Sądzicie że Specol a Motul są porównywalne bo przeglądałem jeszcze dziś aukcje i Specol kosztuje 90zł a Motul jakieś 130? A specyfikacją wyglądają niemal identycznie.
Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
Sądzicie że Specol a Motul są porównywalne bo przeglądałem jeszcze dziś aukcje i Specol kosztuje 90zł a Motul jakieś 130? A specyfikacją wyglądają niemal identycznie.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Do Volvo ten Amsoil pasuje ale do QV to już wg mnie kwestia indywidualna.
Ja zalewam do swojej Julki nawet niższej lepkości oleje (z pozdrowieniami dla ekipy Pablogarage ;-) ale potem monitoruję poziom zużycia silnika analizami oleju. AZO twz miałem i u mnie było ok nawet na 4-ce z gazem w podłodze przy ponad +30C.
Możesz zrobić tak samo, jeśli zalejesz AZO do QV to kontroluj poziom oleju i jeśli nie będzie ubywać to już połowa sukcesu a po kilku tys km pobierz 100ml do analizy, przyślij do mnie i sprawdzimy czy ochrona jest wystarczająca do Twojego stylu jazdy. Analiza kosztuje sporo mniej niż silnik ;-)
http://allegro.pl/motul-8100-x-cess-...010074550.html
Czyli takiego lepiej nie kupować ?
- - - Updated - - -
Do forda tdci lałem shella a teraz czeka mnie pierwsza zmiana w Alfie i już tyle opinii przeczytałem że wiem jeszcze mniej niż przed![]()
Wlyszkow a co sądzisz o Pentite 10 Tenths Premium 0w40 do tego silnika? Wszyscy Klienci, którym ten olej sprzedałem (raptem kilka baniek)są baaardzo zadowoleni.Cena trochę powala ale można liczyć na rabat.
- - - Updated - - -
Mam dla ciebie 2 opcje :
1) Opcja droższa :
Penrite Enviro+ 5w40 lub Penrite HPR Diesel 5w40 (oba z dodatkiem Archoil AR9100)
2) Tańsza :
Specol Spec Premium c3 5w40 + Archoil AR9100
Będzie dobrze a nawet bardzo dobrzei chyba każdy się z tym zgodzi?
![]()
Mam dla ciebie 2 opcje :
1) Opcja droższa :
Penrite Enviro+ 5w40 lub Penrite HPR Diesel 5w40 (oba z dodatkiem Archoil AR9100)
2) Tańsza :
Specol Spec Premium c3 5w40 + Archoil AR9100
Będzie dobrze a nawet bardzo dobrzei chyba każdy się z tym zgodzi?
[/QUOTE]
Czyli rozumiem mój dotychczasowy shell odpada ?
A jak te opcje wyglądają cenowo ?
Dzięki i pozdrawiam
[MENTION=65273]tomek evo[/MENTION], do którego silnika ten Penrite 0W40? Generalnie olej parametry i skład ma Ok.