Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Abs

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 jtd 105KM Sedan

Domyślnie Abs

Witam temat pewnie oklepany ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi akurat na moje pytanie
    Jakoś od półtora roku nie działa abs. Kontrolka abs i ręcznego pala sie jednocześnie. Podjechałem na kompa, wykazało centralke. Zamówiłem używana pompę, wykręciłem centralke i podmieniłem ze starą. Niestety problem nie znikł. Wcześniej były wymieniane czujki abs które były w kiepskim stanie i delikatnie zacinał sie prędkościomierz po wymianie cetralki juz nie przycina. Teraz pytanie, czy jest możliwość że trzeba wykasować błedy aby załapało ? Dodam że obie pompy działają. Sprawdzałem na prostowniku.

Użytkownik Rowerzysta Avatar kezsats
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR GT 3,2 V6 Q2

Domyślnie

Nie potrzeba kasować błędów, jeśli cały układ jest sprawny to będzie normalnie działać i nie będzie świecić kontrolka ABS. Błąd można wykasować przy okazji. Bardzo ważne to czyste i nie popękane wieńce, poprawnie zabudowane czujniki ABS.

Użytkownik Znawca Avatar maniek015
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Peugeot 508 SW 2.0 HDi 12' Active

Domyślnie

Przeglądnij raczej instalację elektryczną ABS'u. Miałem podobnie i miałem gniazdo upalone
    Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
    Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była

Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
    Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
    Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest

Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest

Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 jtd 105KM Sedan

Domyślnie

Juz mam... A pytałem wcześniej czy byly wymieniane bezpieczniki a autko po ojcu nawet nie wiedzial ze jest od zasilania. Problem rozwiązany po wymianie bezpiecznika, nie potrzebnie pompa kupiona

Uprawnienia