Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał mks Zobacz post
    Piszesz od drugiego akapitu o Giulii czy Giulieccie ? Na foto masz przełącznik DNA z Giulii.

Załącznik 197299
    W wersjach cywilnych nie ma trybu Race, czyli pewnie ESP jest na stałe.

Użytkownik Rowerzysta Avatar b0rn20wn
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 2001

Domyślnie

A w 4c w tryb race nie wchodzi się jakoś inaczej? Przytrzymuje się dźwignię ponad d czy coś w tym stylu. Tu może być podobnie.

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Niestety nie, tryb Race dostępny jest tylko w Giulii QV, gdzie występuje Alfa DNA PRO. Ale nawet w QV nie jest pewne, że w trybie Race wyłącza się ESP jak w 4C.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

https://youtu.be/6iWr2Y3vqL0

Oglądać z dźwiękiem. Najlepiej na dobrych słuchawkach.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Mogli to nagrać czymś lepszym... Zarówno obraz, jak i dźwięk co najmniej na średnim poziomie. Nie rozumiem dlaczego robiąc taki film użyto takiego "sprzętu". Do tego jeszcze ta ikonka HD
    Ale nawet na tak marnym materiale widać, co ta moc robi z tym autem. To się ociera o startujące f16 przy dodawaniu gazu

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Trzeba przyznać, że Giulie do transportu zabezpieczają na bogato. Jak najdroższe wozy premium.
    Pewnie dotyczy tylko QV-ek. Cena zobowiązuje. Nadal, właściciel tego pięknie opakowanego cuda będzie go musiał serwisować w Polmozbycie i pić kawę z plastikowego kubka ze śmietanką w proszku . A jak odbierze samochód, będzie miał w środku ślady buciorów.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Sorry, ale co wnosisz tym postem do dyskusji? Każdy już wie, że masz Lexusa, że zmieniasz auta co 2, czy 3 lata i już nawet nie pamiętam czym się jeszcze chwaliłeś wcześniej, nie ważne.
    To Ty tutaj masz problem, a nie Sergio, bo Ciebie firma ciśnie ze zmianą auta, a nie jego.
    Nie. To on ma problem i dziwię się, że tego nie rozumiesz. Ja dostanę inne auto i, poza zadowoleniem mniejszym czy większym, na nic to u mnie nie wpłynie. Natomiast on nie sprzeda mi auta, nie zarobi zatem.
    Bo to jemu powinno zależeć aby to ja kupił auto. Tak dziala rynek i szokujące jest, że tego nie rozumiesz. A rynek składa się z pojedynczych elementów: ja jestem jednym z nich. Możesz się wyzłośliwiać, że "każdy wie, że zmieniam auta" ale to własnie tacy jak ja decydują o wielkości sprzedaży określonych marek.
    Problem, pod tytułem "nie ma Giulii" dotyczy nie tylko mnie, ale nieokreślonej liczby potencjalnych nabywców auta, jak Europa długa i szeroka. I to własnie ja/my/oni nie kupimy tego auta, co wpłynie na finanse firmy i sens produkowania samochodów. Bo takich ludzi jak ja są w Europie grube tysiące.
    Mnie nie interesuje co ogłoszono wcześniej. Ja mam targi, dużą imprezę motoryzacyjną, auto już istnieje, ma być sprzedawane ale ja, klient, nie widzę tego auta na targach. A więc firma Sergio ma mnie gdzieś: i podobnie jak mnie, tysiące innych kupców w Europie.

