Dzięki bardzo za odpowiedź. Czy ktoś z Was naprawiał odklejoną matę ? Pytam czy warto próbować coś naprawiać czy od razu zamawiać nową?
Dzięki bardzo za odpowiedź. Czy ktoś z Was naprawiał odklejoną matę ? Pytam czy warto próbować coś naprawiać czy od razu zamawiać nową?
Ja bym radzil kupic nowa, to nie jest az tak duzy wydatek. lepiej po prostu wymienic i juz... Przynajmniej ja mając ten problem też w tamtym roku nie widzialem sensu w naprawie.
Pytam bo lusterko z aukcji jest wypukłe a ja mam proste. Na innych aukcjach też widzę, że wkłady są wypukłe. Nie jest to jakiś straszny problem bo nie widać tego tak mocno.
Zamówiłem sferyczne. Myślę, że wszystko będzie pasowało. Jeszcze raz dziękuję Simon za porady i chęć pomocy przy wymianie :-) Od jakiegoś już czasu słyszałem, że coś w drzwiach mi się telepie (zwłaszcza przy jeździe po kostce brukowej) tylko nie mogłem namierzyć źródła tego dźwięku.
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
Lusterko wymienione. Wszystko pasuje idealnie. Zakupione na aukcji lusterko jest trochę bardziej niebieskie od starego ale wynika to prawdopodobnie z tego, że stare przez te 9 lat użytkowania samochodu wyblakło od słońca. Przesmarowany został przy okazji mechanizm obracania/zamykania lusterka. Nie słychać też w końcu charakterystycznego telepania w lusterku. Jeszcze raz dziękuję koledze SimonowiG za pomoc przy pracach :-).
A co bylo przyczyną telepania??...jakiś konkretny byl to powod???...bo u mnie tez nie grzeje prawe a jak nierowno na drodze to slychac wlasnie telepanie ale wydaje mi sie ze blizej slupka bocznego niz lusterka....chyba ze tak jakis przenosi
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Przyczyną telepania było albo odklejenie się minimalne plastikowego mocowania lustra albo luzu na zaczepach plastiku. Nie patrzyłem tak bardzo dokładnie . Ale słychać to było jak zamykane były drzwi od zewnątrz.
A ja tak trochę z innej beczki. Rozkręcał ktoś może drzwi pasażera?
Chodzi o to, że nie działa mi składanie ani regulacja lusterka prawa strona, totalnie nic. Nie wiem od czego zacząć. Chyba od rozebrania drzwi i sprawdzenia kostek elektrycznych. A może bezpiecznik? Naprawił już ktoś z kolegów taką dolegliwość? Z góry dzięki za jaką kolwiek wskazówkę.
Bezpiecznik raczej nie bo podpięty jest cały moduł komfortu w drzwiach czyli szyby też. Oprócz tego bezpiecznik ten odpowiada za ogólną możliwość uruchomienia zapłonu. Przerobiłem to jak miałem zwarcie w drzwiach z powodu przetartego kabla i nie mogłem uruchomić samochodu. Układ nie rozpoznawał kluczyka.
Ostatnio edytowane przez marcingoleniow ; 03-05-2016 o 06:48