Witam forumowiczów,
Problemem jest lejąca uszczelka pokrywy zaworów, już 2 razy ją wymieniałem na różne (niezbyt drogie około 70 zł sztuka) i po pewnym czasie ona leje. Kupić jakiejś innej firmy ? Co polecacie ?
Witam forumowiczów,
Problemem jest lejąca uszczelka pokrywy zaworów, już 2 razy ją wymieniałem na różne (niezbyt drogie około 70 zł sztuka) i po pewnym czasie ona leje. Kupić jakiejś innej firmy ? Co polecacie ?
uszczelka raczej tu nie ma znaczenia. Różnica w cenie jest nie duża między tańszym zamiennikiem a tą z wyższej półki - 40zł-50zł
Wydaje mi się, że błąd popełniasz przy zakładaniu.
Możliwe![]()
1 zakładałem tak : wyczyściłem gniazdo jak i miejsce przylegania uszczelki dokładnie, wsadziłem uszczelkę w górną część obudowy, założyłem i dokręcałem równomiernie - efekt ? Cieknie
2 zakładałem tak : j/w wyczyściłem wszystko, umieściłem nową w górnej części, dół uszczelki przylegający do silnika posmarowałem smarem do uszczelek i j/w zakręciłem - efekt ? Cieknie
Gdzie robię błąd i jak to zrobićkupiłem już nową i chciałbym dokonać kolejnej wymiany
![]()
hart -wymienialem pol roku temu i trzyma![]()
Też wymieniłem uszczelkę z podejścia nr.2 i to był Hart i cały czas lejeMoże coś źle zakładam, jeśli ktoś miałby czas proszę o opisanie swojej procedury.
użyj sylikonu na ta uszczelkę co masz i dopiero złóż całość chyba ze lubisz się z tym bawić...
ja też musiałem 2x wymieniać bo za 1 razem chyba za mało silikonu za 2 dalem wiecej i trzyma![]()
A jaki silikon polecacie do tego użyć ? Nałożyć na górną i dolną część uszczelki ?
REINZOSIL czarny silikon. Smarujesz z jednej i z drugiej strony uszczelke
Dzięki tak zrobię i mam nadzieje że cholerstwo nie będzie cieknąć :F
P.S Jak wielkie opakowanie mniej więcej będzie do tego potrzebne ? Nie chce kupować za duży bo na nic mi się to więcej nie przyda![]()
Ostatnio edytowane przez MyPPx ; 04-05-2016 o 20:08