Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Temat: Kolor kierownicy...

cin_ek
    Gość

Domyślnie

po pierwsze powoli odbiegamy od tematu wątku

po drugie wymiana jakieś 6 miesięcy to nie tak przed sprzedażą może źle to określiłem wcześniej
    po trzecie nie pisałem że była w idealnym stanie bo zawieszenie było do zrobienia i tył i przód.

mniejsza z tym już. nie zaprzeczam że wymiana rozrządu to podstawa

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Zobacz co ludzie piszą:
    Cytat Napisał axl2000 Zobacz post
    popił sobie i rozmawiajac ze mna stwierdzil zebym nie kupowal 156 bo to same problemy, wszystko ciezko sie wymnienia a w warsztacie wyciagna ze mnia ostatnia kase....a na trzeźwo 156 poleca
    To nie jest kwestia trzeźwości, to jest autko trochę zaawansowane technicznie i człowiek Ci uczciwie mówi, że serwisowanie nie jest tanie. Ale z moich ostatnich podliczeń i porównań to serwisiwanie Alfy w ASO jest tańsze niż serwisowanie Golfa TDI w ASO. Ale w takim zwykłym warsztacie, gdzie mechanicy robią różne marki to każdy Ci powie że z Alfą jest więcej roboty, ciężej jest się dobrać do różnych części, bo to jest auto zrobione do szybkiej jazdy a nie dla wygody mechaników. Ale żaden Ci nie powie, że tym Golfem co się fajnie naprawia to jeździ się jak kupą g_wna.
    Cytat Napisał cin_ek Zobacz post
    ja swoją Belle kupiłem dokładnie za 12 tyś ale (...) co łącznie dało mi prawie 16 tyś
    Cytat Napisał cinas1980 Zobacz post
    ja za swoją dałem 13 tysi. gdyby nie moje zaniedbania to z przerejestrowaniem i pakietem startowym (rozrząd, olej itp.) wyszła by mnie jakieś 15 tysi. no może 16
    I widzisz tendencję. Po zakupie potrzebujesz ~4000zł, żeby auto doprowadzić do stanu porządnego. Chciałbym tylko przypomnieć, że te autka nie są ekonomiczne:

I właśnie dlatego sąsiad Ci o tym mówi. To nie jest tanie auto dla ludu, To jest auto z zacięciem sportowym. Ja je odradzam jak się mnie pyta ktoś, kto nie ma pieniędzy, studiuje albo ma 2 dzieci i dwa kredyty na głowie lub liczy każdą złotówkę.
    Ale polecam każdemu kto szuka przyjemności z jazdy. Bo to auto daje ogromną frajdę z jazdy. I moim zdaniem bardzo niskim kosztem: Ja kupiłem zadbaną, serwisowaną w kraju w ASO, z rzeczywistym przebiegiem, dałem 15.000zł, dołożyłem 1000zł (na akumulator i SeleSpeed mi szwankował) od tego czasu zrobiłem jakieś 8000km i NIC się nie dzieje. Kup w takim stanie BMW z 2000r.? Ile zapłacisz? 25.000zł? Więcej?

Ale ja o auto dbam, pilnuję terminów przeglądów, wymian płynów itd. Wszystko chodzi jak w szwajcarskim zegarku.I jestem bardzo zadowolony. Czy polecam to auto każdemu? Nie. Czy kupiłbym ponownie? Tak, tak!
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.