Do gniazda pod radiem nic nie podpinałem bo wyczytałem gdzieś, że służy ono tylko do aktualizacji softu przez examinera. Usb zewnętrzne mam podpięte zgodnei z e schematem do niebieskiej wtyczki.
Do gniazda pod radiem nic nie podpinałem bo wyczytałem gdzieś, że służy ono tylko do aktualizacji softu przez examinera. Usb zewnętrzne mam podpięte zgodnei z e schematem do niebieskiej wtyczki.
Testowałem z 8 pamięciami 128, 2, 4 i 8 GB ale na wszystkich to samo - "USB data configuration error". Formatowałem na FAT32 i wrzucałem plik autokonfiguracji oraz druga próba to plik języka angielskiego z TEJ strony. Macie jakieś pomysły? Może przy formatowaniu trzeba wybrać jakiś inny rozmiar jednostki alokacji?
pytaj moze w odpowiednim wątku o aktualuzacji/zmianie jezyka,tu moze nie kazdy zaglada. zwroc uwage opisujac problem ze masz centralke bez media(nie masz media w menu, tak?) .
moze update da sie zrobic tylko w aso examinerem(oby bo aso ma ograniczenia do konfiguracji zgodnej z vinem, i nie mam pewności czy beda w stanie zrobic cos ponad oryginalna konfiguracje-no chyb ze uzywajac jakiegos starego examinera /softu)
Ok, w takim razie jeszcze w innym wątku zapytam. Nie wiem jeszcze czy dobrze mam podłączone zasilanie - przez OBD mogę połączyć się z B&M tylko gdy jest włączone radio. To samo przy próbie aktualizacji - komunikta pojawia się po włączeniu radia. Tak ma być?
nie wiem jak to ma byc, nie wiem czy zalezy to od bc, centralki b&m czy radia. u mnie problemow nie mialem, ale nie pamietam czy radio bylo wlaczone czy wylaczone. tez nie pamietam jak robilem aktualizacje. podpinales sie z zasilaniem zgodnie ze schematem na tylny wtyk za b&c czu cos poszedles na latwizne wpinajac gdzie ci pasowalo?
Zauważyłem że po każdym podaniu zapłonu pojawia się ikona BT na kilka sekund a potem linie kresek ,dwie -przerwa i chyba z pięć a następnie wraca wszystko do zwykłego wyglądu czyli pokazuje np płytę.W sumie nic więcej nie udało mi się osiągnąć ,myślałem że już dobrze ale się myliłem.Nie pobiera mi kontaktów.Mogę się dodzwonić ale tylko widzę numery a kto je spamięta, Do mnie też nie dodzwoni się.Wszystkie pomysły i rady wyczerpane ,trudno mi też zajmować się całymi dniami samochodem,Nie jest to też sprawa nowego telefonu ze starymi też nie podejmuje współpracy. Podejrzewam że gdyby centrala była ta bez portu usb czyli gniazdo w schowku to by było bez problemu a tak to nie wiem w menu mam media p. port w schowku świeci, żyje, miga a rozmowę słychać w jednym głośniku.Trudno poddaję się znudziło mnie to,niby już działa a nie do końca.Za dużo latania z czwartego piętra na dół z laptopem i może to a może to a wifi nie łapie same k....wa kłody pod nogi a to zapomniałem czegoś i znowu na góre iiiiii.........
Sfrustrowałem się mam to w d...ie
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Pawelek_S ; 09-04-2016 o 21:19
Ja nadal się bawię. Pawelek_S - masz tą samą centralkę co 60699960 z USB z przodu obudowy? U mnie mam tylko komunikat English language unavailable poza tym brak oznak życia.
Testowałem kolejną partię pendraiwów ale na każdym mam ten sam komunikat - USB Data Configuration Error. Wgrywałem na pamięć język angielski, polski i plik autoaktualizacji. Podpinałem też pamięci do portu USB na obudowie centralki pod radiem i okazuje się, że ma te same funkcję co ten zewnętrzny (identyczne komunikaty). Prawdopodobnie w autach z fabrycznie montowaną tą centralką nie było zewnętrznego portu bo i tak nie ma media player a wewnętrzny port służył tylko do aktualizacji.
Ma z usb od przodu nr 50505921 ale dorobiłem też w schowku tak jak na schematach.Jak pisałem mam menu pamięta numery na które dzwoniłem ale bez nazw,nie można się dodzwonić do mnie ale ja mogę ,to gniazdo w schowku żyje bo świeci nawet miga po wsadzeniu pena ale nic po za tym.Musze od tego odpocząć.
A cha jak napisałem tak nic nie robię ale zauważyłem że nie ważne czego słucham na górnym pasku pojawia się znak BT z nazwą sieci to normalne ?
Jak przełączę na inne źródło to na chwilę wyskakuje np. symbol płyty i zaraz znowu BT
Ostatnio edytowane przez Pawelek_S ; 12-04-2016 o 13:44
Wykorzystując wątek zapytam:
mam na penie mp4 i avi, na wyświetlaczu przy zegarach pokazuje mi że odtwarza, ale słyszę tylko to co "daje" mi radio, kiedy wciskam src to mam tylko fm, mw, cd.
jak wyrzucić więc dźwięk z pena?
aha, radio bez navi