Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Alfa zawsze była cennikowo droga , ale zawsze można było na nią dostać dobry rabat nawet na auto zamawiane do produkcji . Pamietam ze na samym początku produkcji 159 , producent wspierając niektóre wybrane grupy zawodowe przewidywał dla nich 15% rabaty ( lekarze , prawnicy ) , natomiast wyprzedaż rocznika 159 ze stocku w latach 2007 , 2008 były przez dealerów wystawiane nawet z 23% upustem ( zaraz sie zgłosi co najmniej klika osób które widziały wyższe ). Proponuje osobom które sa rozczarowane cennikiem uzbroić sie w cierpliwość i obserwować rynek i ruchy producenta oraz dealerów .
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Byłą 156 TS, GT 1.9 z wiruskiem :),jest 166 3.0 FL

Domyślnie

Mógłby mi ktoś wyjaśnić czemu auto , które ma właśnie premierę, posiadające tylny napęd, bardzo przyzwoite silniki, wg. testów rewelacyjnie się prowadzące,o zjawiskowej sylwetce (słowa tych, którzy widzieli na żywo a nie na zdjęciach), z pięknym środkiem wykonanym z niezłych materiałów miałoby kosztować....hmmmmm....nie wiem, na co niektórzy liczyli...tyle co Focus w tej konfiguracji?
    Porównywanie cen Giuli z cennika z cenami aut z wyprzedaży rocznika plus rabaty wogóle pominę milczeniem.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Jest fajna opcja dla tych, którym nie podoba się z tyłu napis Giulia fontem od Skody: "Usunięcie tylnego napisu Giulia z pokrywy bagażnika"

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Cytat Napisał AdiCarrion Zobacz post
    Mógłby mi ktoś wyjaśnić czemu auto , które ma właśnie premierę, posiadające tylny napęd, bardzo przyzwoite silniki, wg. testów rewelacyjnie się prowadzące,o zjawiskowej sylwetce (słowa tych, którzy widzieli na żywo a nie na zdjęciach), z pięknym środkiem wykonanym z niezłych materiałów miałoby kosztować....hmmmmm....nie wiem, na co niektórzy liczyli...tyle co Focus w tej konfiguracji?
    Porównywanie cen Giuli z cennika z cenami aut z wyprzedaży rocznika plus rabaty wogóle pominę milczeniem.
    Dużo naszych narodowych cech w pigułce:
    1) Ja wiem lepiej
    2) Chcę szybko błysnąć
    3) Nie mam kasy

Prawda jest taka, że zrobili dobre cenowo auto, które wygląda bardzo dynamicznie, wzbudza ogólny zachwyt i jest dobrze wyposażone. Zamiast wstawiać ładne zdjęcia, podniecać się dobrą ceną to ciągle jakieś dziwne dyskusje. Wypowiadacie się przez 15 stron o tym, kto lubi automat a kto szyby na korbkę.

Jedno co dobre to, że KRS już nie ma, bo pewnie zaraz by coś nakręcał, że Giulii tak naprawdę nie ma

Bez urazy, ale mam wrażenie, że utraciliście umiejętność cieszenia się. Cieszcie się!

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Ja się cieszę będzie ładniej na drogach. Buce sobie zdadzą sprawę że są bucami (ci od "licha w środku" ) itd.
    Zwłaszcza że wątpiłem czy to możliwe po takiej przerwie i nieobecności - stopniowym rozwijaniu modeli kolejnych, wstrzelenie się z nowym modelem. Wygląda na to, że możliwe . Może tylko ten silnik rozczarować w benzynie. A może nie, tu trzeba się chyba nastawić na izolację większą kierowcy od silnika i już , nie nastawiać się na czystem mechaniczne wrażenia. To w QV. W sumie słusznie. A może ten 280 koni będzie inny, jakoś pośredni trochę ?
    Co do cen - sądzę że ok na taki wóz. Jest wybór opcji - co oznacza że wcale nie trzeba wszystkiego zamawiać/montować, a jeździć będzie tak samo.
    Jednocześnie jakoś wchodzi Fiat 124 Abarth - wygląda na fajne cacko, zadziorne - 1060kg / 170 koni (!) . Dzieje się dobrze chyba. Cieszmy się!

