Jest ktoś w stanie polecić jakiś dobry zestaw sprzęgła do w/w modelu? Te co jest aktualnie nie wytrzymało nawet roku (VALEO) ewentualnie czy ktoś jeździ na "regenerowanym" zestawie, jakie są plusy i minusy
Jest ktoś w stanie polecić jakiś dobry zestaw sprzęgła do w/w modelu? Te co jest aktualnie nie wytrzymało nawet roku (VALEO) ewentualnie czy ktoś jeździ na "regenerowanym" zestawie, jakie są plusy i minusy
Polecam oryginał.
A ja polecam Valeo, zakładam je i nic sie nie dzieje, osobiście zrobiłem swoją 156'tką 70tyś na Valeo i jak na razie nie ma żadnych oznak zbliżającej się wymiany.
Ostatnio edytowane przez michal_lc4 ; 08-05-2016 o 21:11
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer
Ja na obecnym (właśnie valeo) nie dałem rady zrobić 20tys i zaczyna się slizgac
Dlatego polecam oryginał. Ja u siebie wymieniałem komplet na Valeo (z dwumasem) rok temu i ostatnio po ściągnięciu skrzyni okazało się, że w ogóle nie ma tłumienia w jedną ze stron. Tak jakby całkowicie zerwały się sprężyny. Tak więc dwumasa jest do wywalenia po 30kkm.
Z tymi częściami jest jak w Biedronce - kupujesz Valeo niezależnie (to jak Magnetic w Biedronce) albo kupujesz oryginał robiony przez Valeo dla ASO (to już jest Mieszko). Wybór należy do Ciebie.