Skoro pozostałych nie ma to nie koniec problemów jeśli ciśnienie masz ok. To zdejmuj głowicę
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
No mi kiedys zjadło jedna ale do tej pory po przejechaniu 20 tys km jest ok. nic sie nie dzieje
U mnie też nic się nie działo. A potem wpadła druga i zarżnęła silnik .... teraz zbieram na przeszczep i szukam zdrowego słupka w rozsądnych pieniądzach. Urwana klapa nie znika - jakieś szkody w silniku musi poczynić i teraz już wiem, że lepiej wiedzieć co się w środku dzieje.
Przy okazji - wie ktoś jak się nazywa / gdzie kupić to plastikowe ustrojstwo które wychodzi z kolektora? Bo u mnie końcówka została w wężyku zamiast normalnie puścić i teraz zastanawiam się czy zaślepić to w cholerę czy szukać nowej.
Ostatnio edytowane przez Budzy ; 01-06-2016 o 19:35
A co powiecie o takim zestawie? https://tafmet.pl/zaslepki-kolektora-ssacego-opel-fiat-alfa-romeo-saab/96-zaslepki-kolektora-ssacego-opel-fiat-alfa-saab-5902553474169.html
Stówka to nie aż tak drogo, chodzi tylko o to czy zdaje to egzamin bo jak tak to zamawiam to![]()
Głowica już po regeneracji , na szczęście nie dostały tłoki i gładzie.
Turbina oczywiście totalnie rozjechana.
Ta klapę która została wywaliłem, poza tym wszystko zostawiłem jak było, tylko nie wiem czy dobrze.
Te tulejki na których są mocowane klapy mają na górze uszczelniacze.
Wywalić je czy nie?
Dzięki za odpowiedź.
Wywal wszystko i zaślep otwory. Z czasem może puścić na uszczelniaczach i znów będziesz musiał wywalać kolektor. Zrób raz, a dobrze.