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    - - - Updated - - -

Ale tak się nie kupuje samochodów... Jak zmieniałem Giuliettę na inne auto, to prawie w ciemno chciałem brać V40... Przejechałem się - odpadło. Z Mazdą 3 było to samo. I skończyło się na kolejnej Julce
    Uczyc kupowac samochodu mnie nie musisz. Auto to jedno,cena to drugie,warunki leasingowe to trzecie. Mozna byc zapatrzonym,mozna tez chciec rozsadnie wydac pieniadze. Giulie w grudniu/ styczniu spokojnie bedzie mozna nabyc z rabatem 15% . Troche w salonach tego bedzie,gorzej z chetnymi cos czuje,bo ceny sa wywindowane i nie mowcie,ze jest inaczej.
    Alfie brak silnikow podstawowych typu diesel 130 i benzyna 150.
    Wtedy z cena 120 tys,cos Giulia by powalczyla.[/QUOTE]

Nie narzekaj
    Obejrzyj sobie 2-3 letnie Mazdy 6 od spodu to stwierdzisz że to auto jest tyle warte ile waży.

- - - Updated - - -

bo tu większość to ..gawędziarze- 90 % tu piszących teoretyzuje, a z tej grupy może 5% pójdzie na zakupy Giulii.
    Ot paradoks tego forum - z jednej strony- mmm... jesteśmy marką premium a z drugiej strony mmmm... cenowo ma być na poziomie Mondeo.

Użytkownik Rowerzysta Avatar szymonjot
    Mieszka w
    Warszawa/Opole
    Auto
    159 TBI Ti

Domyślnie

Cytat Napisał Torin Zobacz post
    Czytam sobie czytam i dochodzę do wniosku, że nigdy nie uda się dogodzić użytkownikom żadnego forum pasjonatów, tak już jest. A bardzo ciekawy jestem czy będzie to miało jakiekolwiek przełożenie zwykłych miłośników autek tuptajacych di salonów sprzedaży

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
    Nie będzie

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Wstrzymal bym sie z zachwytem do czasu pierwszej jazdy. Caloksztalt wyglada obiecujaco,ale cena tez jest nie mala.
    Przekonamy sie ,co tak naprawde oferuje giulia i czy jest to atrakcyjniejsze od poczciwej 159,bo sam naped nie jest wart takich pieniedzy. W realnych warunkach i normalnej jezdzie,w ogole nie odczujemy czy mamy fwd,czy rwd.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 23-05-2016 o 07:18

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

[/QUOTE]bo tu większość to ..gawędziarze- 90 % tu piszących teoretyzuje, a z tej grupy może 5% pójdzie na zakupy Giulii.
    Ot paradoks tego forum - z jednej strony- mmm... jesteśmy marką premium a z drugiej strony mmmm... cenowo ma być na poziomie Mondeo.[/QUOTE]

Marka "premium"? Co to takiego? Marketingowy belkot zeby sprzedac mniej za wiecej...

Ja wole kupic mniej "prestizowy" samochod z lepszym wyposazeniem. jestem w takim wieku ze bardziej cieszy mnie automat i skorzana tapicerka niz gwiazda albo smigielko na masce

Jestem fanem marki ale nie fanatykiem, uwazam ze ceny Giulii sa troche za wysokie biorac pod uwage konkurencje na rynku i nasze realia.

A propos cieszenia sie nowym modelem, ciesze sie z wnetrza, mniej z zewnetrza, ale wiem ze sa tacy ktorym moze sie Giulia podobac bezkrytycznie i szanuje ich zdanie
    Ostatnio edytowane przez adamku111 ; 23-05-2016 o 07:39

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    Jak pokazuje przykład AMG nawet z 4 cyl przy dzisiejszych normach można wycisnąć fajny dźwięk.
    Wydechem, wydechem - bo nie silnikiem przecież . Co nie zmienia faktu, że efekt jest przekozacki.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał kasztelan Zobacz post
    Nie zapominajmy że to ma być auto cywilne
    I Alfa jednocześnie.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał qooba Zobacz post
    i znowu nie można zamówić czerwonej skóry do niebieskiego lakieru... absurd... mój wymarzony układ
    Cóż, w koncernie jest Maserati, musisz uzbierać trochę więcej kasy .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS