Ściągnij plastikowe obicie klapy od środka i zobacz czy silikonowa rurka nie wyskoczyła z mechanizmu od wycieraczki.
Oprócz tego czy tylko spadł wężyk zobacz czy tuleja wycieraczki się nie zapiekła, wtedy całość razem z uszczelkami chodzi i trzeba wszystko rozbierać i czyścić.
Wystukane z Galaxy S5 Neo
Faktycznie, ściągnąłem obicie i faktycznie rurka wisiała luzem. Wetknąłem ją i myślałem, że po problemie jednak gdy włączam spryskiwacz rurka znowu wyskakuje. Wetknąłem ją tym wcięciem na ten bolec, tak chyba ma być? Spróbowałem odwrotnie i wtedy spryskuje i rurka nie wyskakuje, ale i tak nie ma szczelności więc kapie do środka. Aaa no i nie wiem czy tam ma być, ale jak włączę spryskiwacz to ta dysza co z niej leci płyn chodzi razem z wycieraczką, na lewo i prawo, chyba tak nie powinno być? Zawsze wydawało mi się, że płyn leciał w jednym kierunku![]()
Poszukaj tematów o rozbiórce mechanizmu wycieraczki. Masz w środku wszystko zapieczone, pełne brudu i rdzy.
Dokładnie ja tak właśnie miałem. Nie widziałem sensu w tylnej wycieraczce więc usunąłem i zaślepiłem. Wygląd zdecydowanie na plus![]()
Ok, dzięki, poszukamZ pewnością tak może być, w końcu auto ma 13 lat a wątpię żeby ktoś to czyścił wcześniej, ale jak do tej pory wszystko działało bez zarzutu
![]()
Zapiekł się cały trzpień w plastiku od wycieraczki i dlatego się całość obraca. Trzeba calość zdemontować, oczyścić zardzewialy trzpień, potem dobrze nasmarować go smarem i wszystko poskładać
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
I najlepiej wymienić oring na ośce.