mpps v13 za 70zł wystarczy?![]()
mpps v13 za 70zł wystarczy?![]()
Proszę o pomoc w dobraniu wsadu to takiego odczytu z eku:
55198817
0281011428
1037372040
C15647
EDC16C8
Czy któryś pasuje z tych ze strony: extreme-chips.com/shop/
Było pisane w tym temacie dziesiątki razy, że wgrywanie gotowych softów niewiadomego pochodzenie to prosta droga do ukatrupienia silnika. Nie prościej wydać kilka stówek i poprosić o pomoc kogoś z forum?
Kolego Pływak czy wgrywanie gotowego softu niewiadomego pochodzenia-tobie lub komuś z twoich znajomych ukatrupiło silnik?
To w końcu jak z tym jest ? Lepiej wgrać mapę, dostosowaną indywidualnie pod auto, czy gotowy program który u kogoś działa prawidłowo ?
criss ty także podnosisz moc ?
Nie bo nie jestem aż takim krezusem, żeby do auta za kilkadziesiąt tysięcy wgrywać soft niewiadomego pochodzenia. W tym temacie były omawiane przykładowe wsady z neta i wartości w nich były z dupy wzięte. Sam z ciekawości kiedyś odpaliłem bazę softów dorzucona do chińskiego interfejsu i nawet dla mnie laika większość to po całości na pałę podlane paliwem i dowalone ciśnieniem z turbo. Jest na forum co najmniej kilka osób które się znają na rzeczy i zrobią to nam za przyzwoite pieniądze ale jak ktoś woli przyoszczędzić kilka stówek niech wgrywa softy z neta mi tam nic do tego.
Każdy silnik inaczej reaguje na zmianę parametrów. Pierwsze co wypadało by zrobić to sprawdzić czy auto trzyma parametry fabryczne później można się zabierać za wgrywanie modyfikowanego softu. Owszem mozna wgrać soft z pewnego żródła sprawdzony w innym aucie ale i tak nie ma pewności, że w naszym beda takie same wyniki jak w aucie kolegi. Sam wgrywałem kiedyś do 147 soft który miał dać X KM i Y NM, po pojechaniu na hamownie wyniki były z goła inne i zanim doszedłem z wykresem do tego co mnie zadowalało kilkukrotnie jechałem do domu poprawiać soft i wracałem znowu hamować auto.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 08-05-2016 o 06:47
Jeśli masz auto, które trzyma serię, osprzęt sprawny, to czym możesz ryzykować - niczym, jeśli masz pewne oprogramonie. Po to się stawia auto na rolki, aby zoptymalizwać taki soft pod dany zestaw (silnik, osprzęt, dolot, wydech), albo indywidualne zachcianki właściciela. Ja mam jedno auto, które ostatnio właśnie mam na tapecie, gdzie mam gotowca z innego auta - jedynie nie wiem jak biegnie krzywa momentu, ale da się z tym żyć![]()
criss, może przestań używać ecusafe, to robi taki syf w sofcie że się zrzygać można - bo jeśli umiesz wyłączyć egr, klapy czy dpf to zrobienie moda nie powinno stanowić dla Ciebie problemu. a ich nie robisz.
Parker - nie wgrywa się żadnych map. jedzie się do tunera zrobić softa albo płaci komuś za zrobienie tego softa zdalnie(ztcw to @sdero tak robi) - a kopiowanie softów na zasadzie "bo w innym egzemplarzu działa, to znaczy, że sprawdzony" jest niczym innym niż kompletnym kretynizmem i straszną pazernością...