Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: zamek w drzwiach

wipi
    Gość

Domyślnie

Mam to samo w 155, urwane "łapki", otwieranie i zamykanie tylko z centralnego.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    145 1.6 16V

Domyślnie

zadzwonie jutro jeszcze do ASO bo tylko tam moge dostac je, jesli beda mieli na stanie dam wam znac popatrze tez jutro do tych drzwi a pozatym to myslalem zeby kupic na allegro za 99zl jest centralny zamek na pilot, jak myslicie oplaca sie to? a co do tych drzwi to czuje sie jak jakis lokaj :/ pech strzelil ze od strony kierowcy czyli tam gdzie najczesciej wsiadam to sie stalo

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał kubatron Zobacz post
    zadzwonie jutro jeszcze do ASO bo tylko tam moge dostac je, jesli beda mieli na stanie dam wam znac popatrze tez jutro do tych drzwi a pozatym to myslalem zeby kupic na allegro za 99zl jest centralny zamek na pilot, jak myslicie oplaca sie to? a co do tych drzwi to czuje sie jak jakis lokaj :/ pech strzelil ze od strony kierowcy czyli tam gdzie najczesciej wsiadam to sie stalo
    Zanim zaczniesz co kolwiek zamawiać sprawdź co masz uszkodzone. Z tego co pamiętam komplet wkładek (tj. 5 szt.) do AR145 kosztował w ASO coś ok. 200-250 zł jednak był nie osiągalny. Można było wówczas dostać jakiś komplet od nowszej wersji niby miałby pasować, ale kosztował coś ok. 450 zł więc sobie odpuściłem, bo za ok. 400 zł założyłem alarm z centralnym zamkiem. Co do lokaja spróbuj zamienić wkładki
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    145 1.6 16V

Domyślnie

hmm no a jakie centralne zamki z alarmem proponujecie? te co na allegro sa za 99zl to dobre sa czy ...?

Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał kubatron Zobacz post
    hmm no a jakie centralne zamki z alarmem proponujecie? te co na allegro sa za 99zl to dobre sa czy ...?
    Ja mam EXUS V5 Smart:
    Exus - skuteczne systemy zabezpieczeń: autoalarmy, centralne zamki, czujniki parkowania
    i jak narazie nie narzekam. Do alarmu podłączone są dwie czujki z kabiny, jeden włącznik pod maską i dwa siłowniki centralnego zamka. Zastanawiam się czy nie dorzucić jeszcze czujnika mikrofali i pager-a o zasięgu 300 m z dyskretnym radiopowiadamianiem o tym, że ktoś się kręci w pobliżu np. w odległosci 20-50 cm od szyby. Poza tym, jak ktoś chce można podpiąć pod niego czujnik grawitacyjny sygnalizujący przemieszczenie samochodu, ale to akurat gościu od alarmów mi odradził. Syrenę mam troche inną niż na zdjęciu. Można ją wyłaczać specjalnym kluczykiem. Jeśli chcesz możesz się pokusić o jakiś wyższy model, bo ten nie posiada różnych "wodotrysków", które mnie osobiście nie bardzo są potrzebne, ale innym mogłby się przydać.
    Ostatnio edytowane przez as ; 20-05-2009 o 22:58

thing
    Gość

Domyślnie

mi by sie przydał sam sterownik centralnego + 2 piloty

Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał thing Zobacz post
    mi by sie przydał sam sterownik centralnego + 2 piloty
    Masz rację - jeśli masz już alarm, to po co Ci następny, wystarczy sam sterownik centralnego. Jeśli chodzi alarm który mam u siebie zainstalowany - sprawa jest o tyle wygodna, że po wyjściu z samochodu jednym przyciskiem zamykam drzwi i uruchamiam alarm

thing
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał as Zobacz post
    Masz rację - jeśli masz już alarm, to po co Ci następny, wystarczy sam sterownik centralnego. Jeśli chodzi alarm który mam u siebie zainstalowany - sprawa jest o tyle wygodna, że po wyjściu z samochodu jednym przyciskiem zamykam drzwi i uruchamiam alarm
    z tym że mam sam centralny ale widziałem na allegro jakieś zestawy sterownik + prosty alarm. Opłaca sie za 70-80zł? Czy lepiej założyć coś lepszego?

UNIWERSALNY STEROWNIK ZAMKA METAL +KLAPA +KIERUNKI (631002837) - motoAllegro
    STEROWNIK BX40 ZAMKA METAL +KLAPA +MIGACZE+KOMFORT (633192438) - motoAllegro
    ALARM SPY + CZ. WSTRZĄSU + SYRENA /GW /FV + INNE (641953610) - motoAllegro

Użytkownik Maniak resoraków Avatar aquarius01
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003

Domyślnie

Cytat Napisał thing Zobacz post
    widziałem na allegro jakieś zestawy sterownik + prosty alarm
    Po pierwsze nie kupuj chińskiego gówna. zerknij lepiej i pogadaj z ludźmi, którzy robią takie rzeczy w naszym kraju. Zerknij sobie tutaj: Firma AMT - alarmy, zabezpieczenia, telewizja przemysłowa, CB radia, nawigacja gps, oświetlenie Xenon, sklep internetowy. a na pewno znajdziesz coś ciekawego. Znam kilku instalatorów i oni praktycznie bazują jedynie na tych produktach
    Pozdrawiam
    Zbyszek
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997

Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Zgadzam się z tym co napisał Kolega aquarius01 - nie kupuj byle czego. Najlepiej porozmawiaj z kimś kto siedzi w temacie a instalację zleć warsztatowi, który sie tym zajmuje. Poszukaj czegoś niedrogiego jakiejś znanej firmy - coś co będziesz mógł w przyszłości rozbudować o dodatkowe czujniki, jeśli będziesz miał taki kaprys