Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Laguna III 2,0T GT Bose

Domyślnie

Cytat Napisał fucz Zobacz post
    Hej może ktos oglądał, wie cos wiecej na jej temat... http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ynn5J.html Laguna w końcu się sprzedała więc teraz trzeba już coś kupic (napewno kombi, napewno benzyna z możliwościa zagazaowania.... tylko czy znajde odpowiednią alfe)
    edit:
    Jeszcze cos takiego może ktoś oglądał http://allegro.pl/show_item.php?item...124#dfd2d1a793 troche daleko mam

Pozdrawiam
    Podbijam pytanie o auto nr 2. Ktoś może widział słyszał coś na jej temat? Dostałem od gościa dużo zdjęć na @ z których potwierdzić można niski przebieg auta ( w historii serwisowej jeden wpis po ponad roku przy przebiegu 15 tys km). Auto na pewno ma wiele nazwijmy to skaleczeń (jak większość aut z Włoch które oglądałem) Dziś po południu czeka mnie wycieczka do Dębicy więc wszelkie uwagi mile widziane (no może poza tą że to jest 1.8 i to nie pojedzie )
    Dodatkowa galeria http://zdjecia.interia.pl/galeria,gcsi,600B7C86109634F23FE0EA279CF0274471A1F 4A7
    Wysłane z mojego Venue 7 HSPA+ przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez fucz ; 17-05-2016 o 05:36

Użytkownik Świeżak Avatar Tha
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    159 Berlina TBi '10 (Progression)

Domyślnie

Cytat Napisał fucz Zobacz post
    Podbijam pytanie o auto nr 2. Ktoś może widział słyszał coś na jej temat? Dostałem od gościa dużo zdjęć na @ z których potwierdzić można niski przebieg auta ( w historii serwisowej jeden wpis po ponad roku przy przebiegu 15 tys km). Auto na pewno ma wiele nazwijmy to skaleczeń (jak większość aut z Włoch które oglądałem) Dziś po południu czeka mnie wycieczka do Dębicy więc wszelkie uwagi mile widziane (no może poza tą że to jest 1.8 i to nie pojedzie )
    Dodatkowa galeria http://zdjecia.interia.pl/galeria,gc...79CF0274471A1F 4A7
    [MENTION=55665]fucz[/MENTION]
    Poprawiam link: http://zdjecia.interia.pl/galeria,gc...F0274471A1F4A7
    26k za taki egzemplarz, ten silnik i to wyposażenie? Moim zdaniem słabo. Jest to najuboższa wersja która nie ma nawet parktronik'a (czy kierownicy multimedialnej), a Alfa do małych samochodów nie należy. Może to tłumaczyć czemu jest taka obcierana. Myślę, że za te pieniądze warto się rozejrzeć za czymś innym.
    Z tyłu prawy reflektor jakoś krzywo siedzi i linia nie jest spasowana idealnie (zaraz nad oznaczeniem 1.8).
    Sprawdź czy czasem wnętrze nie jest wy-PLAK-owane (ktoś kto daje ten syf na kierownicę powinien się palić w czeluściach ), bo uszczelki chyba są. Może to być próba ukrycia przebiegu.
    Opony+felgi też wyglądają na jakieś małe.
    Kierownica wygląda ok jak na ten przebieg (ale można ja łatwo wymienić) - sprawdź zatem przestrzenie pod uszczelkami oraz powierzchnię pod miejscem, gdzie wkłada się kluczyk - ludzie uwielbiają breloczki, które to miejsce notorycznie rysują. Przy 99k powinieneś tam mieć mocne otarcia.
    Po przyjeździe sprawdź czy zastałeś samochód z zimnym silnikiem - jeśli ktoś go rozgrzeje na Twój przyjazd, od razu wzbudziłby moją podejrzliwość.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    156 2.5 v6,159 2.4

Domyślnie

Cytat Napisał megaboban Zobacz post
    Witam,
    Widział ktoś takie wykończenie z tym brązowym paskiem kiedyś? Czy aby na pewno nic tam nie było majstrowane? Rzekomo jest bezwypadkowy 100% oryginalny lakier itp. Jeszcze jedno, alfa produkowała wersje bez żadnych emblematów z tyłu?Załącznik 201052

Czy ten fotel nie za bardzo wytarty jak na 130000?Załącznik 201053
    Zobacz jak wygląda właściciel i wtedy wszystko będzie jasne,dodam że przy wzroście 195 i 137kg taki boczek dołu fotela jestem w stanie wysiedzieć w 50000tyś ale bez obdarć.W ogóle 159 jest średnio wygodne dla mnie.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Laguna III 2,0T GT Bose

Domyślnie

Cytat Napisał Tha Zobacz post
    @fucz
    26k za taki egzemplarz, ten silnik i to wyposażenie? Moim zdaniem słabo. Jest to najuboższa wersja która nie ma nawet parktronik'a (czy kierownicy multimedialnej), a Alfa do małych samochodów nie należy. Może to tłumaczyć czemu jest taka obcierana. Myślę, że za te pieniądze warto się rozejrzeć za czymś innym.
    Z tyłu prawy reflektor jakoś krzywo siedzi i linia nie jest spasowana idealnie (zaraz nad oznaczeniem 1.8).
    Sprawdź czy czasem wnętrze nie jest wy-PLAK-owane (ktoś kto daje ten syf na kierownicę powinien się palić w czeluściach ), bo uszczelki chyba są. Może to być próba ukrycia przebiegu.
    Kierownica wygląda ok jak na ten przebieg (ale można ja łatwo wymienić) - sprawdź zatem przestrzenie pod uszczelkami oraz powierzchnię pod miejscem, gdzie wkłada się kluczyk - ludzie uwielbiają breloczki, które to miejsce notorycznie rysują. Przy 99k powinieneś tam mieć mocne otarcia.
    Po przyjeździe sprawdź czy zastałeś samochód z zimnym silnikiem - jeśli ktoś go rozgrzeje na Twój przyjazd, od razu wzbudziłby moją podejrzliwość.
    Po namowie żony i brata odpusciłem sobie 500 kilometrową wycieczke.

P.S Cena juz po kilku rozmowach telefonicznych został zbita do 25 tyś. (a myśle że jeszcze z 500zł mozna by było urwac)

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    ZAMOŚĆ
    Auto
    VOLVO V60 D3 + MERCEDES 190E 2.6

Domyślnie

Cytat Napisał Tha Zobacz post
    @fucz
    Boże co za bełkot ....

Ostatnio też sprzedawałem astrę z 2004 r z 91.000km, ilu to fachowców się wypowiadało, że nie możliwe że kierownica jak po 200.000km, fotel nie taki itp itd Aż auto pojechało z klientem do ASO i wyszła cała historia serwisowa i miała te 91.000 km. Po fotelach i kierownicy się przebiegu nie poznaje.

I co to jest kierownica multimedialna ?
    Były:

159 1.9 JTDM 2006
    156 2.4JTD 2002

Użytkownik Świeżak Avatar Tha
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    159 Berlina TBi '10 (Progression)

Domyślnie

Cytat Napisał A.Krystian Zobacz post
    Boże co za bełkot ....

Ostatnio też sprzedawałem astrę z 2004 r z 91.000km, ilu to fachowców się wypowiadało, że nie możliwe że kierownica jak po 200.000km, fotel nie taki itp itd Aż auto pojechało z klientem do ASO i wyszła cała historia serwisowa i miała te 91.000 km. Po fotelach i kierownicy się przebiegu nie poznaje.

I co to jest kierownica multimedialna ?
    "A bo ja miałem astrę i.... " [MENTION=11419]A.Krystian[/MENTION]:
    Bełkotem można nazwać Twoją wypowiedź, jeśli nie wiesz nawet czym jest kierownica multimedialna w AR159, a zabierasz głos i atakujesz mnie.
    Ja rozumiem, że czytanie ze zrozumieniem to teraz duży problem w PL, ale bez przesady...
    Moja ocena negatywna bierze się z wysokiej kwoty za ten egzemplarz (średni stan lakieru i baardzo słabo wyposażony), a nie, że coś z kierą nie tak, zresztą napisałem, że nie należy się jej stanem sugerować (cytuję "ale można ja łatwo wymienić").
    Specjalnie dla Ciebie: Kierownicę wymienić to mniej niż godzina/dwie roboty. Multimedialność to takie przyciski do sterowania radiem. Mam 159 z 44k przebiegu, więc wiem jak wygląda dosyć świeża kierownica i wiem, że nawet po 50k może wyglądać słabo, jeśli ktoś nie dba o czystość, zarówno kierownicy jak i rąk.

Dlatego: Chill out man. Peace ;]

Użytkownik Alfa i Omega Avatar szejk
    Mieszka w
    Zachodniopomorskie/Lubuskie
    Auto
    Alfa 159 2.4 210km Q4/159 2.0 JTDM TI

Domyślnie

Pierwsze słyszę "kierownica multimedialna", normalnie nazywa się to kierownica multifunkcyjna.
    Były: Alfa SW 156 2004r 1.9 JTD 16v 140km, Alfa SW 159 2007r 2.4 JTDm Q4 210km
    Jest: Alfa SW 159 TI 2010r 2.0 JTDM 170km

Użytkownik Maniak resoraków Avatar squadracorse
    Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto
    JEST: MiTO1.4 95KM, 156GTA, JEEP COMMANDER. BYŁA: 156 1.9jtd, 159 2.4JTDM , 159 2.4Ti. 159 1.9jts

Domyślnie

Multimedia to w mediaexpert
    ,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    alfa159

Domyślnie

Czy ktoś sie orientuje dlaczego w 150 są dwie rury wydechowe? Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	6193598613_2.jpg
Wyświetleń:	41
Rozmiar:	199.9 KB
ID:	201098Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	6193598613_1.jpg
Wyświetleń:	38
Rozmiar:	195.3 KB
ID:	201099

Druga sprawa, które wersje miały w napisie jtdm literke m czerwoną?

I jeszcze jedno pytanie czy w książce serwisowej z alfy musi być wpisany Vin pojazdu?
    Ostatnio edytowane przez megaboban ; 17-05-2016 o 19:15

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Kimi Räikkönen
    Auto
    Mazda 323 F

Domyślnie

co powiecie o tym ezgemplarzu? wygląda ładnie http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ynTFf.html