w poniedziałek pojade popatrzeć czy jest odklejona czy w całości bo jak energicznie dodam gazu to coś wali pod maską jak by silnik podskakiwał jest wielkie dupp![]()
w poniedziałek pojade popatrzeć czy jest odklejona czy w całości bo jak energicznie dodam gazu to coś wali pod maską jak by silnik podskakiwał jest wielkie dupp![]()
ok sprawa jest już jasna poduszka pod silnikiem jest rozklejona na dole i silnik podskakuje ale już mam zamówione wszystkie nowe poduszki i w sobote biore sie za wymianę. teraz pytanie czy żeby wymienić poduszkę pod silnikiem musze odkręcać przedni zderzak żeby mieć wiecej miejsca czy obejdzie sie bez tego ?? może macie jakieś dobre rady jak sie do tego zabrać żeby zrobić to dobrze a żeby sie nie urobić ??
a jak sie go ściąga gdzie sa zaczepy i śrubki ??
Odgrzeje kotleta.
Przy energicznej zmianie biegów w moim boxerze 1.6 czuć jak silnik i skrzynia się przesuwają, gdyż czuje to w kabinie w postaci nieprzyjemnego "bujnięcia", nie wiem jak to nazwać. To samo występuje też przy gwałtownym dodaniu i odjęciu gazu. Jak całą operacje wykonuje delikatnie to nic się nie dzieje. Podejrzewam poduchy bo i biegi ciężko wchodzą, a smarowałem już wszystkie linki i wodziki zmiany biegów.
Czy w ogłe poduszki zawieszenia silnika oraz skrzyni do alfy 145 1.6 boxer są jeszcze dostępne? Jak wygląda to od strony technicznej - wymiana. Da rade bez rozbierania połowy auta?
Mamy jakieś schematy zawieszenia silnika i skrzyni? Nie posiadam do tego auta kompletnie nic co by przypominało instrukcje, książki, itp.
Przebieg 319 000km. Poprzedni właściciel miał ją 7 lat i żadnych poduch nie wymieniał. Myślę, że przez te prawie 20 lat dostały już mocno po gumie....
Sorry, że odgrzewam starego kotleta, ale pewnie do działu kupię/sprzedam mało ludzi patrzy wiec pomyślałem, że może tu napiszę.
kupię używaną poduszkę silnika, przednią, tą dużą do 145 Boxera.
Może być rozklejona bo i tak chce ją wysłać do firmy robiącej poliuretany, a swojej nie mogę oddać bo czeka się prawie miesiąc na wykonanie, a na tak długo nie mogę być bez auta. cena do dogadania. może komuś leży i chciałby oddać za flaszkę. info w temacie lub można wysyłać na priva.