Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Zdarty lakier do blachy od uszczelek drzwi

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulietta 1.4 MA TCT

Domyślnie

U mnie właśnie zauważyłem coś takiego, ale tylko od spodu drzwi, na samych drzwiach tylnych. Po obu stronach.
    Jak to zauważyłem? Otóż w ASO poprawiali coś przy uszczelkach z tyłu bo przy mocnym deszczu ciekło do środka. Nie zaglądam tam zbyt często i niestety nie zauważyłem przy odbiorze auta, ale zrobili mi pomiędzy tymi uszczelkami w drzwiach prezencik w postaci zdrapanego do blachy lakieru. Wygląda jak jakimś śrubokrętem czy innym narzędziem. Wówczas spojrzałem pod drzwi, a tam takie ślady jak opisane w tym temacie. Kolor Rosso Alfa.

Pytania:
    1. Co było przyczyną tego i czy ASO usunęło problem na gwarancji?
    2. Czy da się coś z tym zrobić bez malowania drzwi?

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

Cytat Napisał zenek Zobacz post
    Niestety uszczelki zawsze były czyste bo dbam o samochód

zobaczcie sami

cuda i dziwy nie z tego świata - pierwsze widzę, a widziałem sporo... nasuwa mi się a myśl tylko nieudana naprawa blacharska i pomniejszony otwór na drzwi, ale skoro auto jest jeszcze na gwarancji...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał zyto Zobacz post
    2. Czy da się coś z tym zrobić bez malowania drzwi?
    da sie zrobić małą zaprawkę z cieniowaniem - będzie widać delikatnie odcięcie, no ale żaden lakiernik ci nie powie tego, bo woli powiedzieć że się nie da i pomalować cały element za proporcjonalna kasę

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Szczerze to jestem mocno zdziwiony bo czegoś takiego jeszcze w życiu w żadnej julce nie widziałem. Moja ma 6 lat (tak się składa że też biały pastel) i w ani jednych drzwiach nie ma ani śladu , żadnego obtarcia ani nawet zmatowienia klaru- jest jak po wyjeździe z salonu. Auto używane na okrągło i w zasadzie to nic nie robię poza smarowaniem uszczelek smarem silikonowym raz do roku (jak zaczynają skrzypieć). Wydaje mi się że zamki były źle ustawione albo inna przyczyna iż drzwi cały czas "pracowały" podczas jazdy i takie coś wytarło. Dziwne tylko że nikt tego wcześniej nie zauważył , przecież takie coś nie zrobi się z dnia na dzień
    Ostatnio edytowane przez tx555 ; 17-05-2016 o 20:42

Użytkownik Maniak resoraków Avatar dobryalf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    giulietta serie 1 1,4TB MultiAir 16v 170KMTCT Excl

Domyślnie

Ja się nie dziwię, w mojej 2 letniej widać czarne odciski w kilku miejscach, generalnie drzwi nie najlepiej spasowane i raz były regulowane w ramach gwarancji.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulietta 1.4 MA TCT

Domyślnie

Cytat Napisał dobryalf Zobacz post
    Ja się nie dziwię, w mojej 2 letniej widać czarne odciski w kilku miejscach, generalnie drzwi nie najlepiej spasowane i raz były regulowane w ramach gwarancji.

U mnie też regulowali. Efekt końcowy jest marny bo tylne drzwi odstają u dołu, a przednie kierowcy nie pasują do nadkola. Wygląda jak auto po solidnym dzwonie.
    Jeśli chodzi o uszkodzenie, to u mnie jest niewidoczne - trzeba zajrzeć od spodu drzwi, przy samej uszczelce.
    Nawet bym się tym nie denerwował, bo to drobiazgi, ale kontakt z ASO powoduje u mnie odruch wymiotny.