Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 87

Temat: dobry warsztat Katowice i okolice-poszukiwany

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Cytat Napisał ramzesomcki Zobacz post
    wielu tutaj zachwyca się italauto obok castoramy że to moja pierwsza bella zaufałem waszym opinią i BŁĄD ceny wcale nie należą do niskich rozrząd ar 147 ts 105 eko (bez wariatora) 1100zł doszło kilka drobnych rzeczy wałek ssący popychacze że to nie nowe auto nie będe inwestował 1448zł za sztuke nową to poszedłem w używkę aby nie kombinować zleciłem załatwienie tej kwest im. ogólna cena wyniosła 1600zł dużo nie dużo sami oceńcie dodam tylko taki drobny szczegół że po przejechaniu niecałych 100km podczas jazdy 120km/h nagły spadek mocy po 2-3 sekundach tryty tryty jakieś zgrzyty i zjazd na pas awaryjny autostrady dym z pod paska ogólnie z każdej możliwej dziurki od silnika olej się chyba ciutek zagrzał pierwsze co bagnet w dłoń olej max rozrusznik ani rusz chce ale nawet nie zakręci( może ktoś widział zieloną ALE pod wojewódzką komendą policji w kato na A4 w sobotę 26.03 około 5:40-7 rano. Więc że Jestem realnym człowiekiem laweta itd. auto pod dom i nie skreślałem ich od razu bo mogło coś innego się wydarzyć bądz nikt nie jest nie omylny (zobaczę jak do tematu podejdą) około południa kontakt z nimi. ok wszystko pięknie we wtorek rano do pana po auto przyjedziemy. Siedzę w domu czekam wolne wziąłem specjalnie a tutaj nic 8,9,12 10 telefonów do nich nikt nie odbiera po czym w drugi samochód i sruu do nich to usłyszałem że pan który zajmował się moim autem gdzieś pojechał a zresztą ""niemcy"" do nich przyjechali i najpierw się zajmą innymi planowanymi naprawami a dopiero później pomyślą o mojej alfie Już pomijając 8 dni wymiana rozrządu i wałka 2 dni jazdy i znowu 4 dni pod blokiem już są a bóg wie kiedy się zainteresują wiem tyle że jeżeli to ich wina (pewny nie jestem) To nigdy więcej tam po tej naprawie nie zawitam.
    obecnie poszukuję fachmanów na wymianę amorów przód i kogoś kto zajmuje się zderzakami dwa drobne pęknięcia na przednim i jeden uszczerbek z tyłu na odblasku u dołu.
    Kiedyś byli polecani ale już dawno pisane tu było, że strasznie ostatnio kombinują i robią wszystko aby ich nie polecać. Ja osobiście już nigdy tam nie zawitam...
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    siemonia
    Auto
    ALFA ROMEO 156 2.0 ts

Domyślnie

Może panewki Przy każdej zmianie wałków jeśli były wytarte trzeba sprawdzić stan panewek korbowodwych. Jeśli kwalifikują się do wymiany to płukanie silnika z ewentualnych opiłków .

Wysłane z mojego GT-I9060I przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Świeżak Avatar flash1pl
    Mieszka w
    Bedzin-Grodziec
    Auto
    159 1.9 JTDM

