Strona 88 z 181 PierwszyPierwszy ... 38787980818283848586878889909192939495969798138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 871 do 880 z 1804

Temat: Co myślicie o chińskim radiu z odtwarzaczem DVD, GPS i DVB-T zamiast fabrycznego?

Użytkownik Znawca Avatar Luck
    Mieszka w
    KRA KNS
    Auto
    AR9 1,8 MPI LPG + Julka 1,4 TB

Domyślnie

Przy okazji zapytam czy kamera cofania montowana w lampce tablicy rejestracji jest otwierana by móc wymienić żarówkę? Pytam bo z tyłu mam ledy i jeśli nie da się otworzyć to chyba trzeba by wrócić do zwykłych żarówek by nie mieć różnicy w kolorze.

Mieszka w
    KRA KNS
    Auto

Domyślnie

Lub inna kamera w innym miejscu...

Użytkownik Romeo Avatar Arturek
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Cytat Napisał Luck Zobacz post
    Lub inna kamera w innym miejscu...
    W innym miejscu to w ramce tablicy rejestracyjnej, są takie kamery ale jest trochę problem z wygięciem, lub wiercona w zderzaku ale to chyba najgorsza opcja. Najlepsza się wydaje ta w miejscu lampki oświetlenia tablicy rej. Nie rzuca się w oczy, można bez problemu wymienić żarówkę na jaką się chce.

Użytkownik Rowerzysta Avatar kozyi
    Mieszka w
    Ruda Śl.
    Auto
    AR 159 1.8 MPI + LPG sedan

Domyślnie

Chociaż gms to też chińczyk ale już troszkę lepsza jakość, odnoszę się do tych noname
    A odnosząc się do seryjnego zwykłego radyjka to jak chińczyk wypada jeśli chodzi o jakość dźwięku ?

Mieszka w
    KRA KNS
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał kozyi Zobacz post
    A odnosząc się do seryjnego zwykłego radyjka to jak chińczyk wypada jeśli chodzi o jakość dźwięku ?
    Wszystko zależy co to za radio a zwłaszcza jakie ma parametry i podzespoły. Ludzie tutaj co by nie kupili to raczej chwalą zmianę z ori radia na inne także na chinczyki. Tylko są lepsze i gorsze chinczyki. Bardziej stabilne, mniej itd. Ja aż takim znawcą nie jestem ale np gms ma wzmacniacz mosfet i przetwornik 36bitowy to już dobrze, w markowych radiach są podobne podzespoły które wpływają na dźwięk. Inna sprawa czy to co napisane to faktycznie prawda. Trzeba by testować albo pytać co siedzą w tym.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Arturek Zobacz post
    W innym miejscu to w ramce tablicy rejestracyjnej, są takie kamery ale jest trochę problem z wygięciem, lub wiercona w zderzaku ale to chyba najgorsza opcja. Najlepsza się wydaje ta w miejscu lampki oświetlenia tablicy rej. Nie rzuca się w oczy, można bez problemu wymienić żarówkę na jaką się chce.
    Taka lampka z kamerą daje tyle samo światła co zwykła lampka czy jednak trochę mniej z racji mniejszego "otworu" świecenia? W tablicy rejestracyjnej mi także nie widzi się a zwłaszcza, że bardziej rzuca się w oczy i kusi "lepkie rączki". Jeszcze może by zamontować w uchwycie haka który mam odpięty i jest nieużywany, na pewno byłoby mało widoczne ale jest niżej i głębiej niż w przypadku kamery przy lampce to czy aby nie byłoby jakiś przekłamań odległości, zderzak wystaje bardziej.

Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Taka lampka z kamerą daje tyle samo światła co zwykła lampka czy jednak trochę mniej z racji mniejszego "otworu" świecenia? W tablicy rejestracyjnej mi także nie widzi się a zwłaszcza, że bardziej rzuca się w oczy i kusi "lepkie rączki". Jeszcze może by zamontować w uchwycie haka który mam odpięty i jest nieużywany, na pewno byłoby mało widoczne ale jest niżej i głębiej niż w przypadku kamery przy lampce to czy aby nie byłoby jakiś przekłamań odległości, zderzak wystaje bardziej
    Zakładaj śmiało w miejsce lampki. Trochę obniżysz tablicę rej. także wystająca kamerka z lampki zgra się z czarną ramką tablicy rejestracyjnej i z zewnątrz ciężko to zauważyć. Jeżeli chodzi o oświetlenie tablicy rej. ja u siebie wstawiłem dwie żarówki LED i trudno zauważyć różnicę w oświetleniu pomimo tego mniejszego otworu. Ale przyznam się, że również miałem podobne obawy. Myślałem aby zamontować jedną żarówkę mocniejszą, ale obeszło się bez tego

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159?

Domyślnie

Ja również zamontowałam kamerę w lampce. Jest tylko jeden problem. Kamera nie ma podczerwieni i w nocy mało co widać....

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    KRA KNS
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał marcinzz Zobacz post
    Jest tylko jeden problem. Kamera nie ma podczerwieni i w nocy mało co widać....

To samo ostatnio usłyszałem na spocie w Rzeszowie od chłopaków. Mówili także, że jest przebłysk światła od oświetlenia rejestracji w nocy co pogarsza też widok. Gdyby zamontować zamiast żarówki cofania led cree to może by pomogło w nocy. Na innym forum doczytałem, że pomaga cofanie na hamulcu bo zawsze dodatkowo stop świeci.
    A są w ogóle takie kamery z podczerwienią montowane w lampce tab. rej?

Auto

Domyślnie

A są w ogóle takie kamery z podczerwienią montowane w lampce tab. rej?
    Nie widziałem aby takie występowały, ale bez przesady białe światło cofania w miarę oświetla. Wiadomo nie jest to jak w dzień ale cos tam widać. Dodatkowe oświetlenie na podczerwień to musiałoby być coś takiego jak w rejestratorach jazdy.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159?

Domyślnie

Nie ma kamer z podczerwienia w lampce czy ramce z prostej przyczyny - gabaryty...

Kamera z podczerwienia musi być większa.