Witam chcialbym się dowiedzieć czy to łożysko mówi papa ? W pt strasznie skrzypialo z tylu
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Witam chcialbym się dowiedzieć czy to łożysko mówi papa ? W pt strasznie skrzypialo z tylu
A tu z kolei zacisk do regenera
cji ?
Tam nie ma co cieknąć, chyba że płyn hamulcowy albo łożysko zaciera się i pod wpływem temperatury smar się wytopił? Dalej trzeba wykonać proste czynności mechaniczne.
Pozdrawiam.
No właśnie kminilem że to smar bo lekkością pasuje więc wystarczy przesmarowac jakims smarem wys temp czy zmieniac lozysko ? Musze kupić reperaturke ale wkręcanie tloczka do prostych czynnosci chyba nie nalezy
hmmm podnies koło chyć i zobacz jak łozysko pracuje czy nie ma luzów , nic Ci nie buczy jak jedziesz?
ewentualnie zobacz po jeździe czy nie nagrzewa sie felga bo moze , zacisk delikatnie trzyma i sie wszystko grzeje i dostaje sporej temperatury .
Nic nie huczy tylko ostatnio piszczalo metaliczny dźwięk , tez na to zwróciłem uwagę odpowietrzylem hamulce i nie nagrzewa się . Te kolo poddaje dalszej obserwacji
Hm jednak zacisk musi trzymać bo tarcza się tak nagrzewa że prawie jej dotknąć nie można , więc co reperaturka załatwi sprawę ?
Zobacz czy klocki w tych prowadnicach moga się poruszać. U mnie musiałem je młotkiem wybić tak sztywno siedziały. W zeszłym roku zrobiłem taka akcje, że wymienilem uszczelkę tloczka, gumki na tych śrubach, wyczyscilem zacisk - efekt taki ze znowu to samo. Tarcza goraca - już mi żona łożysko dojechala. Teraz jak to wsystko rozbiore delikatnie podszlifuje klocki żeby mogły się poruszać w prowadnicy.
Yhm ok zamówie reperaturki , zauważyłem że po 20 k km tnie troszeczkę opony z tyłu od wewnątrz , wahacze ? też reperaturka załatwi sprawę ? bo jakiegoś mocnego przechylenia koło nie ma , a one ma być prosto ? Pytam bo w 156 mam pochylone i jest ok
Hm... a z tą piastą to wystarczy przesmarować te łożysko (smarem jakim jkbc ?) czy trzeba wymieniać całą piastę ? bo z tego co się orientuje samego łożyska nie można prawda ?