Dodo Juice to chyba na bazie carnauba ? przypuszczam, że porównywalny do Nattys Red ? jeśli tak to jednak przekonywałbym do sealanta "chemicznego" - skuteczniejsze.
Do tego jest w puszcze - więc każde "namaczanie" aplikatora to zabrudzenie wosku, wg mnie to już dyskwalifikuje. Może być może jakiś piach itd. Oczywiście gdy auto sterylne to nie, ale żyjemy w realnym świecie. Po co gdy maaaaasa środków płynnych jest.
Zdecydowanie dla prostoty, spokoju itd. polecam płynne środki i jednak chemia w postaci sealantów w tym celu od podstaw stworzonych, się lepiej nadaje niż, to co natura z carnaubą w listkach wyprodukowała, a człowiek tylko przystosował do swoich zabawek.
Analogicznie - sealant w płynie też jedziesz aplikatorem po lakierze (chyba, że mówisz o quick waxie - ale też masz kontakt z lakierem czegoś extra). A ile smarowałem, to jeszcze nie udało mi się wybrudzić wosku w puszce (licząc dawne 1. smarowanie fk1000p). Nie dajmy się zwariować, opcji aplikacji jest tyle, że każdy znajdzie coś dla siebie ;-)
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Tak, ale aplikator zmienisz w razie zabrudzenia, a to co w butelce - pozostaje czyściutkie wciąż bo tam tylko wypływa, nie ma kontaktu z niczym. Płynne specyfiki ponadto, w razie gdy dokupimy maszynę - dalej służą.
Opcji jest wiele, warto wygodne, proste wybierać. Aha, w puszkach zawsze albo wyschnie, albo się upłynni, jakieś cuda, bo czasem to latami leży przecież, a tu mamy klap/klik, zamknięte, po wstrząśnięciu i zmieszaniu jednorodne i już. Nie widzę żadnych zalet praktycznych środków w puszkach.
Panowie jest coś takiego jak QD do skóry? Przeleciałem wczoraj skóry zestawem Colourlock Soft i potrzebował bym coś do częstszego przecierania na szybko.
na szybko pytanie
morning dew - od SG, coś w podobnej cenie i nie BSD i spectrum od K2
czy nie kombinować i brać morning dew - ~35zł z fibrą
147 powodów do zadowolenia