Strona 82 z 168 PierwszyPierwszy ... 32727374757677787980818283848586878889909192132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 1678

Temat: Zakup Alfy Romeo GT

kazikx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał opozycjonista Zobacz post
    niedawno było do sprzedania niegroźnie uszkodzone GT w JTD z przebiegiem 40kkm, rocznik 2010
    takie auto daje dużą szansę na bezproblemową eksploatację przez wiele lat

edit : nadal jest, za niewielkie pieniądze auto na lata, nawet dzwoniłem i chciałem ją kupić, jakby miała ksenony
    już by stała u mojego lakiernika i zmieniała kolor na biały wszystko inne czego nie ma a musiałaby mieć dla mnie
    łatwo zmienić/zamienić, bawić się w dozbrajanie w ksenon mi się nie chce
    Też bym je kupił (gdybym nie miał dobrego). Przynajmniej wiadomo, co się bierze, a jeśli przebieg jest autentyczny i jest zgodność z opisem, to auto jest prawie nowe i potem nie trzeba będzie wiele dokładać.
    Aczkolwiek podany rok produkcji 2011 jest raczej rokiem pierwszej rejestracji? Bo ostatni rok produkcji GT to 2010.
    Być może da się jeszcze wynegocjować lepszą cenę.

Użytkownik Znawca Avatar opozycjonista
    Auto
    Kotek XE

Domyślnie

tak podają na zachodzie, auto jest z 2010, ma już te większe lusterka które weszły w 2010 roku
    (dla mnie paskudne, za duże to raz, dwa - malowane zwykłą farbą a nie pokryte warstwą metalu jak np w Blackline III,
    na szczęście łatwo je zamienić na te przed 2010)
    ...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Parker
    Auto
    Alfa Gt 1.9 JTDm

Domyślnie

Nie wiem czy sie to opłaca brać. Po uszkodzeniach podejrzewam, ze będzie trzeba prostować podłużnice. Chcąc to dobrze zrobić koszt takiego zabiegu waha sie bodajże koło 1000-2000zł + nowe części.

Cytat Napisał _majka Zobacz post
    Dzięki Ci bardzo za obszerne info i rady.
    Ja jeżdżę obecnie wv , a mój wybranek renią coupe. Zakładam że żadne z tych aut nie można nawet postawić obok alfy pod względem jazdy i pięknej sylwetki, jedyne co może to coupetę ze względu na model sport.

Tak sobie rozmyślam czy dla mnie odpowiedni jest w ogóle diesel.. do pracy mam bardzo blisko - a to słyszałam że nie jest za korzystne dla tego typu silników. Jedyne co to parę razy w tygodniu wyjazd z 40 km do rodziny..
    Diesel nie bedzie Ci sie psuł na krótkich dystansach.
    Opozycjonista także ma diesla, a jak pisał głownie jeździ po mieście.
    W silnikach wysokoprężnych ważne jest to, aby raz np: na tydzień czy 1,5tyg. wziąć go i ,,przegonić,, czyli ile fabryka dała.

Musisz pomyśleć, czy Ci taniej nie wyjdzie kupując benzynę + gaz. Na takich krótkich dystansach nie zaoszczędzisz dieslem, myślę, ze wręcz przeciwnie.

Zaleta benzyny jest także to, że jest tańsza w utrzymaniu. Silnikach które oferuje alfa nie ma turbiny.
    Jedynie co wiem o silnikach benzynowych to chyba najbardziej kosztowna rzeczą do naprawy jest głowica.
    Musisz zwrócić uwagę czy jest dobrym stanie. Jeśli zdecydujesz sie na benzyne, załórz nowy temat i napewno ktos Ci pomoze na co zwrócić uwag. Co do silników benzynowych nie jestem wstanei Ci pomóc, podobno 1,8 TS sa wadliwe, lepsze sa 2.0JTS. Czy oba nadają się do zagazowania, tez nie wiem. Ja to tylko diesel. Niebawem podkręcony na 180 to będzie istne szaleństwo i spalanie ciut sie zmniejszy choć tragedii niema 5,5-6l/100km.
    Jak to zrobić ? -- objawem rozwalenia głowicy jest to, ze po przez wydech będzie leciał płyn chłodniczy, np: niech ktoś przegazuje, a druga osoba przyłoży dłoń do rury wydechowej. Na odpalonym silniku odkręć korek wlewu płynu chłodniczego zobaczysz czy będzie wywalało płyn (tylko nie na bardzo rozgrzanym silniku, bo wiadomo wywali, musisz to robić powoli, chłopak z pewnością będzie wiedział jak.
    Ostatnio edytowane przez Parker ; 28-03-2016 o 20:46

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał Parker Zobacz post
    Nie wiem czy sie to opłaca brać. Po uszkodzeniach podejrzewam, ze będzie trzeba prostować podłużnice. Chcąc to dobrze zrobić koszt takiego zabiegu waha sie bodajże koło 1000-2000zł + nowe części.

Diesel nie bedzie Ci sie psuł na krótkich dystansach.
    Opozycjonista także ma diesla, a jak pisał głownie jeździ po mieście.
    W silnikach wysokoprężnych ważne jest to, aby raz np: na tydzień czy 1,5tyg. wziąć go i ,,przegonić,, czyli ile fabryka dała.

Musisz pomyśleć, czy Ci taniej nie wyjdzie kupując benzynę + gaz. Na takich krótkich dystansach nie zaoszczędzisz dieslem, myślę, ze wręcz przeciwnie.

Zaleta benzyny jest także to, że jest tańsza w utrzymaniu. Silnikach które oferuje alfa nie ma turbiny.
    Jedynie co wiem o silnikach benzynowych to chyba najbardziej kosztowna rzeczą do naprawy jest głowica.
    Musisz zwrócić uwagę czy jest dobrym stanie. Jeśli zdecydujesz sie na benzyne, załórz nowy temat i napewno ktos Ci pomoze na co zwrócić uwag. Co do silników benzynowych nie jestem wstanei Ci pomóc, podobno 1,8 TS sa wadliwe, lepsze sa 2.0JTS. Czy oba nadają się do zagazowania, tez nie wiem. Ja to tylko diesel. Niebawem podkręcony na 180 to będzie istne szaleństwo i spalanie ciut sie zmniejszy choć tragedii niema 5,5-6l/100km.

Dzięki.
    Szczerze powiedziawszy rozglądałam się głownie za silnikiem 1,9 - ze względu na bardzo dobre opinie.
    Nad benzyną nie myślałam tak bardzo.. choć pewnie teraz mnie to zastanowi, dla mnie bez różnicy czy bena czy diesel myślę byle by silnik zadbany i nie wadliwy.
    Ale z tego co zauważyłam to o wiele mniej jest alf w benzynie niż w dieslu - przynajmniej w sprzedaży.
    Jedna oferta przeszła koło nosa - tutaj od użytkownika forum z Białegostoku ( wyżej w postach jeden z kolegów polecał) tam był silnik 2,0 + gaz. Kontaktowałam się - auto zeszło na pniu. Cena też była dobra.

Użytkownik Znawca Avatar opozycjonista
    Auto
    Kotek XE

Domyślnie

nawet jakby to miało wyjść 30k to się opłaca z takim przebiegiem... a nie widzę tu naprawy na 12kzł i wyjdzie dużo mniej
    ...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

1.8 jest wadliwy?
    Dobre sobie..
    Sory ale 1.8 to najlepszy ts. I w sumie nic sie w nim nie jebie ( mam od czerwca 2013, zrobilem 78tys km ).
    Dla mnie 2.0 JTS jest wieksza zagadka. Druga sprawa czesci do 1.8 beda lepiej dostepne i pewnie w lepszych cenach niz 2.0jts bo 1.8 poprostu byl znacznie bardziej popularny.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

kazikx
    Gość

Domyślnie

Szczerze powiedziawszy rozglądałam się głownie za silnikiem 1,9 - ze względu na bardzo dobre opinie.
    Nad benzyną nie myślałam tak bardzo.. choć pewnie teraz mnie to zastanowi, dla mnie bez różnicy czy bena czy diesel myślę byle by silnik zadbany i nie wadliwy.
    Warto, bo jest więcej ofert w dieslu.
    Mam trzeci samochód AR i każdy w dieslu 1.9. Genialne silniki. U mnie zero awarii (ale wiadomo, że jest jeszcze turbina, dwumas...).
    Moje GT przeszło tydzień temu chiptuning w Krakowie u @sdero i jest moc. Nic mu więcej nie potrzeba...
    A Tobie być może wystarczy fabryczne 150KM + wysoki moment obrotowy, dzięki czemu daje radę.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał opozycjonista Zobacz post
    nawet jakby to miało wyjść 30k to się opłaca z takim przebiegiem... a nie widzę tu naprawy na 12kzł i wyjdzie dużo mniej
    Zgadzam się z Tobą.
    Tych dobrych okazji będzie z czasem coraz mniej.

Może być tylko problem budżetu Majki, nawet jeśli inwestycja zwróci się w przyszłości.

Chociaż, jeśli o mnie chodzi, to wydałem ostatecznie na GT blisko 2x tyle, ile początkowo planowałem
    Ostatnio edytowane przez kazikx ; 28-03-2016 o 21:46

Użytkownik Ogier Avatar ToKo
    Mieszka w
    GLE / GDA
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał kazikx Zobacz post
    Chociaż, jeśli o mnie chodzi, to wydałem ostatecznie na GT blisko 2x tyle, ile początkowo planowałem
    Oj.. nie jesteś sam - z alfą to jest tak, albo się w niej zakochujesz albo nienawidzisz... A Ci którzy już się zakochają - nie szczędzą finansów ... ja również miałem w planie kupić, wymienić co potrzebne i po prostu użytkować - a się okazuje, że podświadomie doprowadzam ją do stanu salonowego jednak to prawda - miłość jest ślepa ;-)

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    GT

Domyślnie

Warto, bo jest więcej ofert w dieslu.
    Mam trzeci samochód AR i każdy w dieslu 1.9. Genialne silniki. U mnie zero awarii (ale wiadomo, że jest jeszcze turbina, dwumas...).
    Moje GT przeszło tydzień temu chiptuning w Krakowie u @sdero i jest moc. Nic mu więcej nie potrzeba...
    A Tobie być może wystarczy fabryczne 150KM + wysoki moment obrotowy, dzięki czemu daje radę.
    - - - Updated - - -

zapewne na początek wystarczy te fabryczne 150 km.
    Tobie wnioskuje początkowo też starczało

Może być tylko problem budżetu Majki, nawet jeśli inwestycja zwróci się w przyszłości.

co do budżetu - sądzę że nie dam więcej niż 15 - 20 tys - choć 20 to już dużo.. a jak mówicie że 2x tyle to już później raczej nie GT...

kazikx
    Gość

Domyślnie

Dzięki.
    Majka, fajne auto do wzięcia w Twoim budżecie:
    http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...k_1_9_jtd.html