Strona 4 z 40 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 398

Temat: Julka z 2016... kilka pytań przed zakupem

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

wsadzisz 9-tki i będzie git - zadzwoń do carrery przedstaw problem to doradzą

Użytkownik Rowerzysta Avatar mks
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    Giulia Veloce '24

Domyślnie

Cytat Napisał Lemolub Zobacz post
    Upewnij się, czy Bose nie wyklucza koła zapasowego.
    ja mam Bose i koło zapasowe. Różnica jest tylko taka, że lewarek mam w pokrowcu z boku bagażnika przyczepiony, a jak nie ma Bose to zdaje się, że jest w kole styropian z narzędziami i lewarkiem ?

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

jest okrągły plastikowy pojemnik na lewarek śrubokręt hak holowniczy i klucz do kół

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Witam,
    tbi to nie mój target i budżet ale w wawie jest jedna sztuka z 2015 roku i wydaje mi się że to jest całkiem fajna oferta jak za automat, 170 kucy i lakier czerwony

http://stock.alfaromeo.pl/21857/alfa...opened=0&adv=1

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Vieworld
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Stocka widziałem już ze 100 razy. Po 2 nie jest czarna a obklejenie folią Arlon'a to koszt ~4000zł, nie, dziękuję.

Jest jedna ładna sztuka 240KM na stocku, no ale ma niepotrzebny dach panoramiczny, który przy moim wzroście jeszcze dodatkowo może mieć większy minus ode mnie - http://stock.alfaromeo.pl/31570/alfa...opened=0&adv=1 - a tak to czy to wersja 150 czy 170 to każdej na stocku czegoś brakuje...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Si3b0 Zobacz post
    ocy, ja jako 19 letni chłopak z prawkiem od 1.5 roku z latwoscia wyciskam 100% z 313konnego audi a7

Jak będziesz miał prawko trochę dłużej, to się jednak przekonasz, że pewnie do 60% się nie zbliżasz...

- - - Updated - - -

Moje 0,05 zł:

BOSE - podobno nie warto;
    zaciski - moim zdaniem, jeśli nie musisz, to szkoda kasy, chyba że masz ładne "przelotowe' felgi; po 3 latach będą do odnowienia, bo będzie pełno odprysków
    autoalarm - nie widzę sensu;
    ogrzewane dysze - moim zdaniem też niepotrzebne, przy silniku benzynowym i ostatnich zimach na 90% Ci się nie przydadzą
    za nawigację zapłaciłbym tylko, jeśli ma informacje o korkach (chyba ma od TomToma) - TMC albo brak mija się dla mnie kompletnie z celem, jeśli jeździsz po większych miastach; możesz się spodziewać, że z aktualizacjami będzie problem, a aktualnie sieć drogowa się dość mocno w PL zmienia (u mnie na Zachodzie budują się między innymi S3 oraz S5 i jeśli tego za 2 lata nie będzie, to nawi będzie średnio przydatna).

Jeśli chcesz samochód na 3 lata leasingu, to brałbym 150 KM + ręczna skrzynia (spokojnie starczy do przemieszczania się, ale w mieście przydałby mi się automat), a jeśli coś na dłużej, to 240 KM oczywiście. Wersja 170 KM TCT faktycznie bez szału cenowo wychodzi - zaleta jest taka, że będzie nieco mniej palić.

Nie widzę nic w cenniku nt. czujników zmierzchu i deszczu - są teraz w standardzie?
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 16-05-2016 o 11:40
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Lemolub
    Gość

Domyślnie

Jak to jest z tym alarmem? Firmy ubezpieczeniowe nie wymagają już dwu zabezpieczeń do AC? Biorąc pod uwagę, że jeśli ktoś chce mieć drugi klucz do Giulietty to musi za niego zapłacić 500zł to już chyba lepiej wziąć ten alarm z dodatkowym kluczem ekstra? No i jeszcze możliwe, że dostanie się tą blokadę od wewn. Fakt kilka osób tu podnosi, że ten alarm to atrapa, ale który alarm nie jest i ile ewentualnie kosztuje? :-)))))

Cytat Napisał Vieworld Zobacz post
    Jest jedna ładna sztuka 240KM na stocku, no ale ma niepotrzebny dach panoramiczny, który przy moim wzroście jeszcze dodatkowo może mieć większy minus ode mnie - http://stock.alfaromeo.pl/31570/alfa...opened=0&adv=1 - a tak to czy to wersja 150 czy 170 to każdej na stocku czegoś brakuje...
    A propos Twojego wzrostu, to tu znajdziesz test "dwumetrowca" w Giuliettcie.
    https://www.youtube.com/watch?v=ngoQjUvlZqc
    Nie jest źle :-)

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Lemolub Zobacz post
    Jak to jest z tym alarmem? Firmy ubezpieczeniowe nie wymagają już dwu zabezpieczeń do AC? Biorąc pod uwagę, że jeśli ktoś chce mieć drugi klucz do Giulietty to musi za niego zapłacić 500zł to już chyba lepiej wziąć ten alarm z dodatkowym kluczem ekstra? No i jeszcze możliwe, że dostanie się tą blokadę od wewn.
    Większość nie wymaga do 100.000 zł zdaje się. A kluczyk drugi dostaje się w standardzie, tylko że bez zdalnego sterowania, czyli trzeba kręcić grotem w zamku. To chyba nie jest żadna ujma . A blokada dla kogoś, kto nie kradnie samochodu przez wybicie szyby o otwarcie go do wewnątrz, raczej nie będzie stanowić zbyt dużego wyzwania...

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta Avatar mks
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    Giulia Veloce '24

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    BOSE - podobno nie warto;
    słuchałem bez Bose i uważam, że warto dopłacić - chyba, że nie jesteś melomanem i nie robi Ci róznicy czy słuchać kuchennego radia, czy normalnego sprzętu

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    zaciski - moim zdaniem, jeśli nie musisz, to szkoda kasy, chyba że masz ładne "przelotowe' felgi; po 3 latach będą do odnowienia, bo będzie pełno odprysków

a tu nie chodzi koledze o hamulce Brembo, które nie są w standardzie ? w standardzie są zwykłe zaciski pływające jednotłoczkowe, natomiast pakiet Brembo obejmuje 4-tłoczkowe zaciski z przodu i 2-tłoczkowe zaciski z tyłu, a co za tym idzie jest poprawa skutczeności hamulców

co do reszty to albo się nie wypowiem, bo albo nie mam danej opcji albo się zgadzam z opinią

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał mks Zobacz post
    słuchałem bez Bose i uważam, że warto dopłacić - chyba, że nie jesteś melomanem i nie robi Ci róznicy czy słuchać kuchennego radia, czy normalnego sprzętu
    Ja nie słuchałem - uważam, że samochód to nie jest dobre miejsce do słuchania muzyki . Opieram się na źródłach internetowych. Na pewno warto samemu posłuchać i zdecydować.

Cytat Napisał mks Zobacz post
    a tu nie chodzi koledze o hamulce Brembo, które nie są w standardzie ? w standardzie są zwykłe zaciski pływające jednotłoczkowe, natomiast pakiet Brembo obejmuje 4-tłoczkowe zaciski z przodu i 2-tłoczkowe zaciski z tyłu, a co za tym idzie jest poprawa skutczeności hamulców
    W teoriii się wszystko zgadza, natomiast ja w praktyce nie zauważyłem różnicy. Oczywiście, jeśli ktoś chce, to może jak najbardziej kupować - na pewno nie będzie gorzej niż w serii .