Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Silniki benzynowe - rodzaje/wady

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Question Silniki benzynowe - rodzaje/wady

Cześć, czy ktoś może mi pomóc i rozpisać jakie silniki benzynowe były dostępne w Mito /pojemności i moce/ i opisać ew. "częste" awarie poszczególnych jednostek. Widziałem kilka podobnych tematów ale nie ma tam dokładnego opisu dostępnych silników. Wszyscy tylko piszą o 1.4 120 i 155KM a takie z tego co widze trudno trafić.
    Przeglądam ogłoszenia i jest straszna rozbieżność. czy istnieje sinik 1.4 95 lub 98KM ?? jak to się spisuje po mieście i jak jest z tym Multiairem??? czy rzeczywiście jest tak kłopotliwy??
    Zaczynam szukać auta dla żony i Mito jest również brane pod uwagę. Diesel odpada bo żona jeździ krótkie odcinki po małym mieście.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar meridian
    Mieszka w
    Dąbrowa G.
    Auto
    Było MiTO 1.4 MA

Domyślnie

Tu masz ładnie rozpisane z uwzględnieniem w jakich latach jaki silnik z jaką mocą: https://pl.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_MiTo.

Od siebie dodam że posiadam od pół roku Mito 1.4 105KM (bez turbo) 2010r. 83 tyś przebiegu i jak dla mnie do miasta jest idealny.
    Na trasie troche brakuje tej mocy na start wiadomo, ale jak się już rozbuja to te 140-160 km/h spokojnie się jedzie tylko spalanie spore wtedy.
    A jak po kupnie wyjechałem na A4 to i max. wyciągnąłem niecałe 190 km/h .
    Najoszczędniej jest jeździć 90-100 km/h na 6 biegu.
    Spalanie nie wg komputera:
    Miasto- 7,5-8 l
    Mieszany - 7-7,3 l
    Trasa powyżej 120 km/h to ok. 7l
    Z napraw to tylko eksploatacja jak narazie: klocki, tarcze tył, olej, filtry, a teraz stuka mi łożysko na amortyzatorze mp.

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

Kurcze że nie wpadłem na wiki a tak poza konkursem to ten 1.4 95KM z boku jest a w ramce już nie, ktoś coś o nim???