Strona 93 z 168 PierwszyPierwszy ... 438384858687888990919293949596979899100101102103143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 1678

Temat: Zakup Alfy Romeo GT

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar lordp
    Auto
    gt

Domyślnie

Cytat Napisał Rost Zobacz post
    Sam miałem alfe 156 2,4jtd, która pochodziła z Francji, ale silnik igiełka, użytkowałem 2 lata i nic się nie działo, co do lakieru to był w kiepskim stanie ale.. szyby były oryginalne z tego samego rocznika, widziałem co brałem - cena była adekwatna. Nie ukrywam, że teraz szukam zadbanego modelu.

Od powyższej oferty GT dostałem również wiadomość, że szyby są oryginalne z tego samego rocznika. Nie jestem pewny co do przebiegu.. trochę niski, czy jest możliwość żeby jakoś sprawdzić ten przebieg?
    Jak myślicie ile ostatecznie negocjować, żeby było warto ? hehe
    Podaj vin zobaczymy co da się zrobić

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Rost
    Auto
    AR 156 2,4JTD 01'

Domyślnie

Cytat Napisał lordp Zobacz post
    Podaj vin zobaczymy co da się zrobić

napiszę o vin i dam znać.

Słuchajcie, przyglądam się tym zdjęciom i nie widzę, żeby na tylnym zderzaku były "wypustki", a w opisie jest, że posiada czujnik parkowania - tył.
    Czy bywa, że czujniki są montowane w jakiś inny sposób? Czy można zderzak był wymieniany/robiony i zostały usunięte.

Użytkownik Znawca Avatar opozycjonista
    Auto
    Kotek XE

Domyślnie

w fabrycznych miejscach czujników nie ma co dobrze widać po rozjaśnieniu zdjęcia :

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	a.jpg
Wyświetleń:	17
Rozmiar:	52.2 KB
ID:	199137

fabryczne były montowane zawsze tak samo
    pamiętamy o znaczku na tylnej klapie przyklejonym w złym miejscu innym niż fabryczne
    - może ma to związek z brakiem czujników? tego nie wiemy, zadzwoń i zapytaj gdzie są czujniki
    i dlaczego nie tam gdzie powinny być (o ile w ogóle są)

co do trochę niskiego przebiegu - moje GT JTD z 2008 roku ma już 83kkm na liczniku
    Ostatnio edytowane przez opozycjonista ; 29-04-2016 o 11:02
    ...

Auto
    AR 156 2,4JTD 01'

Domyślnie

napisałem odnośnie nr vin i czujnika parkowania - czekam na odp.

między czasie znalazłem jeszcze jedną ciekawą ofertę

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ym4cD.html

minusem jest brak nagłośnienia bose oraz alcantara zamiast skór, poza tym zauważyłem na zdjęciach jakby zmatowiały prawy reflektor oraz na zdjęciu gdzie widać silnik - śruba na pasie jest w takim samym kolorze co nadwozie(tak ma być czy oznacza że był malowany?)

+przedni zderzak w lekko innym odcieniu? / tylni jakby lekko matowy?
    Ostatnio edytowane przez Rost ; 29-04-2016 o 11:45

Auto
    Kotek XE

Domyślnie

nie wiem czy słuchałeś Bose w GT, dla mnie to miernota, moje leży w schowku gospodarczym

skóry - zawsze można dokupić i dołożyć choć znalezienie ładnego kompletu w dodatku nie z anglika (inne boczki)
    może nie być proste... jak już dokupić to z grzaniem, podłączenie nie jest specjalnie trudne

reflektor - klosz do regeneracji o ile jest tylko matowy i nie ma spękań

śruba na pasie - jeśli masz na myśli tą po lewej stronie zdjęcia pomiędzy odbojnikiem a uszczelką - te śruby
    fabrycznie są lakierowane w kolor nadwozia

bardziej martwi mnie w tym ogłoszeniu co innego - rocznik 2008 powinien mieć
    poliftowe zegary bez tub, ciemniejsze plastiki konsoli środkowej, przyciki ASR off/otwarcie wlewu nie na tunelu,
    środkowym tylko na desce, inną (podwójną) końcówkę wydechu... słabo widzę ten 2008 rok w tym aucie, VIN to wyjaśni
    teoretycznie mógłby to być 2008 np po kradzieży wnętrza, zalaniu, pożarze i ktoś dokupił stare wnętrze ale...