Nie pojmujesz tego? Naprawdę?
    Ostatnio edytowane przez KRS ; 13-04-2016 o 09:20
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

KRS - bardzo przeceniasz siłę swoją jako klienta, śmieszne to jest takie przekonanie pojedynczej mróweczki, że wpływa na stan takiego kolosa. Ba, choćby sklepiku osiedlowego - owszem, w znikomym , niemierzalnym procencie. Tym bardziej, że to nie Ty tym klientem jesteś, bo sam nie kupujesz samochodu. Możesz zaledwie wskazać typy w określonych granicach cenowych i czasowych. I tyle. I takich mróweczek będzie w czasie gdy Giulia już w końcu do sprzedaży trafi - mnóstwo, masa, tłumy - takich samych, identiko jak Ty. I cześć "sobie kupi" tą Giulię. A część Superba. Tak samo jakby to było teraz.
    Ktoś kupujący faktycznie dla siebie - jeśli mu się spodoba, poczeka sobie. Ty potrzebujesz teraz, już, no to nie będziesz miał Giuli. Ojej. Segrio się martwić aktualnymi strasznie się spieszącymi nie będzie, bo za pół roku, rok itd. - będą kolejne takie same jak Ty mróweczki robotnice "już, już potrzebujące", "ich" auto i uważające się za filar istnienia FCA.

A co do tych nagrań (są też z wnętrza) - ten zakres obrotów kompletnie mi się nie podoba, diesel kurcze normalnie bez górnego zakresu i dreszczyka tam. A we wnętrzu widać jak kierowca się delikatnie ze sprzęgłem i skrzynią obchodzi, oj to nie są tanie rzeczy na pewno parę zgrzytów przy tej mocy i momencie i perypetie...
    Z łopatkami trzeba Giulię brać !

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Mogli to nagrać czymś lepszym... Zarówno obraz, jak i dźwięk co najmniej na średnim poziomie. Nie rozumiem dlaczego robiąc taki film użyto takiego "sprzętu". Do tego jeszcze ta ikonka HD
    Ale nawet na tak marnym materiale widać, co ta moc robi z tym autem. To się ociera o startujące f16 przy dodawaniu gazu
    Akurat filmik jest bardzo dobrej jakości jak na współczesne możliwości techniczne (włączyć trzeba 4K) - bo to jest 360 stopni - dla niewtajemniczonych: można obracać kamerę myszką lub włączyć na telefonie na aplikacji youtube i ruszać telefonem. Najlepiej jednak oglądać na Google Cardboard albo GearVR.

Na ich kanale są jeszcze filmiki ze środka i z dachu.
    [MENTION=15886]KRS[/MENTION]: <ironia mode on> Masz rację co ja tam mogę o tym wiedzieć skoro w ciągu ostatnich 7 lat kupiłem raptem 4 auta... <ironia mode off> I nie rozumiem dlaczego tak teraz płaczesz skoro jesteś w tej komfortowej sytuacji, że za 2-3 lata znowu zmienisz auto? Jak nie możesz teraz poczekać kilku miesięcy to wtedy najwyżej kupisz Giulię - w czym problem?! Przecież sprzedaż Giuli ma się utrzymywać na wysokim poziomie przez lata, a nie tylko w momencie debiutu - czyż nie tak to powinno działać?!
    No ale skoro jesteś przedstawicielem "nieokreślonej liczby potencjalnych nabywców auta" to przepraszam - masz prawo się wyżalić w tym temacie!
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

Gulia jest zbudowana z myślą o klientach amerykańskich + chińskich. Na obu rynkach FIAT czy Alfa Romeo nie istnieje a to są rynki z kasą i potencjałem. Silnik Diesla 2.2 litra to w takich Włoszech znacznie wyższy podatek drogowy, a u nas wyższa akcyza. Mówiłem, że jestem zaskoczony tym, że FCA nie poszedł w downsizing, ale po przemyśleniu sprawy (i przeglądnięciu jakie zestawy radio/audio AR przewiduje w tym roku) to dochodzę do wniosku, że Europa nie jest docelowym rynkiem. Idea wprowadzenia Alfy Romeo do F1 to chęć uczynienia marki globalnej a nie rozpoznawalnej tylko w Europie. VW/Mercedes/BMW większość zysków sprzedaży osiągają w USA/Chinach. Europa jest ważnym rynkiem ale nie najważniejszym.
    Na razie od poniedziałku produkcja wzrasta do 60 sztuk dziennie