napiszę o vin i dam znać.
Słuchajcie, przyglądam się tym zdjęciom i nie widzę, żeby na tylnym zderzaku były "wypustki", a w opisie jest, że posiada czujnik parkowania - tył.
Czy bywa, że czujniki są montowane w jakiś inny sposób? Czy można zderzak był wymieniany/robiony i zostały usunięte.
w fabrycznych miejscach czujników nie ma co dobrze widać po rozjaśnieniu zdjęcia :
fabryczne były montowane zawsze tak samo
pamiętamy o znaczku na tylnej klapie przyklejonym w złym miejscu innym niż fabryczne
- może ma to związek z brakiem czujników? tego nie wiemy, zadzwoń i zapytaj gdzie są czujniki
i dlaczego nie tam gdzie powinny być (o ile w ogóle są)
co do trochę niskiego przebiegu - moje GT JTD z 2008 roku ma już 83kkm na liczniku
Ostatnio edytowane przez opozycjonista ; 29-04-2016 o 11:02
...
napisałem odnośnie nr vin i czujnika parkowania - czekam na odp.
między czasie znalazłem jeszcze jedną ciekawą ofertę
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ym4cD.html
minusem jest brak nagłośnienia bose oraz alcantara zamiast skór, poza tym zauważyłem na zdjęciach jakby zmatowiały prawy reflektor oraz na zdjęciu gdzie widać silnik - śruba na pasie jest w takim samym kolorze co nadwozie(tak ma być czy oznacza że był malowany?)
+przedni zderzak w lekko innym odcieniu? / tylni jakby lekko matowy?
Ostatnio edytowane przez Rost ; 29-04-2016 o 11:45
nie wiem czy słuchałeś Bose w GT, dla mnie to miernota, moje leży w schowku gospodarczym
skóry - zawsze można dokupić i dołożyć choć znalezienie ładnego kompletu w dodatku nie z anglika (inne boczki)
może nie być proste... jak już dokupić to z grzaniem, podłączenie nie jest specjalnie trudne
reflektor - klosz do regeneracji o ile jest tylko matowy i nie ma spękań
śruba na pasie - jeśli masz na myśli tą po lewej stronie zdjęcia pomiędzy odbojnikiem a uszczelką - te śruby
fabrycznie są lakierowane w kolor nadwozia
bardziej martwi mnie w tym ogłoszeniu co innego - rocznik 2008 powinien mieć
poliftowe zegary bez tub, ciemniejsze plastiki konsoli środkowej, przyciki ASR off/otwarcie wlewu nie na tunelu,
środkowym tylko na desce, inną (podwójną) końcówkę wydechu... słabo widzę ten 2008 rok w tym aucie, VIN to wyjaśni
teoretycznie mógłby to być 2008 np po kradzieży wnętrza, zalaniu, pożarze i ktoś dokupił stare wnętrze ale...
bzdury z opisu :
Poduszka powietrzna chroniąca kolana - nigdy nie było w GT
Elektrochromatyczne lusterko wsteczne - nigdy nie było w GT (choć można dołożyć z innego auta)
Tapicerka welurowa - Alfatex to nie welur
Wyposażenie full opcja POSIADA TEŻ POLSKIE MENI !! - pisowni nie komentuję, nigdy nie było PL menu dla GT i nie słyszałem o spolszczeniu
10 x airbag - GT ma 6 poduszek
Otwieranie i domykanie szyb z kluczyka - 2008 rocznik miał tylko otwieranie (starsze także zamykanie)
Podgrzewane fotele przednie z regulacją - z regulacją czego? nigdy nie było regulacji stopnia grzania tylko on/off ...chyba że ma na myśli przód/tył góra/dół
Tylna klapa otwierana z kluczyka - znowu błąd, nigdy nie była z kluczyka, zawsze z pilota
El lampy - jeśli wyjechał z fabryki z ksenonem to nie ma regulacji góra/dół z guzików bo robi to automat, znowu nie wiem co miał na myśli twórca opisu, w sumie elektryczne, przecież nie naftowe
3 X wejście na 12v - fabrycznie dwa, gniazdo zapalniczki i jedno dodatkowe w bagazniku
Pułka bagażnika - no dobra, skomentujęnie dość że ma je każde GT to sprzedający jest analfabetą...
daj VIN to podam dokładną datę produkcji, może to być zawyżenie rocznika podczas rejestracji w Polsce
Ostatnio edytowane przez opozycjonista ; 29-04-2016 o 12:56
...
opozycjonista - dzięki za odp. - akurat jadłem i oplułem sobie monitor![]()
też postaram ogarnąć i podać vin do tego autka.. aczkolwiek mam do niej w huk daleko (dobre 400km)
a tak a propos tych alf - czarna z 07 i bordowa 08, czy one nie powinny mieć na przednim zderzaku chromowanych listew? czytałem, że od 2007 takowe wychodziły
były też bez listew i ze zwykłymi (niemetalizowanymi) lusterkami, jak już mówimy o lusterkach - w 2010 roku z uwagi na zmianę
przepisów homologacyjnych małe zgrabne lusterka zmieniono no wielkie luuuuuustra
prawdopodobieństwo że bordowa jest `08 jest wg mnie dość nikłe
Ostatnio edytowane przez opozycjonista ; 29-04-2016 o 15:02
...