Dzien dobry.
Jestem tutaj stosunkowo krótko i jest to zasadniczo pierwszy wpis techniczny na forum (nie licząc o nalepkach) ;-).
Witam zatem gorąco wszystkich forumowiczów mając nadzieje ze w miarę nabywania doświadczenia tez sie tutaj czasami Wam przydam. Pytania jednak takie:
- jestem posiadaczem alfy 147 1,6 2002 105kM (czyli bez wariatora) i bez ASR. Podlaczylem licznik w celu wymiany jak w temacie i po za niskim stanem paliwa ;-) nowo goszczące zegary podały jeszcze dwa błędy: pierwszy to błąd ASR wraz z zapaleniem żółtej "kartki" na zegarach oraz drugi błąd silnika rownież z kontrolka na tarczy. Czytałem ze jesli moje auto nie jest wyposażone w system ASR (wyłącznika nie ma wiec wielce prawdopodobne) to nic z tym nie zrobię za wyjątkiem zmiany zegarow na pochodzące z takiej Alfy która w system fabrycznie nie była wyposażona. Bardziej jednak niepokoi mnie informacja o błędzie silnika. Czy moze to byc spowodowane ze zegary pochodzą od dawcy z innej wersji silnikowej np. o większej mocy z powodu posiadania wariatora lub nawet o większej pojemności (tez jednak z wariatorem)?
po powrocie do moich zegarow żaden podobny błąd sie nie wyświetla ( moze jednak nie ma gdzie ;-( ) czy powinienem sie martwić tym faktem i brnąc dalej w temat błędu silnika czy szukać innych zegarow (a moze pozostać przy swoich )? Dziękuje wszystkim którzy zechcą zainteresować sie moim problemem i coś podpowiedzieć.