wsadzisz 9-tki i będzie git - zadzwoń do carrery przedstaw problem to doradzą
wsadzisz 9-tki i będzie git - zadzwoń do carrery przedstaw problem to doradzą
jest okrągły plastikowy pojemnik na lewarek śrubokręt hak holowniczy i klucz do kół
Witam,
tbi to nie mój target i budżet ale w wawie jest jedna sztuka z 2015 roku i wydaje mi się że to jest całkiem fajna oferta jak za automat, 170 kucy i lakier czerwony
http://stock.alfaromeo.pl/21857/alfa...opened=0&adv=1
Stocka widziałem już ze 100 razy. Po 2 nie jest czarna a obklejenie folią Arlon'a to koszt ~4000zł, nie, dziękuję.
Jest jedna ładna sztuka 240KM na stocku, no ale ma niepotrzebny dach panoramiczny, który przy moim wzroście jeszcze dodatkowo może mieć większy minus ode mnie - http://stock.alfaromeo.pl/31570/alfa...opened=0&adv=1 - a tak to czy to wersja 150 czy 170 to każdej na stocku czegoś brakuje...
Jak będziesz miał prawko trochę dłużej, to się jednak przekonasz, że pewnie do 60% się nie zbliżasz...
- - - Updated - - -
Moje 0,05 zł:
BOSE - podobno nie warto;
zaciski - moim zdaniem, jeśli nie musisz, to szkoda kasy, chyba że masz ładne "przelotowe' felgi; po 3 latach będą do odnowienia, bo będzie pełno odprysków
autoalarm - nie widzę sensu;
ogrzewane dysze - moim zdaniem też niepotrzebne, przy silniku benzynowym i ostatnich zimach na 90% Ci się nie przydadzą
za nawigację zapłaciłbym tylko, jeśli ma informacje o korkach (chyba ma od TomToma) - TMC albo brak mija się dla mnie kompletnie z celem, jeśli jeździsz po większych miastach; możesz się spodziewać, że z aktualizacjami będzie problem, a aktualnie sieć drogowa się dość mocno w PL zmienia (u mnie na Zachodzie budują się między innymi S3 oraz S5 i jeśli tego za 2 lata nie będzie, to nawi będzie średnio przydatna).
Jeśli chcesz samochód na 3 lata leasingu, to brałbym 150 KM + ręczna skrzynia (spokojnie starczy do przemieszczania się, ale w mieście przydałby mi się automat), a jeśli coś na dłużej, to 240 KM oczywiście. Wersja 170 KM TCT faktycznie bez szału cenowo wychodzi - zaleta jest taka, że będzie nieco mniej palić.
Nie widzę nic w cenniku nt. czujników zmierzchu i deszczu - są teraz w standardzie?
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 16-05-2016 o 11:40
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Jak to jest z tym alarmem? Firmy ubezpieczeniowe nie wymagają już dwu zabezpieczeń do AC? Biorąc pod uwagę, że jeśli ktoś chce mieć drugi klucz do Giulietty to musi za niego zapłacić 500zł to już chyba lepiej wziąć ten alarm z dodatkowym kluczem ekstra? No i jeszcze możliwe, że dostanie się tą blokadę od wewn. Fakt kilka osób tu podnosi, że ten alarm to atrapa, ale który alarm nie jest i ile ewentualnie kosztuje? :-)))))
A propos Twojego wzrostu, to tu znajdziesz test "dwumetrowca" w Giuliettcie.
https://www.youtube.com/watch?v=ngoQjUvlZqc
Nie jest źle :-)
Większość nie wymaga do 100.000 zł zdaje się. A kluczyk drugi dostaje się w standardzie, tylko że bez zdalnego sterowania, czyli trzeba kręcić grotem w zamku. To chyba nie jest żadna ujma. A blokada dla kogoś, kto nie kradnie samochodu przez wybicie szyby o otwarcie go do wewnątrz, raczej nie będzie stanowić zbyt dużego wyzwania...
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
słuchałem bez Bose i uważam, że warto dopłacić - chyba, że nie jesteś melomanem i nie robi Ci róznicy czy słuchać kuchennego radia, czy normalnego sprzętu
a tu nie chodzi koledze o hamulce Brembo, które nie są w standardzie ? w standardzie są zwykłe zaciski pływające jednotłoczkowe, natomiast pakiet Brembo obejmuje 4-tłoczkowe zaciski z przodu i 2-tłoczkowe zaciski z tyłu, a co za tym idzie jest poprawa skutczeności hamulców
co do reszty to albo się nie wypowiem, bo albo nie mam danej opcji albo się zgadzam z opinią![]()
Ja nie słuchałem - uważam, że samochód to nie jest dobre miejsce do słuchania muzyki. Opieram się na źródłach internetowych. Na pewno warto samemu posłuchać i zdecydować.
W teoriii się wszystko zgadza, natomiast ja w praktyce nie zauważyłem różnicy. Oczywiście, jeśli ktoś chce, to może jak najbardziej kupować - na pewno nie będzie gorzej niż w serii.