Blaszkę można też zespawać.
Blaszkę można też zespawać.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
O dzięki chłopaki na bank mi się przyda ten sam problemI tez lewa
![]()
Tą blaszkę-omegę można kupić NOWĄ! Kosztuje kilka złotych-moja jest w drodze. Jak dojdzie, dam poradnik ze zdjęciami-co i jak.![]()
Daj namiar.
Moja Bella
No właśnie, daj namiar.
Spawać się tego nie da, bo jest zbyt cienki materiał i się topi. No chyba, że migomatem może.
Delikatnie się da, mi pospawali kiedyś goście w naprawie wydechów. Ale namiar na nowe blaszki też bym prosił. Zresztą każdy właściciel 156tki go doceni- w każdej kiedyś pęknie blaszka![]()
Z ASO Fiata, kolega pracuje w dziale demontażu i o tym mi powiedział.
Na dniach dam wszystkie informacje, jak z nim pogadam.
Dostałem tą blaszkę - ale z całym daszkiem. :/Daszek (kierowcy-lewa strona) sprzed liftu - data na plastiku do montażu: 3.2000 (marzec).
Moja 156 jest po FL (końcówka 2003r.). Blaszka pasuje i działa-identyczna jak wymontowana-pęknięta.
Moim zdaniem nitowanie, spawanie itp. nie zda egzaminu..
A więc:
Wysuwamy plastik montażowy w pozycji naturalnie zamkniętego daszku (ten bolec na obrotowej podstawce montowany do sufitu).
Nacinamy daszek po zgrzewie ok. 4cm. Wyjmujemy pękniętego winowajcę (ja użyłem małych boczek, może być pinceta itp.), wsuwamy 'nową' blaszkę.
Blaszkę należy przed montażem naoliwić wazeliną tech. - ALE jedynie na zewnątrz, NIE w środku (fabrycznie też tak jest-blaszka porusza się nieco góra-dół).
Wsuwamy plastik montażowy-gotowe!
Wszystko na zdjęciach (rozpruty daszek to szrot, egzemplarz do klarownego pokazania budowy konstrukcji).
Wytnij blaszkę i daj znać, czy jest identyczna jak lewa! Moim zdaniem na 80% jest.
PS. POMOGŁEM? Wciśnij gwiazdkę reputacji, proszę..![]()
Ostatnio edytowane przez Dav ; 17-05-2016 o 22:50 Powód: mały błąd
Jakby ktoś bardzo chciał to mam dwa daszki w piwnicy w wersji po FL. Dostałem z wersji z przed FL ale wymieniłem oba bo różniły się odcieniem. Z tym, że od strony kierowcy jest rozcięty z pospawaną blaszką. 156 i tak już sprzedałem.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.