Mam to samo w 155, urwane "łapki", otwieranie i zamykanie tylko z centralnego.
Mam to samo w 155, urwane "łapki", otwieranie i zamykanie tylko z centralnego.
zadzwonie jutro jeszcze do ASO bo tylko tam moge dostac je, jesli beda mieli na stanie dam wam znacpopatrze tez jutro do tych drzwi a pozatym to myslalem zeby kupic na allegro za 99zl jest centralny zamek na pilot, jak myslicie oplaca sie to?
a co do tych drzwi to czuje sie jak jakis lokaj :/ pech strzelil ze od strony kierowcy czyli tam gdzie najczesciej wsiadam to sie stalo
![]()
Zanim zaczniesz co kolwiek zamawiać sprawdź co masz uszkodzone. Z tego co pamiętam komplet wkładek (tj. 5 szt.) do AR145 kosztował w ASO coś ok. 200-250 zł jednak był nie osiągalny. Można było wówczas dostać jakiś komplet od nowszej wersji niby miałby pasować, ale kosztował coś ok. 450 zł więc sobie odpuściłem, bo za ok. 400 zł założyłem alarm z centralnym zamkiem. Co do lokaja spróbuj zamienić wkładki![]()
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
hmm no a jakie centralne zamki z alarmem proponujecie?te co na allegro sa za 99zl to dobre sa czy ...?
![]()
Ja mam EXUS V5 Smart:
Exus - skuteczne systemy zabezpieczeń: autoalarmy, centralne zamki, czujniki parkowania
i jak narazie nie narzekam. Do alarmu podłączone są dwie czujki z kabiny, jeden włącznik pod maską i dwa siłowniki centralnego zamka. Zastanawiam się czy nie dorzucić jeszcze czujnika mikrofali i pager-a o zasięgu 300 m z dyskretnym radiopowiadamianiem o tym, że ktoś się kręci w pobliżu np. w odległosci 20-50 cm od szyby. Poza tym, jak ktoś chce można podpiąć pod niego czujnik grawitacyjny sygnalizujący przemieszczenie samochodu, ale to akurat gościu od alarmów mi odradził. Syrenę mam troche inną niż na zdjęciu. Można ją wyłaczać specjalnym kluczykiem. Jeśli chcesz możesz się pokusić o jakiś wyższy model, bo ten nie posiada różnych "wodotrysków", które mnie osobiście nie bardzo są potrzebne, ale innym mogłby się przydać.
Ostatnio edytowane przez as ; 20-05-2009 o 22:58
mi by sie przydał sam sterownik centralnego + 2 piloty
z tym że mam sam centralnyale widziałem na allegro jakieś zestawy sterownik + prosty alarm. Opłaca sie za 70-80zł? Czy lepiej założyć coś lepszego?
UNIWERSALNY STEROWNIK ZAMKA METAL +KLAPA +KIERUNKI (631002837) - motoAllegro
STEROWNIK BX40 ZAMKA METAL +KLAPA +MIGACZE+KOMFORT (633192438) - motoAllegro
ALARM SPY + CZ. WSTRZĄSU + SYRENA /GW /FV + INNE (641953610) - motoAllegro
Po pierwsze nie kupuj chińskiego gówna. zerknij lepiej i pogadaj z ludźmi, którzy robią takie rzeczy w naszym kraju. Zerknij sobie tutaj: Firma AMT - alarmy, zabezpieczenia, telewizja przemysłowa, CB radia, nawigacja gps, oświetlenie Xenon, sklep internetowy. a na pewno znajdziesz coś ciekawego. Znam kilku instalatorów i oni praktycznie bazują jedynie na tych produktach![]()
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997
Zgadzam się z tym co napisał Kolega aquarius01 - nie kupuj byle czego. Najlepiej porozmawiaj z kimś kto siedzi w temacie a instalację zleć warsztatowi, który sie tym zajmuje. Poszukaj czegoś niedrogiego jakiejś znanej firmy - coś co będziesz mógł w przyszłości rozbudować o dodatkowe czujniki, jeśli będziesz miał taki kaprys![]()