www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Nie ma ktoś skrzyni biegów do 2,0 8v? U mnie 3 bieg zgrzyta przy wbijaniu;(
Moje boje ze 155: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._8v_1994r.html
Kolego a jesteś pewny że to zębatka a nie np. synchronizator lub zużyty olej w skrzyni? Znajomy miał taki problem że zgrzytała mu 2 i po wymianie oleju jak ręką odjął. Tyle że u niego to zgrzytało o ile dobrze pamiętam tylko na zimnej skrzyni.
To prawda, zbyt gęsty olej powoduje zgrzytanie. Swego czasu w swojej poprzedniej przy -20*C musiałem poczekać chwilę niech się auto nagrzeje bo zmiana biegu bez zgrzytu zajmowała jakieś 10 sekund, w nowej też było słabo (2 bieg słynny chyba dla wszystkich Alf z tamtego okresu). Wymieniłem olej na syntetyk i skrzynia pracuje świetnie.
witam wszystkich,pozwolicie ze przykleje się do tematu ale trochę z innej beczki,otoz mam problem z wybijającym się plynem pod korka,uszczelka pod glowica padla.Mam pytanie czy orientuje się ktoś czy glowica z 1.8 pasuje z 2.0L.Mowimy o ósemce bo mam z poprzedniego auta i nie wiem która robic. a co do skrzyni to moja tez czasem zgrzytnie na 2 biegu ale tylko jak szybko chce przelaczyc na trzeci-Dzieki za info i Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez piotr54 ; 09-06-2016 o 20:01
Pasuje
Witam panowie wywala mi płyn przez korek czy myśleć o uszczelce czy może opadły mi tuleje i nic już z tego silnika dzięki za info
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka