Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Alfa Romeo 159 1.9 JTD

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    brak

Domyślnie Alfa Romeo 159 1.9 JTD

Witam
    jestem nowy i własnie sprzedałem Opla vectre OPC i przymierzam sie do zakupu alfy w dieslu
    znalazlem kilka które wydaje mi sie sa godne uwagi:
    nr ID : 6004019917
    nr ID : 6001846727
    nr ID : 6004041027

ktos ktores zna lub moze sie na ich temat wypowiedziec

z gory dziekuje

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Strange
    Mieszka w
    Wolbrom
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Pierwsze ogłoszenie - kontaktowałem się kiedyś w tej sprawie bo byłem zainteresowany i dostałem taką odpowiedź:

"Ja jestem 2 właścicielem w PL od jak dobrze pamiętam października 2014 (uprzedzając pytanie dlaczego sprzedaje, kupiłem okazyjnie młodszą 159 w sedanie i to jest jedyny powód) . Auto sprowadzone z Włoch przez poprzedniego właściciela. Podwozie jest w dobrym stanie, nie ma rdzy ani innych tego typu historii. Lakierniczo mówię otwarcie nie jest to igła tzn. ja nic nie robiłem przy niej lakierniczo ale według mnie coś było wcześniej robione tzn. widać po błotnikach z przodu ze były malowane i zderzak nie jest idealnie spasowany oraz na tylnych lewych drzwiach jest rysa. Natomiast nie ma mowy o rdzy oraz żeby auto robiło 4 ślady albo coś w tym stylu, gemetria jest 100% ok. Jeśli chodzi o kwestie techniczną po zakupie auto było na przeglądzie zawieszenia i zostało wymienione to co było konieczne czyli wahacze górne (trw) oraz tuelje wahaczy dolnych (te duże z tyłu) oraz wymieniłem termostat (wahler taki jak ori). Oprócz tego podczas eksploatacji wymieniłem koło dwumasowe (valeo) oraz filtr cząstek stałych dpf na nowy. Zostały wyrzucone również klapy wirowe z kolektora. Hamulce nie były przeze mnie ruszane ponieważ nie było takiej potrzeby ale nie są nowe. Z minusów, akumulator ma już słaby prąd rozruchowy przez co czasami dłużej kreci, linki ręcznego zdarzyło się ze przymarzły tej zimy 2 razy podczas mrozów oraz pasuje wymienić uszczelkę w drzwiach kierowcy. Auto trzyma moc, równo przyspiesza itd."

Drugie ogłoszenie to wersja benzynowa 2.2 JTS, a Ty szukasz diesla z tego co napisałeś na początku...

Trzecie - nie wiem nic na jej temat.

Auto
    brak

Domyślnie

dzieki wielkie za odpowiedz, czyli juz ta srebrna odpada i nie musze tyle km robic, a ta druga wstawilem bo wydala mi sie ok pomimo tego ze szukam diesla

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    BMW 730d `04

Domyślnie

A tak serio kolego to dlaczego odpada ta srebrna? Gość mówi szczerze o plusach i minusach, wymienił dwumas i dpf, wywalił klapy, masz pare ładnych klocków do przodu. To, że coś tam było malowane czy aku do wymiany (na ciepłym i przy obecnych temp. i tak byś się nie skapnął) to wada dyskryminująca auto? Kolego dam sobie łeb uciąć, że ten drugi (z mega profi wymalowanym zderzakiem i tylnymi nadkolami pryśniętymi sprejem) będzie na chodzie jak przyjedziesz, żebyś tylko rozrządu nie słyszał, a trzeci to będzie kibel tyle, że sprzedawca będzie się zarzekał, że cud malina jak z salonu, później się dowiesz, że się nie znasz, a jak nie kupisz to zostawi matce bo taka igła.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Łukasz 166
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    Peugeot 406 Coupe 3.0 Była Alfa Romeo 166 2.4

Domyślnie

Co do trzeciej nie oglądałem jej ale byłem w tym komisie i nie polecam go. Oglądałem tam 5 aut i każde było walone. Nawet nie było trzeba miernika żeby to wiedzieć. Nie dość że elementy tak spasowane że szczeliny są różne to i chyba auta malowane w stodole bo nawet na uszczelkach zostawał lakier. A na pytania czy mocno uderzona odpowiedz była "Panie tu wszystko jest w oryginale nic nie było malowane".
    Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
    Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
    Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
    Była Vectra A 1993r 1.8 B+G

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    3miasto
    Auto
    e500 w211

