PIONEER AVH-X2600BT masz w filmikach model
PIONEER AVH-X2600BT masz w filmikach model
Nie do odczytania na moim super telefonie. Dziękuję
Sent from my RM-821_eu_poland_325 using Tapatalk
Witam, przyciemniłem sobie szyby w belli no i mam zamiar założyć sobie kamerkę cofania. Chcę kupić kamerę przykładowo z tej aukcji:
http://allegro.pl/bezprzewodowa-kame...086071940.html
Czy też inną jeśli macie u siebie i proponujecie
Radyjko mam Kruger&Matz KM2003 więc problemu w części nie ma, ale natomiast mam w tym jak dokładnie zamontować kamerkę?
Tzn. Oczywiście założę ramkę z kamerką w miejsce starej ramki, przewierce się w zderzaku na przełożenie przewodu i modułu bezprzewodowego, ale co dalej?
Co muszę rozebrać jak najlepiej przeciągnąć przewody zasilające z lampki wstecznego?
Montował ktoś to ustrojstwo czy na kablu bezpośrednio pod radio?
Moduł podkleić na taśmę w środu zderzaka, żeby nie latał luźno, czy jest jakieś miejsce do ułożenia wszystkiego?
Pod co dokładie w automacie pod konsolą mam podłączyć przewód z radyjka u mnie różowy który umożliwia przełączenie automatyczne na wyświetlanie obrazu z kamerki? Czy są dostępne przewodu, to gdzie szukać i jak najlepiej to poskładać do k...y żeby było ok.?
Dzięki za pomoc
Ostatnio edytowane przez marcinq24 ; 25-02-2015 o 11:51
Witam!
Czy ktoś może polecić jakieś dobre radyjko z nawigacją (najlepiej z samodzielną możliwością wgrywania map) plus do tego kamerę cofania(tak do plus minus 2000zł.)?
Sam jestem świeżym posiadaczem 159 SW i nie znam się na tym kompletnie, przy okazji może zna ktoś kogoś kto wykonuje takie montaże na terenie trójmiasta?
Pozdrawia i z góry dziękuje za pomoc.
Ma ktoś jakiś manual itd jak i gdzie podłączyć zasilanie kamery w sedanie?
Nie wiem gdzie dokładnie się można wpiąć...podłączyłem się do kabli które idą od kostki(od modułu świateł cofania, mijania i stopu w klapie bagażnika)i kamera działa przy włączonych światłach. Nie ma tam żadnych innych kabli. Myślałem jeszcze że może od zasilania czujników cofania spróbować , było wcześniej opisane wszystko do sw, może ktoś poratować jak to ogarnąć w berlinie?
Dzięki pozdrawiam
Ja swoją podłączyłem do oświetlenia tablicy ( zasilanie )i działa bez zarzutu.
A nie można po prostu pod światło cofania?
Ja mam radio Kenwood DNX7150dab i tam jest osobny kabel do wzbudzenia przy wrzuceniu wstecznego który podłącza się do światła wstecznego. A zasilanie jak pisałem do oświetlenia tablicy.
Moja kamera jak ma zasilanie to działa non stop, problem w tym, że jest jeden kabel zasilający moduł plastikowy w którym sa 3 światła (wsteczne, stop, mijania) i po włączeniu świateł sama sie załącza kamera i non stop działa. Próbowałem wsadzić kabel zasilający pod żarówkę, ale wtedy Żarówka po wrzuceniu wstecznego nie swieci. Więc chyba będę musiał jakoś pod czujniki parkowania sie podłączyć.
One też sie aktywują po wrzuceniu wstecznego.