Ale sie porobilo silnik na nic, pierscionki to tylko drobiazg 2 walki rozrzadu do wymiany nie ma zamiennika koszt.jednego 1.200 zl potem pierscionki wspomniany 1.000 zl to wychodzi jakies ok .4.000 zl .porazka ale rozgladam sie za 2 silnikiem
Ale sie porobilo silnik na nic, pierscionki to tylko drobiazg 2 walki rozrzadu do wymiany nie ma zamiennika koszt.jednego 1.200 zl potem pierscionki wspomniany 1.000 zl to wychodzi jakies ok .4.000 zl .porazka ale rozgladam sie za 2 silnikiem
Jeśli chodzi o pierścionki - powinieneś dostać po 50-60 zł za komplet na cylinder. Czy dobrze rozumiem za samą wymianę pierścieni chcięli Cię skasować 800 zł?
Te wałki rozrządu wyglądają aż tak źle - może chcą Cię naciągnąć?
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Zaraz ja przyprowadze z ASO i podjade do mechesa on zna sie troszeczke moze jeszcze cos da sie zrobic . za pierscionki 500 sobie zycza.robocizna 400 zl
:|daj sobie spokoj z aso, naprawde!!! dzisiaj mi zaspiewali 2800, dokladnie opisalem sprawe tu
http://www.forum.alfaholicy.org/145_...46_obroty.html
poszukaj dobrego szpeca!!!
ja wymienialem walek wydechowy i zaplacilem 170zl za uzywke w dobrym stanie (tak stwierdzil moj mechanik) nowka 500 chyba kosztuje...
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Na szczescie mamy allegro - na wlasna reke kupilem walki za pare groszy po 100 zl pierscionki po 50 zl jeszcze tylko uszczelniacze musze znalesc.Sprawa z mechanikiem ugadana ,ale zobaczymy w jakiej kwocie sie zamkniemy dopiero po rozlozeniu.
Ja wymieniałem uszczelniacze i pierscienie pare miesiecy temu. Było wszystko cacy, autko chodziło równo. Od paru dni zauważyłem spore ubytki oleju, pare razy poszła chmura spalonego oleju na wyższych obrotach. Skoro uszczelniacze i pierscienie wymienione to gdzie szukać winy spalania oleju? Czy to może być uszczelka pod głowicą? Orientujecie sie ile może kosztować wymiana uszczelki w 1.6 TS ?
sprawdz czy masz olej w zbiorniczku płynu chłodniczego.
ja płaciłem za wymiane uszczelki 550zł
Patrząc po kolorze płynu chłodniczego nie wydaje mi się żeby był w nim olej. Ewidentnie olej jest spalany bo końcówka wydechu jest tłusta od spalin.
Czy znacie jakiegoś dobrego mechanika z Łodzi, który naprawia Alfy? Już mnie rozbraja awaryjność mojej Belli![]()
william1985 mi uszczelke w serwisie sprawdzali {bajerem] nazwy nie znam nakladali to zamiast korka wlewu zbiornika wyruwnawczego. Zrobili to za darmo calosc trwala 2 minuty .