Patryk chwal się co kupiłeś za felgi![]()
Patryk chwal się co kupiłeś za felgi![]()
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
Właśnie ! :-D
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
Z tym się zgadzam, często producenci wprowadzają konstrukcje w samochodach, strefy zgniotu ze stopów aluminium które raz że są lżejsze a dwa nie rzadko mają lepsze właściwości wytrzymałościowe od typowej stali. Są odpowiednio do tego celu projektowane i wytwarzane. Tylko po prostu aluminium jest o wiele droższe w pozyskiwaniu i inaczej się go obrabia cieplnie niż żelazo. Dodatki stopowe również droższe niż do żelaza taki węgiel.
W sobotę porobię jakieś fotkina razie te wystawiam na sprzedaż
![]()
W przypadku kół liczy się każdy dodatkowy kilogram. Nie bez powodu robi się felgi ze stopów lekkich. Każdy zbędny kilogram to dodatkowa masa nieresorowana, która wpływa negatywnie na osiągi (odczuwalnie) a także zwiększa zużycie zawieszenia, łożysk itp.
Ja wykonując ostatnio dla siebie dystanse z alu dodatkowo płaciłem za wykonanie większej liczby otworów tylko po to, żeby obniżyć ich masę.
Pozdrawiam.
-Rafał
w sumie o dystansach można by wydzielić nowy temat. I zebrać wszystkie info do kupy, jak się zdecyduje je wykonać to zrobię rys i wrzucę do dyskusji. A nie będę wciskał ludziskom po 190![]()
Jakie szpilki powinna mieć Giulietta przy dystansie 15mm ? 40mm ? Pytam bo nie wiem czy ma taką długość jak 159 czy może inną.
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !