Ta płaska wtyczka o ile wiem jest od regulacji wysokości ksenonów . Wydaje mi się że jest ona przy lewej lampie ( od kierowcy ) .
Ksenony masz fabryczne ?
Pozdrawiam
K.
Tak, fabrycznie? Jaki może być objaw tego, że nie jest to wpięte?
Nie działa poziomowanie.
Może ktoś dokładał xenony i nie dokupił czujników poziomowania przód i tył i tej kostki nie wpinał aby nie robiło zwarcia lub błędu.
Prawa lampa???
Regulacja jest w lewej lampie (patrząc z miejsca siedzenia kierowcy) oczywiście
Bo na zdjęciu jest lewa lampa.
Sorry oczywiście chodziło o lewą lampę, ksenony były fabrycznie tylko auto zaliczyło tą stroną lekkiego dzwona za poprzedniego właściciela i może to po łebkach naprawili, tak samo czujniki parkowania przednie są w zderzaku natomiast instalacja chyba nie jest podłączona bo działa tylko przód? Można jeździć bez poziomowania xenonów?
jak koledzy pisali, czujniki poziomowania xenonow, po 3 przewody na czujnik. oczywiscie to lewa lampa.
masz oryginalne xenony (sprawdz vin w eperze) czy dokladane czy tylko instalacje? jesli masz jakieś masz czujniki zamontowane/podlaczone/sprawne(to mozna sprawdzic) ? odsylam do mojego tematu w zrob to sam o dokladaniu xenonow(schematy i ogolnie na temat) i do tematu tu na forum odnosnie czujnikow poziomowania - bedziesz mial wystarczajaco info zeby sobie posprawdzac, podłączyć i skalibrowac
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 25-05-2016 o 16:57
Panowie jestem jakiś zielony z tego epera (eper.fiatklubpolska.pl/) gdzie jest napisane czy przy tym vinie (VIN: ZAR93900007109710) był ksenon seryjnie i czujniki parkowania przednie?
kurde, faktycznie dla twojej 9tki nie pokazuje listy opcji, a ze rocznik starszy to na planszach pokazuje wszystko co sie da zamontowac, czyli np zarowno h7 jak i xenony.
sprobujmy inaczej. masz lampy xenonowe, czujniki poziomowania oryginalny oanel swiatel bez manualnej reg poziomu? jesli tak to ja bym tylko naprawial wtyczke i zobzczyl co sie stanie, sorawdzil w mesie napiecia z czujnikow i wykonal kalibracje potem regulacje. jeslu bedzie problem to bedziemy sie zastanawiac co dalej. odsylam do tematow jakie wczesniej wskazalem
Żarniki są ok bo sprawdziłem, czyli przetwornica na allegro można znaleźć kilka przetwornic na forum widziałem że oryginalnie jest AL 1 307 329 123 ale znalazlem też przetwornice AL 1 307 329 294 (na allegro pierwszy tym jest używany, natomiast drugi można w tej cenie kupić nowy). Używa ktoś przetwornicy 294? Czy trudna jest wymiana we własnym zakresie? Wiem, że przetwornica przykręcona jest do lampy od dołu i że trzeba zderzak zdejmować. Z góry dzięki za odpowiedz