Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał wojtekf Zobacz post
    I tak zupełnie na marginesie – polski dział marketingu AR właśnie awansował do kategorii „Janusze marketingu”. Złożyli polski cennik fontem Comic Sans...
    Już dawno tym fontem złożyli cennik Giulietty. Plus te zajefajne lustrzane odbicia tekstu w tytułach. Jak na zaproszeniu na dożynki.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cennik i lista wyposażenie w nieco lepszej jakości:
    Attached Files Attached Files

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mklimko
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Volvo XC60; była Alfa 159 SW

Domyślnie

Jak tak przejrzałem cennik to za fajnie wyposażoną Gulie trzeba dać ok.200tys.PLN. Biorąc pod uwagę moją obecną Alfę i jej wartość jaką nową to jest mocno drożej. Kurcze jak/jeśli zrobią SW pewnie będzie jeszcze troszkę drożej.Ech...

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Wychodzi mi 44 tys za wyposażenie.

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał Grzegorz2107 Zobacz post
    Wychodzi mi 44 tys za wyposażenie.
    Witamy w klasie premium...

Automat,wieksze navi,czujniki,wieksza felga,lakier i mamy 34 tys ( 173 uwzgledniając cene podstawowego diesla) ,a do posiadania bogato wyposazonego auta jeszcze daaaaleka droga.

Dla porownania bmw f 10 2.0d 190 km z automatem i 4x4 w konkretnym wypasie mozna kupic za mniej niz 190 tys. Bez 4x4, za nieco ponad 170 tys. Giulia bedzie w podobnej cenie bez napedu i takiego wyposazenia,ze slabszym silnikiem ,bedac klase nizej,lub takiej samej cenie w wersji 180. Chcac zrownac wyposazenie suma przekroczy 200 tys,a gdzie naped ?

Nadal uwazacie,ze cena jest adekwatna ?

Ps. Dla przykladu oferta i bankowo do negocjacji
    http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5...-ID6ykQ1N.html
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 23-05-2016 o 23:48

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał adamku111 Zobacz post
    Panowie nikt nie napisal ze RWD w Giulii jest beznadziejny/niepotrzebny/"bezsensu"

raczej kwestia taka, ze ten nieszczesny tylny naped nie moze usprawiedliwiac ceny oraz ze nie bedzie decydujacym argumentem dla wiekszosci kupujacych, tylko tyle.
    wiem wiem, Polska to nie rynek dla AR itd bla bla bla...
    ale ten cennik spowoduje, że auto w Polsce będzie praktycznie nieobecne.
    szkoda.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Już była mowa o tym tu kilka razy. Jak bumerang Napęd tylnej osi pozwala przedniej _tylko_ lub _aż_ kierować. Dla czerpiących przyjemność z jazdy, nie prostackich zamiatań tyłem tylko drobnych niuansów prowadzenia, czucia auta
    tak, szczególnie na lodzie, brei, śniegu, błocie.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Gdzie ja napisalem bla bla bla i ze Pl to nie rynek dla Alfy? Jak bedzie zobaczymy za kilka miesiecy.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar esco1982
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    AR 166 3.0 V6 99r.,Fiat Tipo 1.4 T JET 2017

Domyślnie

"Co do obslugi rodem z bentlaya: wymienialem olej w " 9" . Obsluga glupiej kawy nie zaproponowala ,nawet nie zadzwonili,ze auto gotowe,tylko stalo na parkingu nie wiadomo ile. Zeby choc je umyli... To gdzie tu mowa o premium i kulturze w odniesieniu do kogos kto zostawia 150 patoli i wiecej za giulie..."

W dziwnym ASO się "stołujesz", Ja ostatnio wymieniałem szybę w tylnej klapie i samochód odebrałem umyty i odkurzony w środku nawet mi gumowe dywaniki umyli . Kiedyś z 146'tką miałem tak że po wymianie świec na drugi dzień dzwoniła jakaś babka i pytała się czy jestem zadowolony z wykonanej usługi (podczas wymiany oczywiście była kawa i ciasteczka).
    AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6

Użytkownik Rowerzysta Avatar ArcoMancino
    Mieszka w
    Mordor, korzenie z WGM
    Auto
    Giulia 2.0 pb 200 KM '17 Vulcano Black. Wcześniej 159 BN 1.9JTDm 8V '09 Grigio Titanio.

Domyślnie

Cytat Napisał esco1982 Zobacz post
    "Co do obslugi rodem z bentlaya: wymienialem olej w " 9" . Obsluga glupiej kawy nie zaproponowala ,nawet nie zadzwonili,ze auto gotowe,tylko stalo na parkingu nie wiadomo ile. Zeby choc je umyli... To gdzie tu mowa o premium i kulturze w odniesieniu do kogos kto zostawia 150 patoli i wiecej za giulie..."

W dziwnym ASO się "stołujesz", Ja ostatnio wymieniałem szybę w tylnej klapie i samochód odebrałem umyty i odkurzony w środku nawet mi gumowe dywaniki umyli . Kiedyś z 146'tką miałem tak że po wymianie świec na drugi dzień dzwoniła jakaś babka i pytała się czy jestem zadowolony z wykonanej usługi (podczas wymiany oczywiście była kawa i ciasteczka).
    U mnie w Carserwis było tak samo. Szkoda tylko, ze kawa była w papierowym (lub plastikowym) kubku. Ale nie było źle [emoji4].

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Dla porownania bmw f 10 2.0d 190 km z automatem i 4x4 w konkretnym wypasie mozna kupic za mniej niz 190 tys. Bez 4x4, za nieco ponad 170 tys. Giulia bedzie w podobnej cenie bez napedu i takiego wyposazenia,ze slabszym silnikiem ,bedac klase nizej,lub takiej samej cenie w wersji 180. Chcac zrownac wyposazenie suma przekroczy 200 tys,a gdzie naped ?

Nadal uwazacie,ze cena jest adekwatna ?

Ps. Dla przykladu oferta i bankowo do negocjacji
    http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5...-ID6ykQ1N.html
    Trochę nie trafiłeś z tym porównaniem, bo te 190 tys. jest już z upustem ok. 22%. Cena katalogowa za to BMW to 250 tys. My na razie znamy tylko ceny katalogowe Giulii, więc takie możemy porównywać. Na porównanie cen salonowych i upustów trzeba jeszcze trochę poczekać.

W moim odczuciu katalogowe ceny podstawowych modeli są dość rozsądne, jak na takie auto, ceny niektórych opcji trochę przesadzone, a kilka drobnych opcji wrzuciłbym do standardu. Po prostu auto dokładnie na poziomie cenowym tych modeli niemieckiej trójki, z którymi ma konkurować. Widać wyraźnie, że ceną i standardowym wyposażeniem konkurować nie zamierzają, a szkoda.
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)