Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 79

Temat: Alfa romeo to świetny samochód dlaczego ma tylu wrogów?

Użytkownik Świeżak Avatar J.A.N
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp.
    Auto
    Alfa Romeo156 1.9 JTD 8V 115 KM 2003

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    We Wrocławiu to nie ma dnia żebym nie minął 2-3 Alf 156, gdzie Golfów IIek mijam może jednego-dwa.
    Bo na golfy i inne tym podobne badziągi uwagi nie zwracasz - to raczej tło
    156 Sportwagon 2003 1,9 JTD 8V 115 km - zostałem ALFAHOLIKIEM

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

A mnie dziwi to ze co niektórzy z 156 robią kapliczkę, samochód jak samochód fajnie wyglądający al wqr... także potrafi. 100tys Przebiegu i oprócz rozrządu, oleju, filtrów itd(co oczywiste) przepływka, świece, cewki, termostat, aku, wahacze i pare innych.

Co do użytkowników forum także małe halo, jak w podpisie jeszcze miałem Audi, Dostałem 2 wiadomości żebym sp.......l na szwabskie forum. Echhh wloski temperament ;-)

obserwator737
    Gość

Domyślnie

hmmm G II to auto sporo starsze - siłą rzeczy musi jeździć ich mniej niż nowszych 156

może lepiej robić porównania w tej samej kategorii wiekowej ?

---------- Post dodany o godzinie 20:32 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:31 ----------

a że trafia w łapska osób przypadkowych i jak dla mnie niezasługujących na miano Alfisty to wiadomo chyba nie od dzisiaj...

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Alfa romeo to świetny samochód dlaczego ma tylu wrogów?
    Czasy się zmieniają, od kiedy wymiana wtrysków w dieslu kosztuje kilka tysiączów Alfa Romeo wcale nie jest droższe w serwisowaniu niż byle Mondeo czy poniektóre Golfy i ma dużo mniej wrogów.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Ogier Avatar norek
    Mieszka w
    Oława
    Auto
    alfa romeo 156 sw 2.0 jts , alfa romeo 145 boxer 1.6

Domyślnie

witam jak ktoś mi mówi kupiłeś alfe, będzie się psuć i nie wyrobisz na części, ja bym kupił audi. wtedy odpowiadam mu jak by mnie nie było stać na alfe też bym kupił audi i wtedy temat się urywa.

Alfor.GTA
    Gość

Domyślnie

norek - wiesz ze jestes wredny

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

norek...muszę sobie zapamietać te słowa

jak mi mówia że "wpakowałem się" w Alfę to przyznaje im rację, jak ktos ma cos wbite w łeb to za cholere nie wytłumaczysz...ale jak odpalam i wylatuje na prosta po robocie to wszyscy na prawy pas spierdzielają...

Koszty usparwniania Alfy opłacisz kartą VISA...mina innych kierowców....bezcenna hehe...

Pozdro
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

Cytat Napisał Alfamaniak156 Zobacz post
    Koszty usparwniania Alfy opłacisz kartą VISA
    czy zwykla visa wystarczy??
    heh

Coraz wiecej 156-fakt. Sam zauwazylem i w zwiazku z tym teraz jesli kupowalbym, to 166 lub 156 FL...ehh, marzenia

EDIT:
    Zapomnialem czegos waznego napisac...mimo tego, ze da sie zauwazyc wiecej Alf, to i tak nadal sa zadkoscia
    Ostatnio na przejechane ponad 2500km widzialem uwaga...10 Alf Romeo zaledwie
    jedna 166-w komisie
    jedna 33
    jedna 147
    jedna 159(czarna na dobrej feldze i lekkiej glebie, srodek bananowy wydal sie z daleka-ogolnie jasno w srodeczku, marzenie poprostu)
    dwie 145
    cztery 156 przed FL kazda(z tego dwie w komisach)
    Ile widzialem samych vw golf 4?? Tego nie jestem w stanie policzyc, tysiace vw, tysiace audi, tysiace bmw, nieco mniej, ale nadal bardzo duzo mercow
    Ostatnio edytowane przez AlfaFAN ; 14-05-2009 o 18:34
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

VIECIO
    Gość

Domyślnie

hm... jesli chodzi o alfy np w Kaliszu to jest ich stosunkowo malo w porownaniu do golfow, bmw itd i zazwyczaj laseczki bardziej sie ogladaja za alfami niz za pospoliciakami hehehe a jesli chodzi o "Tjuning" to do alf to nie pasuje jedynie fajne felgi i delikatne przyciemnienie szybek

Użytkownik Ogier Avatar norek
    Mieszka w
    Oława
    Auto
    alfa romeo 156 sw 2.0 jts , alfa romeo 145 boxer 1.6

Domyślnie

alfor dlaczego wredny alfami jeżdżę od 98roku, mam już piątą alfę jak by się tak bardzo psuły to może bym już nie kupił. ale jest takie słynne zdanie alfę kupuje się sercem nie głową i ja tak mam każdą którą kupiłem kupowałem w emocjach, nawet jak bym pojechał do warsztatu i powiedzieliby że szrot, a mi się podoba( każda mi się podoba) to i tak bym kupił. moja kochana żona mówi że to choroba z której nie można się wyleczyć i coś w tym jest. pozdrawiam chorych na alfę.