Domyślnie

http://allegro.pl/alfa-romeo-159-spo...147289671.html
    to jest dobre auto hahahahaahha jak to ujzalem to myslalem ze padne ha u mnie byli panowie z bialego stoku i stwierdzili po kilku minutach ze dach jest krzywy i byla malowany ha ja chce 17,500 za auto z historia i teczka faktur a tu takie padaki wystawiaja na sprzedaz....masakra he

Auto
    brak

Domyślnie

dzieki za opinie to lecimy dalej z szukaniem, juz tego bledu nie popelnie i nie kupie pierwszego auta
    nr id : 6004321239
    nr id : 219739171 nr z olx-a
    nr id : 188587853 (ta jest tez z olx-a, wszystko fajnie moc duza opis spory i sporo gratow wymienionych ale cos za pieknie zeby bylo prawdziwe no i ta uszczelka pod glowica i planowanie) zna ja ktos lub sie dowiadywał
    nr id : 6004400591 no i nad tą jeszcze myśle

to by było na tyle, pozdrawiam i czekam na opinie

Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    BMW 730d `04

Domyślnie

6004321239 - przód wygląda na nieszczególnie poskładany, nie leżą błotniki ze zderzakiem, odcina się odcień błotników z drzwiami, brak emblematów giugiaro...
    219739171 - skóry są w tych alfach bardzo trwałe, ten ma troszkę wymęczone jak na ten nalot, no chyba, że jeździł tym zawodnik sumo. Z tyłu zderzak bez emblematów to samo błotniki, a czemu to musisz sam sprawdzić.
    188587853 - ten kupę czasu wisi na olx, widać, że gość parę złotych w niego włożył, dorzucił podwójny tłumik i chip... ale kierownica zdecydowanie nie od tego auta, zapytaj gościa szczerze niech powie co malowane bo już mu kilka osób to z miernikami oglądało więc ma świadomość co i jak, bezwypadek to to nie będzie na pewno, bo dawno by się sprzedał.
    Ten ostatni z fotek niewiele wywróżysz, ładne koła i środek w fajnym kolorze. Tylko z tą dopłatą za zimówki to przegina, lepiej już pisać, że nie masz zimówek niż z takim tekstem lecieć bo działa na nerwy...

Auto
    brak

Domyślnie

czyli poki co wychodzi na to ze ten ostatni narazie najbardziej z tych wszystkich przyzwoity tylko zeby jeszcze fotki srodka byly no i ten przebieg auto prawie 10-letnie a tylko 148000km cos malo
    w ten weekend mialem tego ogladac ale transport mi sie wykruszył a poza tym 120KM nr id: 6004311225
    a co myslicie o autach sprowadzanych przez CARENZO z Będzina?
    nr ID:224784437 chyba na + to to że od nas krajowy (nr z olx-a)
    Ostatnio edytowane przez słoniu ; 30-04-2016 o 18:19

Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    BMW 730d `04

Domyślnie

Kolego straszny masz rozrzut po kraju tych ofert. Weź się skup tak 100km od siebie bo po kilku obejrzanych autach zrobi się tysiak na paliwo, a przy tej półce cenowej to chyba nie ma sensu. Ta z Warszawy to z grubsza tył nie jest w oryginale, znaczek 159 masz za wysoko, 1.9 oraz jtdm się komuś rozjechały co nie znaczy, że auto jest składane z przystanku autobusowego. Jak szukasz alfy za dwie dychy to musisz się nastawić na to, że miała mniejsze lub większe przygody blacharskie lub że ma ostro skręcony budzik, to już chyba lepiej zaakceptować to pierwsze.
    Ta z Rawicza wygląda w środku tak jak wyglądać powinna wyglądać po 200tys.km i na Twoim miejscu dopytałbym jeszcze o szczegóły przez tel. jak dwumas, skrzynia czy nie wyje na piątce/szóstce, czy robił wtryski/turbo, no i gdzie się podziały emblematy z tyłka (może się wstydzi, że to ropniak?) i jak będziesz zadowolony z odpowiedzi to zasuwaj na miejsce bo krajówka w takim zestawieniu kolorystycznym to raczej rarytas i jak jest ok to długo nie powisi.
    Ten CARENZO jak to handlarz, raz ma lepsze auto a raz gorsze, prawdy i tak Ci nie powie przez telefon, a na żywo będzie szedł w zaparte cokolwiek nie wymyślisz i dowiesz się pewnie, że się nie znasz i idź se do salonu po nowe.
    Ostatnio edytowane przez bliss ; 30-04-2016 o 20:59

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia