Strona 78 z 507 PierwszyPierwszy ... 28686970717273747576777879808182838485868788128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 5066

Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quattro
    Mieszka w
    SZY/GBY
    Auto
    Maserati GranTurismo S, Seat Leon 5F Cupra

Domyślnie

Byłem dziś oglądać tą Julkę, bo niedaleko mnie stoi.
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ynHf1.html

(gdyby ogłoszenie znikło, bordowa QV z Łodygowic koło Żywca, charakterystyczne, że nie ma koniczynek na błotnikach)

No więc tak, już na wstępie samochód nie przywitał mnie zbyt sympatycznie. Porysowany zderzak przód, porysowany zderzak tył. W środku cała deska rozdzielcza przerysowana jakby ktoś szafę przewoził, albo grabki :/ Samochód umyty, ale strasznie zaniedbany. Brak dywaników.
    Fatalne spasowanie reflektorów, poza tym w ogłoszeniu pisze, że ksenon. Nic z tego Zderzak przód demontowany (dużo nieoryginalnych śrub, widać ślady demontażu), drzwi prawy przód oraz błotniki przednie-malowane. W ogóle na samochodzie i w zakamarkach dużo pyłu ze szlifowania szpachli, dziwne że tak to stoi na placu i odstrasza...

Przebieg w ogłoszeniu 107.000km, przebieg odczytany z prędkościomierza: 122.000km

Po odpaleniu wita nas check-engine. Nie miałem komputera ze sobą, ale szybko znalazłem przyczynę. Nie działa system DNA. Czy są jeszcze jakieś błędy-nie wiem.
    W zbiorniczku płynu chłodzącego burza, na 95% uszkodzona uszczelka pod głowicą.
    A na koniec najlepsze, samochód po wyjechaniu od blacharza nie ma... przykręconych amortyzatorów do kielichów biada temu, kto się będzie chciał nim przejechać mimo wszystko.

Samochód nie ma ubezpieczenia, nie jest zarejestrowany, ponoć ściągany z Włoch.

Pan z komisu na każde z moich pytań odpowiada: "nie wiem, nie znam się, chyba wszysko jest OK, takie przywiozłem z Włoch". Niestety mija się z prawdą, samochód przez jakiś czas stał i innym komisie pod Żywcem, myślałem jednak że to 2.0 JTDm, bo ma duplex, a nie miał koniczynek. Pewnie blacharz ściągnął przy malowaniu i zapomniał nakleić. Tak jak napisu "Giulietta" na pokrywie bagażnika. Tzn może jest przywieziony z Włoch, ale na pewno nie prosto do niego na plac

Nie byłem nią zainteresowany, ale miałem dziś czas więc podjechałem obejrzeć. Może komuś się te moje wypociny przydadzą.

EDIT:

Przypomniałem jeszcze sobie o tym, że ten egzemplarz ma bardzo zmatowiałe reflektory oraz duży luz na drążku zmiany biegów, biegi nie wchodzą precyzyjnie. Fatalnie zamontowana plastikowa dokładka progu z prawej strony, dziury między spinkami, że palce można wkładać.

Plusy?
    Podłużnice przód - proste, podłoga tył - OK.
    Ostatnio edytowane przez Quattro ; 28-05-2016 o 10:53

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

powiem szczerze że mnie zaskoczyłeś stanem tej julci, ona w tym komisie stoi już chyba z miesiąc . Często tam przejeżdżam na rowerku ale zawsze akurat w wolne dni więc tylko tyle widziałem co widać z ulicy i od tyłu Ostatnio wczoraj po południu akurat na nią zerkałem i z daleka wyglądała całkiem ładnie (chyba świerzo po myciu bo sie świeciła jak ..... ) Kolorek w sumie fajny nawet się zastanawałem czy mi się nie podoba bardziej niż mój biały . Jak to pozory mogą mylić, auto chyba po niezłych przejściach i w dodatku zrobione byle jak przez "paproków" . Z tym DNA jest trochę na odwrót, jeśli wywali check to DNA ( i kilka innych systemów również) dla bezpieczeństwa jest wtedy wyłączane (tryb awaryjny) ale skoro uszczelka walnięta ( i nie wiadomo co jeszcze) to się nie dziwię , jakby podpiąć ELM-a to pewnie by sypnęło całą listą błędów

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quattro
    Mieszka w
    SZY/GBY
    Auto
    Maserati GranTurismo S, Seat Leon 5F Cupra

Domyślnie

Zrobiłem mały edit, jak sobie coś będę przypominał to będę edytował jeszcze.
    Z tym DNA jest trochę na odwrót, jeśli wywali check to DNA ( i kilka innych systemów również) dla bezpieczeństwa jest wtedy wyłączane
    Tego nie wiedziałem, więc cofam to, że niby DNA uszkodzone, bo nie mam dowodów.
    jakby podpiąć ELM-a to pewnie by sypnęło całą listą błędów
    Tego też nie wiem, ale wiem, że Pan mnie już tam 2 raz nie wpuści na plac Mam jednak nadzieję, że weźmie sobie do serca jedną uwagę i przymocuje te amortyzatory jednak.

Co do koloru, to temat rzeka. Np wg mnie biały się już tak opatrzył na Julkach, że aż strach. Najładniejsze wg mnie to Rosso: 8C, oraz ten nowy błękitny od 2014r QV czarna też się rewelacyjnie prezentuje zresztą, ale koniec OT.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    W najbliższym czasie GIULIETTA

Domyślnie

Nadal szukam auta Salon Duklewicz ma na sprzedaż używaną czerwoną giuliettę za 36950. Niestety nadal nie mogę wstawić link, który znajduje się na otomoto.
    Czy widzicie coś więcej:

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar stefdeath
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA 170

Domyślnie

nieaktualne

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    W najbliższym czasie GIULIETTA

Domyślnie

Cytat Napisał stefdeath Zobacz post
    nieaktualne
    Kupiłeś?

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA 170

Domyślnie

tak

Użytkownik Świeżak Avatar wolnemiasto
    Mieszka w
    freie stadt Danzig
    Auto
    Giulietta QV, Suzuki Swift Sport

Domyślnie

co kupiłeś, pochwal się
    Władcy Północy

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA 170

Domyślnie

No to co mam w profilu Tą z ogłoszenia o którym pisał kolega Sopel. Pół roku szukałem zadbanego e90 330d a wyszedł sponton totalny i w ciągu godziny stałem się właścicielem Julki . Cena była niewygórowana jak za rocznik ale ori lakier i pełna historia serwisowa zaważyły -przebieg b.duży jak na 3 latka ale stwierdziłem, że nawet jakby miało się coś zesrać w silniku to i tak warto.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

znaczy się jaki to jest przebieg bardzo duży ?