Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Temat: Jak zaślepić otwory od spryskiwaczy reflektorów?

Użytkownik Świeżak Avatar t0m
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR Spider 946 2.4 Moded 246PS/490Nm @cinsoft

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    a moze jednak dołożyć spryskiwacze? jakbys dorwal jakis uszkodzony zdezak, przełożył spryski i instalacje, dodal zbiornik i przekaznik, pewnie w 600bys sie zmiescil,
    Mieć spryskiwacze, to owszem fajna rzecz. Jednak obawiam się, że w te 600 zł za całość raczej ciężko będzie trafić. Policzmy z cen dostępnych na znanym portalu aukcyjnym:
    Same spryskiwacze, po ok. 100 zł x 6 szt = 600 zł
    Łączniki spryskiwaczy, po ok. 30 zł * 6 szt = 180 zł
    Trójnik ciśnieniowy, 1 szt, najtańsza opcja z Land Rovera, ok. 50 zł
    Zbiornik spryskiwaczy z dwoma pompkami oraz czujnikiem poziomu, ok. 150 zł (oddzielnie te elementy wyjdą raczej drożej niż cały zbiornik)
    Przekaźnik: ok. 10 zł
    Wtyczki do drugiej pompki i czuinika poziomu (trzeba założyć, że w aucie, o ile będą, to skorodowane), ok. 10 zł
    Koszty przesyłek, pewnie łącznie z 50 zł, jak nie wiecej.
    Drobiazgi z hipermarketu: wężyk igielitowy 8mm wzmocniony ze 4m, cybanty (o ile dobrze liczę: x23 szt), zwykłe trójniki (x4), trytytki, niech bedzie ok 50 zł.
    I tak oto, nie wiedzieć kiedy stuknęło nam 1100 zł. Oczywiście, można czasem niektóre części dostać taniej, ale to już wymaga dłuższego szukania i trafienia na okazję. A czas to też pieniądz, jakby nie było..

Cytat Napisał Lipton18_2006 Zobacz post
    Jestes pewny kolego, ze srednica to 15 mm?
    Tak dokładnie.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20160512_104920.jpg
Wyświetleń:	23
Rozmiar:	140.2 KB
ID:	201892

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Ja myślę, że szukając części z rozbiórki to i za 500 zł pójdzie cała kompletna instalacja (spryskiwacze, wężyki, pompka, zbiornik). Trzeba podzwonić, popytać. Ja widziałem za 900 zł kompletny zderzak idealny z instalacją pod spryskiwacze, więc myślę, że za 300 zł dałoby się ogarnąć same spryskiwacze z rurkami.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2. JTS Sportwagon

Domyślnie

Tylko, ze caly czas przeszukuje internet i nic sie nie trafia. Ciezko z tymi spryskiwaczami.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Lipton18_2006 Zobacz post
    Tylko, ze caly czas przeszukuje internet i nic sie nie trafia. Ciezko z tymi spryskiwaczami.
    nie wszystko jest wystawiane, czesto trzeba podzwonic po firmach/gosciach ktorzy maja albo wioza akurat taka alfe do rozbiorki albo specjaluzuja sie w alfach.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał t0m Zobacz post
    Mieć spryskiwacze, to owszem fajna rzecz. Jednak obawiam się, że w te 600 zł za całość raczej ciężko będzie trafić. Policzmy z cen dostępnych na znanym portalu aukcyjnym:
    Same spryskiwacze, po ok. 100 zł x 6 szt = 600 zł
    Łączniki spryskiwaczy, po ok. 30 zł * 6 szt = 180 zł
    Trójnik ciśnieniowy, 1 szt, najtańsza opcja z Land Rovera, ok. 50 zł
    Zbiornik spryskiwaczy z dwoma pompkami oraz czujnikiem poziomu, ok. 150 zł (oddzielnie te elementy wyjdą raczej drożej niż cały zbiornik)
    Przekaźnik: ok. 10 zł
    Wtyczki do drugiej pompki i czuinika poziomu (trzeba założyć, że w aucie, o ile będą, to skorodowane), ok. 10 zł
    Koszty przesyłek, pewnie łącznie z 50 zł, jak nie wiecej.
    Drobiazgi z hipermarketu: wężyk igielitowy 8mm wzmocniony ze 4m, cybanty (o ile dobrze liczę: x23 szt), zwykłe trójniki (x4), trytytki, niech bedzie ok 50 zł.
    I tak oto, nie wiedzieć kiedy stuknęło nam 1100 zł. Oczywiście, można czasem niektóre części dostać taniej, ale to już wymaga dłuższego szukania i trafienia na okazję. A czas to też pieniądz, jakby nie było..

Tak dokładnie.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20160512_104920.jpg
Wyświetleń:	23
Rozmiar:	140.2 KB
ID:	201892
    dlatego pusalem zeby szukac zdezaka uszkodzonego/polamanego za powiedzmy 300-400zl i odzyskac z niego całość instalacji z dyszami, dokupić zbiorniczek i przekaznik i w 600sie zmiesci za całość

Auto

Domyślnie

Nawet dzwoniłem po serwisach w tej sprawie. Nie ma czegoś takiego jak oryginalne zaślepki na otwory. Jest albo zderzak z otworami, albo bez. Chyba pozostanie mi dobrać kapsle im pomalować w kolor. Jak zakleję czy zaspawam te dziury to boje się, że za rok lub dwa wszystko w granicach otworów posiada i popęka.

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Nic nie posiada ani tym bardziej nie popęka. A będzie wyglądało dużo lepiej.

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

Trochę mnie zastanawia czemu z tak prostego tematu robicie tak skomplikowaną historię.

No ale dobra jak autor chce propozycję czym to zaślepić to ja proponuję wstawić w otwory takie małe flagi najlepiej jakiegoś bratniego narodu (Węgry modne) i udawać dyplomatę.
    Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...

Auto

Domyślnie

Wiesz co? Jak masz pisac takie odpowiedzi to lepiej nie odzywaj sie wogole. A jak nie interesuje Cie temat to sie nie angażuj.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Moyset
    Mieszka w
    Lutcza, między Rzeszowem a Sanokiem
    Auto
    AR 155 2.0 TS 8V, AR Mito 1.4 TB 120KM

Domyślnie

Idź do sklepu metalowego i kup zaślepkę okrągła o średnicy 15 mm. Taką jak wciska się do profili. Koszt jakieś max 20 groszy sztuka. Kup sześć, idź do lakiernika skoro ma lakier to niech psiknie. Ty wciskasz i po sprawie. Koszt max 10 złoty, wliczając browar za pomysł dla mnie

Auto

Domyślnie

Moyset myślę, że spróbuje najpierw właśnie w ten sposób. Jeśli będzie to ładnie wyglądało to tak zostawię. Jeśli nie będzie smaku to chyba dam zderzak do spawania i malowania.