Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Alfa Romeo 156 2.0 ts 98r. problem z temperatura + pytanie o przekaźniki.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    AR 156 2.0 ts 155km 1998r.

Domyślnie Alfa Romeo 156 2.0 ts 98r. problem z temperatura + pytanie o przekaźniki.

Witam.
    Posiadam od 6 miesięcy AR 156 2.0 ts 155 km 1998r.
    Mam problem z temperaturą silnika, na postoju i 1-2 biegu przy wolnej jeździe np. w mieście na światłach Alfa potrafi złapać temperaturę 100 stopni. lecz gdy już się wyjedzie z miasta temperatura spada do 80-85 stopni. dodam że wymieniałem ostatnio termostat lecz nic nie pomogło. Liczę na pomoc w diagnozie problemu.
    Drugie pytanie o przekaźniki gdzie znajduje się przekaźnik od wycieraczek nigdzie nie mogłem znaleźć dokładnej lokalizacji. Jestem nowy na forum i liczę o wyrozumiałość jeśli już był podobny temat, nie mogłem nigdzie znaleźć podobnego problemu. pozdrawiam.

Mieszka w
    Zgierz
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS

Domyślnie

ja u siebie miałem podobnie w 1.8. wymiana czujnika temperatury nie pomogła, gdyż jak się okazało wszystkie czujniki nowe chociaż nie org pokazywały mi wlaśnie taką temperaturę. W końcu podmieniłem od alfy u znajomego na org i wszystko pokazywało jak należy. możliwe też, że termostat się otwiera dopiero przy wyższej temp stąd takie pomiary. jeżeli wprowadzam kolegę w błąd to przepraszam

Auto
    AR 156 2.0 ts 155km 1998r.

Domyślnie

Dzięki za podpowiedź dzisiaj zamówię nowy czujnik i mam nadzieję że to pomoże zostaje jeszcze kwestia przekaźników od wycieraczek nie mam pojęcia gdzie się znajdują słyszałem że są pod kierownicą ale nie jestem pewny. I jeśli nawet tam są to nie wiem który jest od wycieraczek. Dziękuję za pomoc i liczę na podpowiedź w kwestii przekaźników pozdrawiam.
    edit:
    mechanik u którego zawsze robię samochód powiedział że czujnik temp. silnika jest ok. i nie ma sensu zamawiać nowego samochód był sprawdzany przez komputer nie ma żadnego błędu, problem nie dogrzania znikł i mi powiedział że termostat w tym modelu otwiera się od temperatury 87 stopni i jeśli jest wskaźnik troszeczkę niżej niż 90 to nic się nie dzieje jak na razie zostaje problem za wysokiej temperatury, tylko że teraz samochód musi stać długo na postoju żeby temperatura skoczyła ponad 90 stopni na 1-2 już nie ma tego problemu myślę że to jednak była wina termostatu bo teraz jeśli chociaż trochę skoczy temperatura 90+ po chwili załącza się wentylator chłodnicy i temperatura spada do 90 i nie wiem czy to jest normalne i czy mój mechanik się nie myli co do czujnika jeśli mieliście podobny problem proszę o rady. Pozdrawiam .
    Ostatnio edytowane przez down1231 ; 11-04-2016 o 22:03