Regeneracja ma sens jak w tym oryginalnym wahaczu wymienisz te wszystkie elementy również na oryginalne i zapłacisz powiedzmy połowę ceny nowego oryginalnego wahaczaWówczas masz nówka ori wahacz ze starym brudnym korpusem, ale wiadomo to poza estetycznymi względami nie ma znaczenia.
- - - Updated - - -
Lemforder nie jest jakiś tam "Krzak" ale opinie też są różne na jego temat![]()
Tuleje TRW ,które zakładasz mają jakieś oznaczenie, czy tylko są w opakowaniu TRW ? W sprzedaży są całe wahacze TRW i te w woreczku z napisami TRW kosztują połowę ceny tych TRW które mają wybite odlane oznaczenia na korpusie. Także kwestia teraz gdzie kupujesz te tuleje i czy są to faktycznie tuleje TRW![]()
Mój wyglądał identycznie.
Widzę, że Tobie też dziady nakrętki do sworznia nie dały?![]()
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.
Nie dali nakrętki. Przy górnych też nie dali. Myślisz, że może być jakiś problem?
Problem? Niee...po prostu zawsze jest
Uważaj tylko przy kupowaniu nakrętki na gwint. Ja kupiłem przez pomyłkę z drobnym gwintem i się zdziwiłem jak rozebrałem samochód![]()
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.
Tylko czy jest niezbędne żeby była nowa? Przy górnych też nie było i kumpel mechanik, który wymieniał mi wahacze też nie był tym zachwycony ale założył stare i powiedział, że będzie ok. Przejechałem już na jednym z 10 tyś. i jest ok.