Podbij budżet na 600-800 i coś rozsądnego zrobimy.
Ni chyba ze akcja ma być jednorazowa - to poszukaj na kosmetykaaut w dziale sprzedam jakichś ofert odsprzedaży produktów.
Podbij budżet na 600-800 i coś rozsądnego zrobimy.
Ni chyba ze akcja ma być jednorazowa - to poszukaj na kosmetykaaut w dziale sprzedam jakichś ofert odsprzedaży produktów.
Filip0 - popatrz wśród kosmetyków Meguiars - nie są drogie i są według mnie dobrym rozwiązaniem - łatwa aplikacja i bardzo dobry efekt.
pozdr.,
t.
Marcin wiem o tym doskonale że 200-300zl to nie jest wiele, ale jesteśmy normalnymi użytkownikami samochodów, mającymi auto raz na 3tygodnie, miską z wodą i szamponem.. Więc wszystko co da lepszy efekt od produktów za 5-10zl jest przez nas poszukiwane.
8002 widziałem ofertę tej firmy, ale nie znam sie zbytnio na tym, i nie wiem co jest warte polecenia w niewielkiej cenie.
Czytałem poradnik i na początek chciałbym kupić :
Środek apc
Glinka
Wosk
Akcesoria do mycia auta
Coś do skóry w środku - tutaj czytałem że dobre jest szare mydło, ale czym ja potem nawilzyc?
Nie chce kupować od razu butelek 5 litrowych czy o nie wiadomo jakiej wielkości, na początek coś mniejszego co pozwoli zobaczyć czy rzeczywiście jest różnica między środkami do mycia auta z tesco, a takimi lepszej jakości i odpowiednio drozszymi oraz bardziej wydajnymi.
Moim zdaniem spokojnie da się złożyć zestaw:
APC: ADBL 1l. 25 zł
Szampon: Shiny Garage Sleek and Bubbly 0,5l 28 zł
Glinka: Valetpro Yellow 32 zł
Wosk: Soft99 Fusso 85 zł
Tworzywa wewnątrz: tester Poorboy's Natural Look 23 zł
Fibry: Kirkland 4 szt po 5 zł = 20 zł
Ręcznik do osuszania: niebieski Fluffy 32 zł
Daje to 245 zł. Wosk można by opcjonalnie zmienić na tester Finish Kare 1000p, dałoby to jakieś 50zł do wydania na rękawicę do mycia, ale imo fusso się zwróci żywotnością i efektem (plus zakup aplikatora odpada bo masz w zestawie), także jeszcze przydała by się jakaś tania rękawica, do tego dwa wiadra sobie w castoramie kupisz. Nie liczyłem nic do skóry, bo to jakieś ~100 zł więcej, ale skórę możesz ogarnąć niezależnie od tego później.
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Popatrz sobie na taki zestaw (da się do ok. 300 PLN zbudować coś na początek, mając świadomość, że kilku rzeczy brakuje, ale na samym starcie da się bez nich żyć). Ceny podaję ok, wszystko zależy jaki sklep itp - ale jak coś to na PW Ci podpowiem conieco (kuknę też co mam w nadmiarze, to zawsze coś taniej Ci wyjdzie niż sklepowo, co da parę PLN oszczędności na coś innego).
* Kosmetyki:
- APC (ADBL) 1l: 24 PLN (jako prewash, do detali, do środka i do kół/opon)
- Szampon (SG Strawberry) 0.5l: 19 PLN
- Glinka ValetPro żółta: 31 PLN
- Cleaner (SG): 29 PLN
- IPA (1l): 14 PLN
- Wosk: tester FK1000: 24 PLN
- smoła (Prickbort 1l): 33 PLN
- opiłki (Tuga zielona 1l): 28 PLN
- opcjonalnie: dressing na tworzywa zew (Nielsen Bril.): 24 PLN
-- RAZEM: ok. 230 PLN (lub ok 200 PLN jak na początek odpuścisz Nielsena i wtedy masz rezerwę na ręcznik do osuszania)
* Akcesoria:
- pędzelki (Castorama): 3 PLN sztuka (x2)
- wiadro (Castorama / LM / itp.): 5 PLN sztuka (potrzebujesz dwa)
- fibry (np. Kirkland/Eurow): 5 PLN (x3)
- aplikator (cleaner / wosk): 4 PLN sztuka (x2)
- rękawica do mycia: 20 PLN (mikrofibra, a nie włos ;-) ale na początek też da radę)
- aplikator do dressingów zew i do dressingów wew.: dam Ci tu coś (dogadamy na PW)
--- RAZEM: ok 60 PLN
* Wnętrze:
- Dressing (Nielsen): 18 PLN lub np PB Natural Look ok 24 PLN
- APC do czyszczenia już masz
--- RAZEM: ok 20-25 PLN (w zależności od opcji)
* Skóra - i tu niestety trzeba będzie cosik wydać, żeby dostać coś do czyszczenia i do zabezpieczenia skór. Moja sugestia - w jednym miesiącu przyatakuj powyższe tematy, a skóry odłóż sobie na np. miesiąc później
KHOT był szybszy - za dużo siedziałem przy liczeniu ;-)
Ostatnio edytowane przez serath ; 07-04-2016 o 07:57
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Uzywam SHiny Strawberry moge polecic. Moze nie pieni sie rewelacyjnie, ale wlasciwosci myjące ma jak najbardziej ok![]()
Sleek jest rewelacyjny, do mycia na dwa wiaderka jak najbardziej polecam![]()
po co te wasze liczeniatego się nie liczy
kupujesz co potrzebujesz
![]()
tera tak robiłem korekta sam dla siebie czekalem na efekty do wiosny ...
później auto stało sobie pod chmurką i miało przekulane od położenia fusso jakieś 200km
https://www.youtube.com/watch?v=5zSvh2KTf-E
fusso dał rade , auto nie myte do dziś dnia czyli 14 dni , póki nie naprawie włącznika do myjki to nie umyje na 2 wiadra ^^
koledzy też gadają że BSD ma dobre krople i to wszystko....no i dla mnie pasuje , bo jak auto ma kropelki to znaczy ze jest coś na lakierze![]()
a co z tego że auto jest szorstkie w dotyku jak bym łapą przejechał papier 60stke
także jak dla mnie bsd bardzo dobre na zime późna jesień i na felgi które w moim przypadku są w półmacie i uja co po tym jak bym je wywoskował tak zeby się siweciły jak psu jondra