![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Brak pierścienia może w najgorszym wypadku spowodować ścięcie śrub lub w bardziej optymistycznej wersji będzie Ci tylko wibrowała kierownica. Zakup pierścieni nie jest jednak żadnym problemem... Na allegro występują tego setki lub droższa wersja - wizyta u tokarza - bez problemu dorobi odpowiednie.
Moim zdaniem pakowanie 17 do tego auta jest bezcelowe same minusy ale każdy decyduje według swojego gustu
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Andrzej, 7" to nie taka znowu lipa, mam tyle i jak dasz kapeć 215 to Ci ladnie rant felgi bedzie chronil a przeciez u nas szersze zaraz będą obcieraly, u mnie na 205 jest uważam idealnie. Za pierścienie z Alu dalem 100zl jesli dobrze pamiętam. A i komfort na 17 nie jest tragiczny jak masz opony z dosyć miękkimi bokami, IMO do auta ktorym nie jeździsz na codzien smialo mozna dać, endriu swoja normalnie jezdzil na 17". Tylko do tego od razu gleba bo bedzie kabaret![]()
Zależy jaką masz motorownię![]()
Słuchajcie strasznie mnie irytuje bardzo wysoka temperatura w komorze silnika, zauważyłem ze kolektory wydechowe są niczym osłonięte zastanawiam się nad kupnem bandaży izolacyjnych
zapraszamy >> www.sklep.zrobieforme.pl
Polecam, tylko trzeba kupić jakieś drogie i dobre, ja mam zwykły i jak go dotkniesz to sypie się w rękach ale wydech można dotykać w trakcie pracy silnika.
Tylko krzyż na drogę w owinięciu tego na aucieLepiej wywalić wszystko na wierzch i ogarniać.
Suzu, a oglądałeś kiedyś 155 po zwykłej jeździe? Tam nawet jak Ci się żarówka spali to jej nie wymienisz póki auto nie ostygnie, ja się kiedyś poparzyłem prawie od pasa przedniego. Niestety w tym aucie owijanie wydechu jest podyktowane względami praktycznymi. A poza tym chronisz końcowy tłumik przed rdzą ale jak dajesz często w palnik to widziałem już potopione zderzaki![]()