.0 TS --> 156 2.0 TS --> 156 lift 2.0 JTS --> 159 1.9 JTDM

Użytkownik Rowerzysta Avatar mks
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    Giulia Veloce '24

Domyślnie

wszystko zależy jak bity, bo nie każde bite auto nie nadaje się do naprawy ale też może być tak, że to co zyskasz na zakupie stracisz przy odsprzedaży, inna sprawa, że do nietypowych aut ceny częsci używanych też potrafią przyprawić o ból głowy. I nie mówię tu o zderzaku czy błotniku - ale różnych pierdołach typu jakaś listewka, uszczelka, itp.

Z ciekawości poszukałem na ebayu tylnych lamp do QP V po lifcie - jakieś 2,5-3tys zł używki

Robiłem kilka lat temu Nissana 350Z po niewielkich uszkodzeniach - i koszt naprawy wyniósł 20tys zł, a były tak naprawdę powierzchnowne uszkodzenia, do naprawy w popularnym aucie za kilka tys pln. Fakt, że auto mnie wyniosło mniej niż cena rynkowa o jakieś 10 tys pln przy kwocie rzędu 50-60tys zł, ale dużo pierdół musiałem kupić w ASO, bo albo ceny używek były porównywalne z cenami w ASO, albo zwyczajnie nie było częsci dostępnych.

Plusem jest to, że można trochę zyskać na akcyzie - przy czym wartość na fakturze nie jest miarodajna dla Urzędu Celnego, więc nie ma co się jak jarać, że wpiszą 5tys euro na fakturze

A tematowi uszkodzonych Quattroporte V sam się przyglądałem bo to jest auto marzenie i trochę wyliczenia kosztu napraw mnie odwiodły od takiego planu

Mieszka w
    Zamość
    Auto
    Maserati Quatroporte GTS

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    ale cały a też tańszy o te 45tys. A nie kombinowany. Taki wóz to ma za..ć i być przewidywalny i łojony na ile się da, a nie stać w garażu czy na podjeździe , pyrknąć parę razy bo strach jechać nim jak należy. A bałbym się jakby był w tył walnięty, z taką mocą na tyle zwłaszcza.
    chyba nie zdajesz sobie sprawy jak wyglada rynek samochodów w polsce, tutaj co trzeci samochod w komisie jest po solidnym biciu - to juz se wole sam go zrobic na czesciach ktore swiadomie wybiore a nie ze mi mirek zlepi i powie ze niebity...bo jak napisales przy tej mocy strach uzywać półśrodków

Cytat Napisał mks Zobacz post
    ale też może być tak, że to co zyskasz na zakupie stracisz przy odsprzedaży
    to auto w zamyśle nie jest na odsprzedać, w ogóle auto to nie inwestycja a realizacja swoich chlopiecych marzeń i trwonienie pieniedzy (tak jest z kazdym modelem)
    Cytat Napisał mks Zobacz post
    Fakt, że auto mnie wyniosło mniej niż cena rynkowa o jakieś 10 tys pln przy kwocie rzędu 50-60tys zł, ale dużo pierdół musiałem kupić w ASO, bo albo ceny używek były porównywalne z cenami w ASO, albo zwyczajnie nie było częsci dostępnych.
    no własnie o to chodzi, takie maserati to koszt 150-200 tys wiec analogicznie do twojego przypadku uda sie zaoszczedzic te 20-30 tysiecy to mysle ze warto - bedzie na pierwszy serwis moj kumpel jezdzi bmw 3 w super wyposazeniu z 2014 roku i dal za nie 200 tys....wiec sobie mysle ze kupno teraz takiego maserati o jakim pisalem to nie jest jakies niewiadomo co....audi s5 chodza w analogicznych cenach ale wizulanie neptun nie ma ze soba rownych. Wiec te samochody to nie jest dzisiaj polka lambo czy ferrari ze trzeba za nie dac poł miliona, mysle ze sa w zasiegu normalnych ludzi.

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał swierzak7 Zobacz post
    swiadomy wszyskich za i przeciw zdecydowalem sie na maserati
    Jeśli mam być szczery to kupno bitego samochodu tej klasy jest bez sensu różnica między bitym i nie bitym to różnica około 70-80 tysięcy, które to pieniążki szybko wtopisz w części i wyjdziesz na tym tak, ze będziesz właścicielem rozbitka w cenie bezwypadkowego.

http://www.autoscout24.pl/wyniki?cid...sttype=&adage=