Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Alfa Romeo 147 komputer pokładowy

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 147 105KM

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedź, opierając się na wypowiedzi kolegi zako myślałem że wszystko jest na zasadzie P&P i wydawało mi się to dość logiczne ... Przepięcie kostki i tyle ... Nie myślałem że jest z tym aż tyle zabawy ... w końcu tylko dokładam coś co już teoretycznie jest tylko umożliwiam sobie używanie tego ...
    Nie mniej właśnie jestem w trakcie pobierania ... mam nadzieje że podołam wyzwaniu ...

Użytkownik Świeżak Avatar zako
    Auto
    Stelvio 2.0 200km

Domyślnie

Śmiało zakładaj manetke tak jak pisałem Ci na pw. Będzie działać

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Blackchart Zobacz post
    Dziękuję za odpowiedź, opierając się na wypowiedzi kolegi zako myślałem że wszystko jest na zasadzie P&P i wydawało mi się to dość logiczne ... Przepięcie kostki i tyle ... Nie myślałem że jest z tym aż tyle zabawy ... w końcu tylko dokładam coś co już teoretycznie jest tylko umożliwiam sobie używanie tego ...
    Nie mniej właśnie jestem w trakcie pobierania ... mam nadzieje że podołam wyzwaniu ...
    nie wiem ile kosztuje używany przełącznik bo chyba go należy wymienić w całości../ sądzę że cena zaczyna się od 100 pln/ .jedynie tempomat można ,, dołożyć " do tego co jest.Dlatego zaproponowałem poczytanie schematów ..bo 50 cm kabelka kosztuje 10 groszy , a wiedząc gdzie masz dołączyć tą masę zobaczysz czy Ci wszystko zadziała.30 minut roboty nawet na mrozie.Zdjąć plastiki osłony kierownicy i kostki masz na wierzchu ...znajdziesz odpowiednią i sprawdzisz.A aby wymienić przełączniki musisz zdjąć kierownicę , poduszkę itd. Lepiej poczekać do wiosny .

Użytkownik Świeżak Avatar zako
    Auto
    Stelvio 2.0 200km

Domyślnie

No tak przełącznik trzeba wymienić w całości, ale ja trafiłem taki na allegro za 25zł, więc tragedii nie ma ;D

Użytkownik Embrion Avatar trocik17
    Mieszka w
    Wrocław/Legnica
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9JTD 8V 105KM

Domyślnie

Cytat Napisał zako Zobacz post
    Jeśli masz zegary z małym wyświetlaczem (a podejrzewam że masz, skoro nie pokazuje Ci spalania), musisz kupić zegary z dużym wyświetlaczem + manetke z przełącznikiem. Wszystko pasuję do siebie na zasadzie plug&play. Potem trzeba zrobić osiowanie proxy, bo inaczej będzie migał przebieg i gotowe! Sam to u siebie przerabiałem Tylko pamiętaj że jak nie masz ASR trzeba koniecznie kupić zegary bez kontrolki od ASR bo inaczej będzie ona świecić.
    Może ktoś podrzucić numer zegarów z dużym wyświetlaczem do JTD bez ASR? a może jest możliwość wyłączenia kontrolki ?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    mazowsze
    Auto
    147 1.9 jtd 120km

Domyślnie

witam kolegów
    chciałbym zapytac o manewry z manetką:-) własnie zakładam tempomat i nie zwróciłem uwagi że manetka którą kupiłem nie ma przycisku do kompa SET. natomiast moja stara menetka bez tempo ma ten przełącznik
    (bajdełej moja mała nie ma narazie kompa pokładowego ale planuje go wrzucić- czyli kupic licznik z kompem i powalczyc z tematem)

PYTANIE. CZY MOŻNA ZROBIĆ "JEDNĄ MANETKĘ Z DWÓCH"? czyli przłożyć dźwignie od wycieraczek z przyciskiem do tej którą mam z tempo, czy lepiej poszukać 3ej manetki z tempo i SET do kompa?
    Ostatnio edytowane przez gadget7 ; 06-05-2016 o 09:03

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

I jak panowie? Ktoś zna numer zegarów do JTD polift bez ASR? Bo przymierzam się do wymiany moich na wersję z komputerem.