Domyślnie

[QUOTE=ramzesomcki;1796169]wielu tutaj zachwyca się italauto obok castoramy że to moja pierwsza bella zaufałem waszym opinią i BŁĄD ceny wcale nie należą do niskich rozrząd ar 147 ts 105 eko (bez wariatora) 1100zł doszło kilka drobnych rzeczy wałek ssący popychacze że to nie nowe auto nie będe inwestował 1448zł za sztuke nową to poszedłem w używkę aby nie kombinować zleciłem załatwienie tej kwest im. ogólna cena wyniosła 1600zł dużo nie dużo sami oceńcie dodam tylko taki drobny szczegół że po przejechaniu niecałych 100km podczas jazdy 120km/h nagły spadek mocy po 2-3 sekundach tryty tryty jakieś zgrzyty i zjazd na pas awaryjny autostrady dym z pod paska ogólnie z każdej możliwej dziurki od silnika olej się chyba ciutek zagrzał pierwsze co bagnet w dłoń olej max rozrusznik ani rusz chce ale nawet nie zakręci( może ktoś widział zieloną ALE pod wojewódzką komendą policji w kato na A4 w sobotę 26.03 około 5:40-7 rano. Więc że Jestem realnym człowiekiem laweta itd. auto pod dom i nie skreślałem ich od razu bo mogło coś innego się wydarzyć bądz nikt nie jest nie omylny (zobaczę jak do tematu podejdą) około południa kontakt z nimi. ok wszystko pięknie we wtorek rano do pana po auto przyjedziemy. Siedzę w domu czekam wolne wziąłem specjalnie a tutaj nic 8,9,12 10 telefonów do nich nikt nie odbiera po czym w drugi samochód i sruu do nich to usłyszałem że pan który zajmował się moim autem gdzieś pojechał a zresztą ""niemcy"" do nich przyjechali i najpierw się zajmą innymi planowanymi naprawami a dopiero później pomyślą o mojej alfie Już pomijając 8 dni wymiana rozrządu i wałka 2 dni jazdy i znowu 4 dni pod blokiem już są a bóg wie kiedy się zainteresują wiem tyle że jeżeli to ich wina (pewny nie jestem) To nigdy więcej tam po tej naprawie nie zawitam.
    obecnie poszukuję fachmanów na wymianę amorów przód i kogoś kto zajmuje się zderzakami dwa drobne pęknięcia na przednim i jeden uszczerbek z tyłu na odblasku u dołu.[/QUOTE

a ja uparcie bede twierdził że nie ma lepszego fachowca w okolicy niż gość z linku poniżej
    http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...bedzin-11.html
    Ostatnio edytowane przez flash1pl ; 30-03-2016 o 17:57

Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa 147 1.6 ts 105km / Opel Vectra B 2,5 V6 170km

Domyślnie

Spróbuje się z nim skontaktować niestety pan darek obecnie chyba niedostępny """31.03-10.04""". panewki ...... strzelił wał poszedł do piachu więc na 99,99% silnik do wymiany a ma ktoś jakieś info o warsztacie Autoital na Ul. Hallera 20c, Katowice-Szopienice ktoś coś u nich robił i ma jakąś opinię? Bo ala stoi i czeka na decyzę
    Ostatnio edytowane przez ramzesomcki ; 31-03-2016 o 19:26

Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał Izane Zobacz post
    Kiedyś byli polecani ale już dawno pisane tu było, że strasznie ostatnio kombinują i robią wszystko aby ich nie polecać. Ja osobiście już nigdy tam nie zawitam...
    Nie wiem ja tam zawsze u nich robię rozrząd i złego słowa powiedzieć nie mogę. Tyle że części kupuję sobie sam.

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Darek na urlopie.
    ItalAuto polecam. Nic złego nie spotkało mojego klekota u nich.
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

Mieszka w
    siemonia
    Auto
    ALFA ROMEO 156 2.0 ts

Domyślnie

Już po urlopie

Mieszka w
    siemonia
    Auto
    ALFA ROMEO 156 2.0 ts

Domyślnie

Cytat Napisał korbi Zobacz post

Użytkownik Maniak resoraków Avatar icemanevo
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    AR GT JTD & Galant 2.5 V6

Domyślnie

Chodkiewicz Zabrze - ktoś coś może powiedzieć na ich temat?

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Cytat Napisał icemanevo Zobacz post
    Chodkiewicz Zabrze - ktoś coś może powiedzieć na ich temat?
    Jak oczekujesz pozytywnej opinii to nie mam nic do powiedzenia

Ja szukam warsztatu do zrobienia uszczelki pod głowicą w 156 JTDm. Niestety jedyny w okolicy, który mnie nie wnerwia to Ganinex, ale nie wiem, czy tak sporą robote warto im dawać, bo koszt naprawy może przekroczyć wartość alfy
    166 2.4 JTD '00 - była
    164 2.0 V6 TB '91 - była
    156 1.9 JTDm '04 - już nie
    156 1.8 TS '00 - juz nie ma
    164 2.0 V6 TB '93 - jest
    Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
    MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
    Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...