Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    alfa nie za bardzo,bo juz odstrasza cenami
    Nie ogarniam... Mieli ją wystawić za 80tysi to by było OK? Czym odstrasza? W ten sposób może i by ludzi przyciągnęli tylko co jeśli później podniosą cenę o 40%, "bo taka miała być z założenia"? Nie kumam Twojej logiki, marka ma być "premium" więc i ceny są normalne, każda nowość jakoś musi się wbić na rynek ale na pewno nie poprzez sprzedaż po kosztach, jak będzie dobra to się obroni, jak nie to zaistnieje na chwilę na rynku i Alfa zwinie manele.

Abstrahując od rynku motoryzacyjnego, czy widziałeś żeby jakikolwiek producent czegokolwiek wchodził na rynek sprzedając po cenach dumpingowych? Bo ja nigdy, z reguły dało się wywalczyć rabat dobry no bo to niesprawdzona nowość ale nigdy cennik nie był zaniżony o XX% w stosunku do konkurencji.
    Ostatnio edytowane przez kasztelan ; 24-05-2016 o 11:24

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Chłopy by chcieli Alfę w cenie Renault Talisman hehehhe
    No ale co się dziwić jak tu 90% czycha na używki 5cio letnie za ułamek ceny nowej sztuki...
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Alfa ma byc "premium" ale czy moze aspirowac? Maja w ofercie babcie Mito i niewiele mlodsza stryjenke Giuliette, gdzie ich potencjalni konkurenci oferuja po kilkanascie modeli, Alfa nie ma tez modelu flagowego. Do tzw. premium uplynie kilka modeli.

Mam jednak nadzieje ze ludzie po polskiej premierze (chyba ze juz takowa byla?) wycofaja zaliczki na serie 3, A4, C-klasy, I250, XE i pobiegna po Giulie

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

Ale to jest początek nazwijmy to ofensywy modelowej. Od czegoś trzeba zacząć, a model klasy średniej jest najlepszym rozwiązaniem. 4C też sprzedaje się dobrze w Europie, potem pojawią się dwa Suvy. Trzeba pamiętać, że Alfa ma aspirację wejść na rynek USA i azjatycki. Mercedes, Audi, BMW tam robią główną sprzedaż.
    Uważam, że Alfie będzie łatwiej wejść w ten rynek gdyż ma historię czego nie ma ani Hyundai ani KIA

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Ja po 2 wizytach w serwisach Fiata (z czego jeden miał autoryzację na serwis Alfy, a drugi serwis i sprzedaż części Alfy, ale serwis tylko Fiata) powiedziałem sobie, że NIGDY więcej. Gość w ASO nie umiał ustawić świateł w Julce i wmawiał mi, że "musiała być bita" (!!!).
    A mi w jednym ASO Audi w PL przy serwsie porysowali drzwi.
    Za drugim razem przelali olej i musieli ulewać po zwróceniu uwagi.
    Innym razem w Belgii w ASO nie potrafili ustawić interwału serwisu w komputerze auta (zamiast za 30k km to ustawili 160k km - przy tylu wychodził kolejny... - wmawiali mi, że tak powinno być i dopiero po 2(!) wizytach poprawili)
    Porsche nie lepsze, ostatnio przy zwykłym przeglądzie, po wyjeździe komputer pokazywał olej prawie na minimum, no i nawrotka, żeby dolali - kolejne godziny...

A popatrz teraz jaką kasę się zostawia w Audi, czy Porsche a jaką w Alfie. Mnie ta kawa, czy ciasteczka nie interesują zbytnio, wolę bez zbędnych bajerów, ale przynajmniej fachowo!
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

karlum mam nadzieje ze tak bedzie. Widze pewna analogie do polityki Lancii a to nie napawa optymizmem, licze wiec, ze
    Giulia bedzie punktem zwrotnym dla AR

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał karluum Zobacz post
    Ale to jest początek nazwijmy to ofensywy modelowej. Od czegoś trzeba zacząć, a model klasy średniej jest najlepszym rozwiązaniem. 4C też sprzedaje się dobrze w Europie, potem pojawią się dwa Suvy. Trzeba pamiętać, że Alfa ma aspirację wejść na rynek USA i azjatycki. Mercedes, Audi, BMW tam robią główną sprzedaż.
    Uważam, że Alfie będzie łatwiej wejść w ten rynek gdyż ma historię czego nie ma ani Hyundai ani KIA
    daj spokój z propagandą sukcesu- wiemy jak jest - jeden samochód klasy średniej rodził się bólach przez ponad 5 lat! no ofensywa jak diabli.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał adamku111 Zobacz post
    karlum mam nadzieje ze tak bedzie. Widze pewna analogie do polityki Lancii a to nie napawa optymizmem, licze wiec, ze
    Giulia bedzie punktem zwrotnym dla AR
    tym punktem miało być 156 potem 159 potem mito i giulietta i jak zwykle klapa!

jersey
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Chłopy by chcieli Alfę w cenie Renault Talisman hehehhe
    No ale co się dziwić jak tu 90% czycha na używki 5cio letnie za ułamek ceny nowej sztuki...
    Nie, ale też niekoniecznie chce się dopłacać za znaczek Alfy i pretendowanie do premium, a tak to wygląda. Gdyby Giulię sprzedawano ze znaczkiem Fiata to byłaby spokojnie z 20000 tańsza patrząc na różnicę w cenach Julci i Bravo (jak jeszcze było) czy MiTo i 500.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Chcesz znaczek to płać... a jak jest z iPhonami i innymi drogimi gadżetami?
    Tak ten świat jest skonstruowany...

Czy Alfa jest premium, czy tylko aspiruje... who cares? I want ALFA!
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Chcesz znaczek to płać... a jak jest z iPhonami i innymi drogimi gadżetami?
    Tak ten świat jest skonstruowany...

Czy Alfa jest premium, czy tylko aspiruje... who cares? I want ALFA!
    Alfa jako całość może i aspiruje, serwisy są poniżej dna, ale sama w sobie Giulia - wygląda na to że jest ponad konkurencją . Więc się wyrównuje

I zgadza się , tu nie kosztuje wyprodukowanie (choć też) ale kupuje się zaspokajając próżność i zachcianki. Nic z rozsądkiem i liczeniem to nie ma wspólnego.
    Spokojnie do przemieszczania wystarczy z palcem w nosie wspominana Mazda 6, przy czym w dodatku będzie mieć więcej miejsca i tańszy serwis.
    Albo Duster czy coś używanego. Rolę przewozową - spełni. Tu kupuje się zachciankę, zaspokaja próżność, nowość, inność. Nie każdy musi przecież .

Jersey - Bravo i Giulietta to jednak co innego niż tylko różnica znaczka. O ile wiem, Bravo miało zawieszenie ze Stilo, nienajlepsze, gdzie mu do Giulii. O innych sprawach nie wspominając.