Cennik i lista wyposażenie w nieco lepszej jakości:
Jak tak przejrzałem cennik to za fajnie wyposażoną Gulie trzeba dać ok.200tys.PLN. Biorąc pod uwagę moją obecną Alfę i jej wartość jaką nową to jest mocno drożej. Kurcze jak/jeśli zrobią SW pewnie będzie jeszcze troszkę drożej.Ech...
Wychodzi mi 44 tys za wyposażenie.
Witamy w klasie premium...
Automat,wieksze navi,czujniki,wieksza felga,lakier i mamy 34 tys ( 173 uwzgledniając cene podstawowego diesla) ,a do posiadania bogato wyposazonego auta jeszcze daaaaleka droga.
Dla porownania bmw f 10 2.0d 190 km z automatem i 4x4 w konkretnym wypasie mozna kupic za mniej niz 190 tys. Bez 4x4, za nieco ponad 170 tys. Giulia bedzie w podobnej cenie bez napedu i takiego wyposazenia,ze slabszym silnikiem ,bedac klase nizej,lub takiej samej cenie w wersji 180. Chcac zrownac wyposazenie suma przekroczy 200 tys,a gdzie naped ?
Nadal uwazacie,ze cena jest adekwatna ?
Ps. Dla przykladu oferta i bankowo do negocjacji
http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5...-ID6ykQ1N.html
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 23-05-2016 o 23:48
Gdzie ja napisalem bla bla bla i ze Pl to nie rynek dla Alfy?Jak bedzie zobaczymy za kilka miesiecy.
"Co do obslugi rodem z bentlaya: wymienialem olej w " 9" . Obsluga glupiej kawy nie zaproponowala ,nawet nie zadzwonili,ze auto gotowe,tylko stalo na parkingu nie wiadomo ile. Zeby choc je umyli... To gdzie tu mowa o premium i kulturze w odniesieniu do kogos kto zostawia 150 patoli i wiecej za giulie..."
W dziwnym ASO się "stołujesz", Ja ostatnio wymieniałem szybę w tylnej klapie i samochód odebrałem umyty i odkurzony w środku nawet mi gumowe dywaniki umyli. Kiedyś z 146'tką miałem tak że po wymianie świec na drugi dzień dzwoniła jakaś babka i pytała się czy jestem zadowolony z wykonanej usługi (podczas wymiany oczywiście była kawa i ciasteczka).
AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6
Trochę nie trafiłeś z tym porównaniem, bo te 190 tys. jest już z upustem ok. 22%. Cena katalogowa za to BMW to 250 tys. My na razie znamy tylko ceny katalogowe Giulii, więc takie możemy porównywać. Na porównanie cen salonowych i upustów trzeba jeszcze trochę poczekać.
W moim odczuciu katalogowe ceny podstawowych modeli są dość rozsądne, jak na takie auto, ceny niektórych opcji trochę przesadzone, a kilka drobnych opcji wrzuciłbym do standardu. Po prostu auto dokładnie na poziomie cenowym tych modeli niemieckiej trójki, z którymi ma konkurować. Widać wyraźnie, że ceną i standardowym wyposażeniem konkurować nie zamierzają, a szkoda.
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)