Szybki pakiet spa na ręcznej za 10 plnów![]()
Za grzeczne zachowanie u Pana Doktora dostała kompiel z pianką
![]()
156 przeszła dzisiaj przegląd pozytywnie pomimo jakichś delikatnych stuków z przodu w zawieszeniu (pewnie drążki stabilizatora ale pan diagnosta nic nie stwierdził o.O) i wykupiłem dla niej nowe OC które przyprawiło mnie o zawrót głowy...
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
A u mnie dzisiaj mycie i kompleksowe czyszczenie wnętrza. A jutro w trasę do Opoczna!
Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Odebrałem dzisiaj swoją z warsztatu z nowym sprzęgłem i wymienioną rurą dolotową do turbinyTeraz pedał sprzęgła działa niemal jak w nowym samochodzie, a dzięki uszczelnieniu układu (poprzednia rura była pęknięta w połowie i zaklejona taśmą) zaczęła kopcić na niebiesko aż miło...
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Oczywiście, że tak - przecież połowa samochodów na polskich drogach tak jeździNo i nie będę musiał odkręcać spustu w misce olejowej, żeby go wymienić - wystarczy poczekać kilka kkm, aż się przepali i zalać nowy.
A tak na serio to pojeżdżę trochę i zobaczę, co się dalej dzieje. Wydaje mi się że to, co zalegało już przeleciało przez system jak ją docisnąłem lekko wracając do domu i teraz nie widzę chmury nawet przy mocnym przyspieszaniu - czyli stan sprzed naprawy. A to, że prawdopodobnie turbina do zrobienia w niedalekiej przyszłości, to wiem...