bzdury z opisu :
    Poduszka powietrzna chroniąca kolana - nigdy nie było w GT
    Elektrochromatyczne lusterko wsteczne - nigdy nie było w GT (choć można dołożyć z innego auta)
    Tapicerka welurowa - Alfatex to nie welur
    Wyposażenie full opcja POSIADA TEŻ POLSKIE MENI !! - pisowni nie komentuję, nigdy nie było PL menu dla GT i nie słyszałem o spolszczeniu
    10 x airbag - GT ma 6 poduszek
    Otwieranie i domykanie szyb z kluczyka - 2008 rocznik miał tylko otwieranie (starsze także zamykanie)
    Podgrzewane fotele przednie z regulacją - z regulacją czego? nigdy nie było regulacji stopnia grzania tylko on/off ...chyba że ma na myśli przód/tył góra/dół
    Tylna klapa otwierana z kluczyka - znowu błąd, nigdy nie była z kluczyka, zawsze z pilota
    El lampy - jeśli wyjechał z fabryki z ksenonem to nie ma regulacji góra/dół z guzików bo robi to automat, znowu nie wiem co miał na myśli twórca opisu, w sumie elektryczne, przecież nie naftowe
    3 X wejście na 12v - fabrycznie dwa, gniazdo zapalniczki i jedno dodatkowe w bagazniku
    Pułka bagażnika - no dobra, skomentuję nie dość że ma je każde GT to sprzedający jest analfabetą...

daj VIN to podam dokładną datę produkcji, może to być zawyżenie rocznika podczas rejestracji w Polsce
    Ostatnio edytowane przez opozycjonista ; 29-04-2016 o 12:56
    ...

Auto
    AR 156 2,4JTD 01'

Domyślnie

opozycjonista - dzięki za odp. - akurat jadłem i oplułem sobie monitor

też postaram ogarnąć i podać vin do tego autka.. aczkolwiek mam do niej w huk daleko (dobre 400km)

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar lordp
    Auto
    gt

Domyślnie

Cytat Napisał opozycjonista Zobacz post
    bardziej martwi mnie w tym ogłoszeniu co innego - rocznik 2008 powinien mieć
    poliftowe zegary bez tub, ciemniejsze plastiki konsoli środkowej, przyciki ASR off/otwarcie wlewu nie na tunelu,
    środkowym tylko na desce, inną (podwójną) końcówkę wydechu... słabo widzę ten 2008 rok w tym aucie, VIN to wyjaśni
    teoretycznie mógłby to być 2008 np po kradzieży wnętrza, zalaniu, pożarze i ktoś dokupił stare wnętrze ale...
    Tak apropo to kiedy przenieśli przycisk ASR i wlewu paliwa za kierownicę?, bo ja mam 2006 rok i przyciski z lewej za kierownicą.....

Auto
    Kotek XE

Domyślnie

Cytat Napisał lordp Zobacz post
    Tak apropo to kiedy przenieśli przycisk ASR i wlewu paliwa za kierownicę?, bo ja mam 2006 rok i przyciski z lewej za kierownicą.....
    możesz tak mieć, w każdym razie przeniesiono je parę chwil przed rzekomym rocznikiem 2008 z ogłoszenia >

...

Auto
    AR 156 2,4JTD 01'

Domyślnie

a tak a propos tych alf - czarna z 07 i bordowa 08, czy one nie powinny mieć na przednim zderzaku chromowanych listew? czytałem, że od 2007 takowe wychodziły

Auto
    Kotek XE

Domyślnie

były też bez listew i ze zwykłymi (niemetalizowanymi) lusterkami, jak już mówimy o lusterkach - w 2010 roku z uwagi na zmianę
    przepisów homologacyjnych małe zgrabne lusterka zmieniono no wielkie luuuuuustra

prawdopodobieństwo że bordowa jest `08 jest wg mnie dość nikłe
    Ostatnio edytowane przez opozycjonista ; 29-04-2016 o 15:02
    ...